Pa nadam se, ne misli valjda da ga koristi za interne diskete ?! Pobogu, interne diskete u externi floppy, upravo mi se iščašio mozak od pomisli na takvu kombinaciju
Inače, nakon što su usb fleševi u nebranjenim korporacijskim i nadasve tužnim, mašinama, doneli sve moguće verzije crvadi i virusa, disketa se naglo pokazala kao `pouzdan` medij, koji bar, ne mora da se besomučno čisti na jednom-dva zaštićena računara... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
meni je to trebalo kada sam morao da instaliram SATA driver, pre instaliranja windows-a, recimo na nekom laptopu koji nema floppy, pa moguce da mu za to treba..
To može da uradi samo mu BIOS dozvoljava setovanje USB tako da radi Floppy emulation. Ako to ima, ima garant i mogućnost da gasi AHCI, što znači da je kontroler 90% AMD / ICH XX koji u IDE kompatibility modu 100% neće praviti problem u Intalaciji XP-a.
:: meni je to trebalo kada sam morao da instaliram SATA driver, pre instaliranja windows-a, recimo na nekom laptopu koji nema floppy, pa moguce da mu za to treba. :: :: ::
Ko bi ga znao za cega mu treba,kad covek nece da nam oda tajnu,a ne verujem da bi bacio 25+e za njega da mu bas ne treba,hm.
Moguce da je je za neki `levi`lap top...jer 98% desk ploca ima flopi kontroler,a ove novije koje ga nemaju Bios moze i sa fleske,iz win-a...
Imao sam jednom prilikom s.939 Asus Vintage AH1,sa M5287 sata kontrolerom.Krv sam propisao da instaliram win.Imao sam i snimljene drajvere kontrolera na flopi sa originalnog instalacionog diska...Jednostavno prilikom odabira `F6` za izbor externih drajvera win ih nadje i nastavi dalje,ali kasnije opet kao nema hdd-a.Poludeo sam,i na kraju instaliram win na Pata hdd,ubacim rucno drajvere za sata-u,napravim ghost,i posle ga tutnem na sata hdd.Jedino ta kombinacija je mogla.U pitanju je bio win xp sp2 untouched! E da,imam kuci jedno 3-4 nova flopi drajva,ne mogu da verujem da posle par iscitavanja sa novim diskovima vec postanu necitljivi i nemoguce ih je formatirati(vecito mi napravi brazdu na prvom cilindru),strasno,pa je uvek jurnjava po komsiluku za zajam flopi diska kada mi zatreba:)Imam amigu 1200 i prastare flopi diskove koji su se obrnuli milion puta,i dan danas rade bez greske.
P.S. `Hallo Bing,kako brat...` E,treba mi 3/4 sleperske prikolice flopija,imam neki HD film,pa bih komsiji da snimim:))
hhahahaha....koji ste kraljevi.... :))) Floppy mi treba zbog klavijature, imam laptop i jedini nacin (dok ne kupim kvalitetne midi kablove) da prebacim neke ritmove, instrumente sa kompa je preko flopija.... :)))
Sto se tice onih linkova sa itsvet-a ni jedan nije tacan( sve sam zvao i niko nema na lageru externi usb floppy drive ) zato sam i postavio ovu temu u slucaju da neko provereno zna gde ima da se kupi...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.