Ljudi imam problem prilikom povezivanja novog napajanja. Na njemu sam dobio cak 4 SATA konektora i samo 2 ona klasicna IDE konektora. A moje staro napajanje je bilo prikopcano sa svime sa 4 klasicna IDE konektora.
Moram imati bar 3 IDE konektora zbog dodatnih kulercica na kucistu koji su povezani 2 pinom za prikljucak od klasicnog IDE konektora... A SATA mogu jedino iskoristiti za hard disk.
Kako bih mogao da resim ovaj problem?
Pretpostavljam da postoji neki dodatni prikljucak koji konvertuje SATA to IDE konektor, ali ja imam samo u suprotnom pravcu :( Znate li gde bih mogao da nabavim taj konverter i kolika je cena otprilike?
Tesko ces naci takav razdelnik/adapter.Lakse ti je da kupis Molex razdelnik(jedan zenski i 2-3 muska),ili ako si spretan da napravis sam(iskoristi od starog napajanja),ali gubis garanciju,ako je imas,jer treba da secnes jedan molex,kako bi od starog prespoijo dupli.Mozes i flopi da secnes,ako ti ne treba.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Ljudi imam problem prilikom povezivanja novog napajanja. Na njemu sam dobio cak 4 SATA konektora i samo 2 ona klasicna IDE konektora. A moje staro napajanje je bilo prikopcano sa svime sa 4 klasicna IDE konektora :: :: Moram imati bar 3 IDE konektora zbog dodatnih kulercica na kucistu koji su povezani 2 pinom za prikljucak od klasicnog IDE konektora... A SATA mogu jedino iskoristiti za hard disk :: :: Kako bih mogao da resim ovaj problem :: :: Pretpostavljam da postoji neki dodatni prikljucak koji konvertuje SATA to IDE konektor, ali ja imam samo u suprotnom pravcu :( Znate li gde bih mogao da nabavim taj konverter i kolika je cena otprilike?
Re: Ma imam garanciju godinu dana... glupo da je unistim :(
02.02.2010. 15:37
status: user broj poruka: 9459
Nisam siguran da li ima da se kupi,iskreno nisam video nigde.Neko ce se valjda javiti sa informacijom.
Ne mozes da se zalis,to vec spada u dodatnu opremu koju moras sam da dokupis po potrebi,a i na kutiji napajanja,ili u uputstvu bi trebalo da stoji sta kutija sadrzi.
Mene zapravo buni to sto mi se neko napajanje od graficke (da li je ventilator ili sta znam) grana u 2 zenska ona 4 pin IDE konektora. I onda samo za to mi trebaju 2 muska 4 pin IDE konektora.
Da nema toga mogao bi ja da povezem jedan muski IDE sa DVD-em, SATA da povezem sa hardom... i onda bi mi cak ostao 1 muski IDE slobodan... ali ovo cudo mi se grana u 2 zenska IDE i nikako ne mogu to da uradim.
:: :: Mene zapravo buni to sto mi se neko napajanje od graficke (da li je ventilator ili sta znam) grana u 2 zenska ona 4 pin IDE konektora. I onda samo za to mi trebaju 2 muska 4 pin IDE konektora :: :: Da nema toga mogao bi ja da povezem jedan muski IDE sa DVD-em, SATA da povezem sa hardom... i onda bi mi cak ostao 1 muski IDE slobodan... ali ovo cudo mi se grana u 2 zenska IDE i nikako ne mogu to da uradim :: :: Nadam se da ce se javiti neko sa resenjem :(
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.