Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Canon ip1800
STRANA 1 OD 1
Juta90 Canon ip1800 13.01.2010. 00:52 T23684

status: user
broj poruka: 232
Brat od moje devojke mi je dao gore navedeni stampac. Znaci od kada ga je kupio nije paljen, ali bas uopste. Ja ga sad prikljucio, kad on stampa prazne listove. Moze li mi neko objasniti sta da radim? Nisu valjda prsli kertridzi? Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Veoma je moguce. Probaj da ga podesis tako da stampa koristeci 13.01.2010. 01:09 #180074

broj poruka: 10997
neku boju (ne crnu, nego plavu, zelenu...), jer moze biti da je samo crna otkazala.

Juta90 re 13.01.2010. 01:14 #180075

Ne razumem kako moze da se pokvari ako uopste nije koriscen niti paljen. Probao sam crnu i crvenu. Crna se jedva vidi, znaci kao da je nema. Zato sam i rekao prazan papir. Kad sam izvukao kertridz i pipnuo ga papirom ostalo je boje.

mkukic ... 13.01.2010. 01:18 #180077

broj poruka: 2591
Proveri u tom slucaju da li su dobro legli kertridzi!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Juta90 re 13.01.2010. 01:21 #180078

Ma ja sam mislio da necu imati problema. Kao nov, jos nikad nije paljen. Ne razumem kako nesto moze da se pokvari. Znaci kad pipam kertridze papirom izlazi malo boja, ali nece da stampa. Mislim da je ok postavljeno.

mkukic ... 13.01.2010. 01:24 #180082

Pa ako pod blagim pritiskom ruke kertridzi daju bolju onda znaci da kontakt izmedju papira i njih, u toku stampanja, nije dovoljan!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

tortojed Re: re Glavni (a po mom misljenju i jedini) problem koji... 13.01.2010. 01:47 #180086

broj poruka: 10997
karakterise inkjet stampace je kvarenje-susenje tonera i zacepljivanje dizni. Cak se vise kvari ako ga ne koristis (u skladu sa izrekom koja se odnosi na polni organ: j*bo ne j*bo, vreme mu prolazi).

Da toga nije, maltene niko ne bi ni kupovao laserske stampace (nesto vise kvaliteta, mnogo veca trajnost tonera ali opako skupo!).

:: Ne razumem kako moze da se pokvari ako uopste nije koriscen niti paljen. Probao sam crnu i crvenu. Crna se jedva vidi, znaci kao da je nema. Zato sam i rekao prazan papir. Kad sam izvukao kertridz i pipnuo ga papirom ostalo je boje.
::
Juta90 RE 13.01.2010. 01:58 #180087

I sta sad ? Da ne treba mozda da kupim nove kertridze ? Zar ne mogu ovi da se refiluju ?

mkukic ... 13.01.2010. 02:07 #180094

Ako su zapekli onda tesko da mogu da se recikliraju, mada ako ostavljaju trag na papiru kada rukom prevuces - ne mora da znaci... A da kupujes nove kertridze - pa to te dodje skoro k`o i novi stampac...

Juta90 re 13.01.2010. 02:37 #180100

Pa taj rad. Ne pada mi na pamet da kupujem nove. Znaci mogu da se refiluju cim ostavlja trag? Jel po tome moze da se zakljuci da nisu zapekli?
mkukic ... 13.01.2010. 02:46 #180101

U principu ako on ispusta boju nije zapekao... Ali nije mi jasno zasto bi ga reciklirao? Pa to je nov kertridz! Nije koriscen, znaci tu je boja! Malo ti jos nezno papirom prelazi preko njega da probijes to ako je malo zapekao... Ako pusta normalno boju pazi onda kad montiras da li ga dobro stavljas! A i kada stampas podigni poklopac stampaca pa se uveri da kertridzi imaju kontakt sa papirom!

BEmpire Re: 13.01.2010. 05:50 #180110

broj poruka: 439
Dali si podesio drajvere kako treba?Probaj da u printing preferences-maintenance podesis glavu(print head aligment) ili poteraj deep head cleaning pa vidi posle dal stampa...

Juta90 re 13.01.2010. 11:33 #180126

Probao deep. Prazan papir.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs