Drug ima problem sa rezanjem dvd fajlova,filmova....sa svim mogucim programima za rezanje(nero,imgburn...)PRIMER:Ubaci dvd cd,proba da nareze film...program krene i na oko 1% zakuca-skroz...i onda mora restart.Probao je da reinstalira windows-XP i posle reinstalacije se isto desava???Ima noviji komp ali ne znam tacno koji mu je rezac?Kad je kupio komp,radio je normalno,do skoro???Sta bi moglo da bude???
Ako nije pod garancijom, neka ga otvori, ili ti ili vec neko treci, probajte sa zamenom optike, stavite neku drugu za probu. Ako isto radi, zamenite kabal od optike do ploce, ako ponovo isti simptomi, pokusajte sa zamenom napajanja. Mozete da pokusate na pocetku i reinstalaciju chipset drajvera i uninstall-instal iz device managera.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
obzirom da rece da je novija konfiguracija pretpostavljam da je SATA rezac u pitanju a moguce je problem xp-a sa sata uredjajima, da ne duzim problem verovatno lezi u kombinaciji m. ploce, sata uredjaja, driver-a i xp os. instaliraj vistu tj win 7 i nece biti problema. Nekad ce narezati a nekad ili ti cesce ce se zabagovati na tih 1%
ako je kao moj NEC Optiarc onda znaj da je to najvece govno ikada prozivedeno,nemam kesa trenutno da ga menjam,iako `radi` ali cim pribavim bacam ga sto dalje od mojih ociju... meni nareze film ali ga nijedan citac ne moze ocitati...sta reci
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: Drug ima problem sa rezanjem dvd fajlova,filmova....sa svim mogucim programima za rezanje(nero,imgburn...)PRIMER:Ubaci dvd cd,proba da nareze film...program krene i na oko 1% zakuca-skroz...i onda mora restart.Probao je da reinstalira windows-XP i posle reinstalacije se isto desava???Ima noviji komp ali ne znam tacno koji mu je rezac?Kad je kupio komp,radio je normalno,do skoro???Sta bi moglo da bude???
pa kad je SONY ucestvovao u proizvodnji tog NEC OPTIARC-a, secam se da su pre jedno 6g. davane garancije za sony opt. uredjaje na sve osim na laser :D a sta je najbitnije ako nije laser i prateca optika - verovatno kuciste :). No problem o kom je rec sam imao i ja pre oko godinu dana, cak sam i kupio drugi dvdrw i posle dosta guglovanja nasao jedan jedini post gde je pisalo da se problem resio prelaskom sa xp-a na vistu, probao doduse sa win7 i kad ono rad dvdrw (pioneer 216) bez greske. a posle me nije ni zanimalo da prckam po biosu i da se zezam sa podesavanjima za sata ata pata...
evo i skar zakasao sa sony nec optiarc, hehe. Znaci komedije od proizvodjaca, ma cim ima tri naziva u imenu proizvoda to je odmah sumnjivo(kako kazu dva su mnogo treci je suvisan :D), i meni tako prvo radio sve ok onda je rezao diskove a drugi dvd-i nece da procitaju, i na kraju je rezao diskove pa ni on sam ih nije hteo da procita, ubise mi poverenje u sony. za sada najbolje lg i pioneer, i light on su poceli da zakenjavaju!
nego za pomenuti problem moze biti do dvd-rwa ili do diskova, recimo ovaj moj pioneer sada, ne voli xwave diskove i to ti je, samo sam jedan do sad narezao i nece ni jedan vise, a sve ostale reze, very blesawo. poz
ja sam se sjebo,imao sam NEC ata,koji je rezao i citao ko majka,pa kad sam otisao pre 2god da kupim sata,ajd reko uzmem opet NEC,kad ono to OPTIARC,znaci zlo zla,puj,puj ne ponovilo se uzimam samsung writemaster,tih je lepo radi,a ne kao ova moja probija zvucni zid
:: evo i skar zakasao sa sony nec optiarc, hehe. Znaci komedije od proizvodjaca, ma cim ima tri naziva u imenu proizvoda to je odmah sumnjivo(kako kazu dva su mnogo treci je suvisan :D), i meni tako prvo radio sve ok onda je rezao diskove a drugi dvd-i nece da procitaju, i na kraju je rezao diskove pa ni on sam ih nije hteo da procita, ubise mi poverenje u sony. za sada najbolje lg i pioneer, i light on su poceli da zakenjavaju :: :: nego za pomenuti problem moze biti do dvd-rwa ili do diskova, recimo ovaj moj pioneer sada, ne voli xwave diskove i to ti je, samo sam jedan do sad narezao i nece ni jedan vise, a sve ostale reze, very blesawo. po :: ::
ja mogu da vam preporucim ASUS, imao sam dvd citac(2004) i jos radi,i dva rw bez greske, malo sporije ucitavaju disk ali 20 sec tamo vamo prezivecu, stvaro super dvdrw, konkretno imam 2014s1t
imao sam nec cd-r eeee, to je bio cd rom, mislim da u to vreme je procitao milion diska, i rekoh da uzmem opet da vim kolko su `dobri` ali oces djavola, ma kazem ja 3 proizvodjaca za jedan proizvod su suvise
prethodno sam imao samsung par meseci, nije bio loš, nije drndao mnogo, rezao je dobro, međutim crkao mu laser i pošto nisu imali da mi zamene uzmem umesto njega neki lg. e to je već interesantno parče hardvera, prvo je radio dobro par dana a onda je počeo da zakucava brzinu na 7x, trebalo mu deset minuta da nareže dvd, tu sam se njakao s tim neko vreme, bilo je zanimljivo, na linuksu reže normalno a u win-u, bilo kojem, xp, vista, 7 neće. mrzelo me inače da ga nosim i menjam jer mi se obično ne žuri a diskovi nisu pucali, pa reko ko ga jebe, nek radi dok radi. i tako držao ti ja njega tako osakaćenog na xp-u, a on smara kao i obično, elem posle nekog perioda ne-rezanja počeo on da radi normalno sam od sebe. posle je imao još jedan period od par dana kad je usporio al evo od tada do sad radi dobro.
fina bajkica:) ima moj drugar LG koji vec pet godina cita sta stigne,ko pijan... kako ja nemam takve srece
:: prethodno sam imao samsung par meseci, nije bio loš, nije drndao mnogo, rezao je dobro, međutim crkao mu laser i pošto nisu imali da mi zamene uzmem umesto njega neki lg :: e to je već interesantno parče hardvera, prvo je radio dobro par dana a onda je počeo da zakucava brzinu na 7x, trebalo mu deset minuta da nareže dvd, tu sam se njakao s tim neko vreme, bilo je zanimljivo, na linuksu reže normalno a u win-u, bilo kojem, xp, vista, 7 neće. mrzelo me inače da ga nosim i menjam jer mi se obično ne žuri a diskovi nisu pucali, pa reko ko ga jebe, nek radi dok radi. i tako držao ti ja njega tako osakaćenog na xp-u, a on smara kao i obično, elem posle nekog perioda ne-rezanja počeo on da radi normalno sam od sebe. posle je imao još jedan period od par dana kad je usporio al evo od tada do sad radi dobro :: :: eto, nadam se da vam se dopao roma :: :: ::
kad se udje u politiku ko od koga sta koristi. Nisam se nesto skoro intereosvao ali situacija je slicna kao sa automobilima. Da li kupio Opel Corsu ili FIAT Grande Punto - motori, kompletna platforma su identicni samo druga sasija i enterijer - pa ko bolje izbalansira i izdizajnira auto taj ih vise proda. U svakom slucaju i Opel i Fiat zaradjuju.
E sad nisam bas up to date ali pre par - nekoliko godina u vreme dobrog starog NEC-a Pioneer je koristio NEC-kom chipset a ostalo je bilo njihovo, Lite On je oduvek bio SONY u vecini stvari ili je SONY bio Lite ON nije ni vazno... Asus je prepakivao Pioneer i tako dalje.....
A zasto su SANYO opt. uredjaji i dan danas dosta skuplji od ostalih ? Mnogima ne poznat brend ali frhunski - kod njih 1st class laser stvarno to i znaci i ne samo laser!!! AKO SE NEKAD POJAVI KOJI I NA NASEM TRZISTU a bilo ga je nakad vec davno, bar sto se cd dvd r rw uredjaja tice.
DA SE VRATIM NA TEMU posto se AaAa nije javio da li resio problem, mala ali ipak mogusnost , zavisi od nacina eksplatacije je prasina na laseru ili neki NLO u vidu vlasi kose itd. MAlo spretnosti, srafciger, pazljivo otvoriti i sa alkoholom i stapicem za usi NEZNO ocistiti socivo i gle opet radi kao nov. Bar ja tako radim sa nekim od mojih dvdrw kad krenu da stucaju nakon vise godina upotrebe.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.