ovako, po mojim iskustvima, lose su se pokazali Pioneer, LiteON (SATA, ATA je OK), NEC (nove serije nisu toliko izdrzljive, ne mogu da prezive kao stare), a imao sam dobra iskustva prvo sa Plextor-om, ali posto je jako skup, da ga preskocimo, znaci, ovim redosledom:
- Samsung (odlican rezac, uzimao sam za 10-ak korisnika, niko se nije zalio, niti je isao na reklamaciju) - Philips (tvorac CD-citaca) - ASUS (sasvim solidan rezac) - LG (u zadnje vreme se pokazao jako dobro, samo se malo vise cuje)
Ne budimo neozbiljni, bratja i druzja moi! Samsung, da, ali...
12.01.2010. 11:12
status: user broj poruka: 10997
Asus?! Pa zna se da on samo lepi svoj logo na prednji panel `svojih` uredjaja ove vrste a unutra je `Pioneer` (kojega nepravedno diskvalifikova imarkovic). - - - - - - - - - Da se razumemo: ja sam postovalac Asus-a kao proizvodjaca (sklapaca) maticnih ploca...
brate stagod da je pod asus(inace ga ne volim bas) nalepnicom radi bez greske, malo sporije ucitava ali stvarno cita sve, ja nemam ni jednu zamerku, bas cu da pogledam sta je unutra jer nikada nisam imao ni na pomisli razocarenje, samo neka ovako nastave, NEC optiarc djubre iz licnog iskustva, pionir kako koji model ali drze se, LG nesiguran, SAMSUNG nisam koristio :) eto
po meni: pioneer, lg, asus, samsung(posto nikad ni jedan nisam koristio)
Inace nemojte tako o pioneeru dvd je po meni super, do sada sam narezao milione diskova i nema da stucne, cita reze ma sve, jedino nece da cita diskove na kojima su jeli sarme i shmirgali stolariju sa njim, i ne voli xwave diskove iz nekog razloga :) LG ima moj komsa i on je isto tako dobar(mada se nije razbio od rezanja kao ja)i radi ok i cita sve ne pravi nikakve probleme, sa ovim dva na kraju nemam iskustva, ali nikako sony nec optiarc(on je kratkog veka sto se tice rezanja, njega sam koristio prvo)
koliko komada si instalirao ili prodao ugraadio.....da bi znali koliko ti je iskustvo .... kod nas u servisu se najvise za sada vrqca samsung od 20.000ak hiljada komada sigurno se 200-300 kom vratilo sa crknutom glavom za rezanje a lite on za sada ima manje reklamacija od samsunga ...generalno philips i samsung su veoma slicni unutra gotovo identicni ....to je bilans za proslu godinu.......... pozzz Terminator
:: :: :: Moja iskustva: LiteOn, Pioneer ili Samsung (bez reklamacija) a NEC nesto losiji.
Pa smatram da je dovoljno da iznesem svoje misljenje ako mi je proslo 130-150 rezaca kroz ruke, kakvi su unutra ne znam jer misljenje nisam izneo kao serviser istih sto i nisam, nego kao korisnik nekoliko razlicitih komada i `bivsi` prodavac istih (sto pricam na osnovu iznetih problema kupaca). Desavalo mi se ranije (pre 2 god) da po ugradnji novog NEC-a u masinu, ne mogu sa njim da uradim cak ni instalaciju OS iako normalno cita ostale diskove i onda bi iz fioke izvadio pioneer i sa njim `odradio` samo sistem i posle nastavio sa NEC-om.
nisam zeleo da te uvredim mozda sam se pogresno izrazio ...hteo sam samo da ljudi znaju odakativno koliko si vican tome jer vecina njih je ovde krajnjih korisnika koji su u rukama imali po koji komad samo ....izvini jos jedanput ....pozzz Terminator
pa sta i da lepi, nek lepi, onda po nekoj teoriji uzima sve najbolje odabrane Pionir optike i stavlja unutra, sto ga cini dobrom kupovinom :) a ne mogu vise za Pionira da kazem da je dobar, mozda nekad bio, neprihvatljivo mi je da se desi 10 reklamacija, tj. RMA na svaki kupljen Pionir, da bi na kraju morao da uzmem LG, govorim u ime razlicitih korisnika kojima sam instalirao isti.
::Asus?! Pa zna se da on samo lepi svoj logo na prednji panel `svojih` uredjaja ove vrste a ::unutra je `Pioneer` (kojega nepravedno diskvalifikova imarkovic).
zamisli da neki nas tajkun sad uveze jedno hiljadu neobelezenih, kompletnih, luksuznih Mercedesa, pa na svaku sasiju i svaku haubu stavi Zastavin logo. I sta cemo onda pricati? Mozda `srpski automobili su svetski vrh`?!
:: pa sta i da lepi, nek lepi, onda po nekoj teoriji uzima sve najbolje odabrane Pionir optike i stavlja unutra, sto ga cini dobrom kupovinom :) a ne mogu vise za Pionira da kazem da je dobar, mozda nekad bio, neprihvatljivo mi je da se desi 10 reklamacija, tj. RMA na svaki kupljen Pionir, da bi na kraju morao da uzmem LG, govorim u ime razlicitih korisnika kojima sam instalirao isti :: :: ::Asus?! Pa zna se da on samo lepi svoj logo na prednji panel `svojih` uredjaja ove vrste a ::unutra je `Pioneer` (kojega nepravedno diskvalifikova imarkovic). :: ::
Nema vise Nec rezaca...Jedino mozda neki bas stariji modeli...Nec se udruzio sa Sony-jem i osnovali su firmu Sony-Nec (Optiarc)...Btw rezaci su im govno...2 sam imao...pola cd-ova ne citaju...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.