Pozdrav. Ukratko: Cistio sam pc, znaci sve sam izvadio iz kucista racunajuci i plocu. Sve komplet. Gledaju kablove \sa fron panela koji su prikaceni na plocu, pomislio ssam: `ma lako cu ih vvratiti nazad`. Radi se o Foxconn TLA-570A (kuciste) i nForce4, DFI INFINITY NF II-M2/G (ploca). Medjutim, onaj cuveni Marfi se pojavio. Naravno, kad sam krenuo da vratim sve na svoje mesto, sve je islo ok dok nisu dosli na red kablovi sa front panela. Naime, do sad mi nije bio problem povezivanje slicnih ali na drugim pc odnosno plocama dok ovde sad imam problem. Otvorio sam knjizicu od ploce, pogledao kombinaciju kablova i odradio sve na taj nacin. Ali nesto nije uredu. Tacnije, pc se pali ali ne startuje ni do BIOS-a. Znaci samo radi i vrti u mestu.
U cemu moze biti problem i ako neko ima neko resenje bio bih vrlo zahvalan. Pozdrav!
Napominjem da nisam kacio kablove koji su obelezeni kao: MIC POWER, MIC IN, R-OUT,R-RET, L-OUT-, L-RET I GROUND. vec samo HDD LED, POWER SW, +P LED I -P LED.
Btw ako neko moze da objasni za sta su ovi kablovi, da ne nagadjam )
Probaj da izvadis bateriju sa ploce na par sekundi, vrati je pa probaj opet! i ono standardno,proveri da li si ukacio sve kablove i da li su lepo legli...
HDD LED je led dioda koja svetli kad narodski receno `radi hard` (obicno crvene boje) POWER SW je puce koje stiskas kad hoces da upalis komp +P i -P LED je led dioda koja signalizira da je upaljen komp (obicno zelene boje ili plave na kinezima) .. ovaj kabel je razdvojen jer na starim plocama su 2 pina na novim 3 pina ..
.. ostavi samo POWER SW .. izvadi baterju i proveri jos jednomkablove da li su seli kako treba ... naravno kuciste iskluci iz struje na kabel ne na prekidac ...
...ako si vadio do slovce sve iz kucista, mislim i na komponente, da si raskacivao, vrlo moguce da nema veze sa tim kablicima, nego deder ti lepo proveri da li si sve ustekao kako treba, ...nadam se samo da nisi skidao hladnjake...
...jos nesto, jest da se retko desi, ali ume i staticki elektricitet da obavi svoje...
Pozz...
Problem ces resiti jedino pazljivijom montazom komponenti.Mozemo samo nagadjati sta nisi dobro spojio.Dakle,kreni ispocetka,samo polako i stalozeno.Ne znam koliko si strucan sto se tice elektronike,ali pre prikljucivanja racunara na radni napon(startovanja) `tri pua meri,jednom seci`,jer svaka pogreska se skupo placa,i malom nepaznjom ode sve u majcinu.Posebno obratiti paznju na kablove od napajanja(molex) jer se i on lako moze dotaci sa iglicama na ploci od USB-a,front panela...U sustini treba obratiti paznju na gotovo sve.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Pozdrav. Ukratko :: Cistio sam pc, znaci sve sam izvadio iz kucista racunajuci i plocu. Sve komplet. Gledaju kablove \sa fron panela koji su prikaceni na plocu, pomislio ssam: `ma lako cu ih vvratiti nazad`. Radi se o Foxconn TLA-570A (kuciste) i nForce4, DFI INFINITY NF II-M2/G (ploca). Medjutim, onaj cuveni Marfi se pojavio. Naravno, kad sam krenuo da vratim sve na svoje mesto, sve je islo ok dok nisu dosli na red kablovi sa front panela. Naime, do sad mi nije bio problem povezivanje slicnih ali na drugim pc odnosno plocama dok ovde sad imam problem. Otvorio sam knjizicu od ploce, pogledao kombinaciju kablova i odradio sve na taj nacin. Ali nesto nije uredu. Tacnije, pc se pali ali ne startuje ni do BIOS-a. Znaci samo radi i vrti u mestu :: :: U cemu moze biti problem i ako neko ima neko resenje bio bih vrlo zahvalan. Pozdrav :: :: Napominjem da nisam kacio kablove koji su obelezeni kao: MIC POWER, MIC IN, R-OUT,R-RET, L-OUT-, L-RET I GROUND. vec samo HDD LED, POWER SW, +P LED I -P LED :: :: Btw ako neko moze da objasni za sta su ovi kablovi, da ne nagadjam )
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.