Kupio sam danas jednu Nanoxiu i moram da priznam da i nisam nešto oduševljen.
Jeste tih ventilator u odnosu na sve ventilatore sa lagerima koje sam za života uključio, ali posle 1050 rpm počinje da ispušta brum nalik onom koji ispuštaju ventilatori sa lagerima, naravno, mnogo tiši, ali opet čujan, dok se kod Noctua(komada 4) na istoj brzini čuje samo vazduh i nikakvi drugi zvuci.
I jeste stvarno upečatljiva zeleno-crna kombinacija boja, ali su Noctua komadi definitivno kvalitetniji, čim se ovaj izvadi iz kutije razlika postaje uočljiva.
Ostavljaju dobar utisak i velika kutija i kontroler obrtaja, ali definitivno nije to to što se žvaće po raznim testovima.
Pogotovo što sam se u poslednjih par meseci navikao da mi desktop bude jedva glasniji od laptopa, pa skačem na svaki nepoznat šum.
Kao što možete da primetite, crna plastika je providna i kao takva izgleda stvarno jeftino.
Najviše me iznenađuje to što je jedan zeleni među 4 Noctua(ne vidi se na fotografiji jedan koji hladi HDD), a DEFINITIVNO ČUJEM da se zvukom ističe i upravo sada, dok regulator radi na minimumu, odnosno ~940 rpm.
Boje su totalni shit. Kao da su ih sparivali ovi što stanuju ispod mene, isti genetski talenti. Belo i braon. Gowno i wc papir. Toliko. E, nečista ti savest, čim se štrecaš na te zvuke. Kad se setim davnih dana kada sam imao Thunderbirda na 1,4Ghz..... imao sam neki kuler kome sada za dragoga boga ne mogu da se setm imena, ali je bio no1 u to vreme. To je tako pištalo i skičalo, da se jednako glasno čulo i u toj sobi ali i iza još dvoja zatvorena vrata (konkerno, u klonji), tj. u celom stanu... i nije mi smetalo. Imao sam u kućištu ugrađen ventilator od TA peći (i od grafoskopa i episkopa, možda kulturnije zvuči ali je isti) onaj valjkasti koji radi na 220V.... sve to zajedno bilo je čudo od buke, ali je hladilo za ondašnja vremena i sprčena kućišta, ko` led.... Ali dobro... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
ima li jos neko iskustvo sa ovim AC ? ako su tako dobri kao sto P kaze, ima da ih se nakupujem oma .)
Ajd uzdravlje
:: Arctic Cooling F12 Pro :: :: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=3_48_70&mID=45 :: :: Kosta 419 dinara, i garancija je 6 godina, za te pare bolji je od oba navedena :: Isto ima neku tecnost u sebi :: Najbolji vent koji sam kupio do sada :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
>philaemos, molim te, možeš da objasniš na koju stranu duva taj? Dal` na stranu na koju se kači ili na suprotnu na koju je izbočen? I da pomenem Xilence fenove, uvek ulaze u uži izbor.
:: Arctic Cooling F12 Pro :: :: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=3_48_70&mID=45 :: :: Kosta 419 dinara, i garancija je 6 godina, za te pare bolji je od oba navedena :: Isto ima neku tecnost u sebi :: Najbolji vent koji sam kupio do sada :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
uzeo sam sestri jedan xilence 12cm, 300din, ladi prosečno, jako tih, ima hydro bearing, ima ljudi da sei žale da im drnda, verovatno im se zalomio loš model
sebi sam uzeo dva noiseblocker BlackSilent XL2, stvarno upeglani kuleri, znaju švabe šta rade, bili su oko 700din u gigathlonu
Duva na suprotnu stranu od one koja se vidi na slici sa linka sto sam postavio gore. Vent moze jedino da izvlaci vazduh iz kucista, obrnuto ne moze, tj, ne moze npr da se stavi kao front da uvlaci vazduh, vec samo da izbacuje. Inace sam vent je namontiran na gumene nosace, pa mu dodju kao amortizeri, tj. nije u fizickom kontaktu sa kucistem kada se namontira.
Sto se tice performansi pre njega sam imao Chieftec 12-icu: D12BM-12D 120x120x38, 12V, 2300 rpm, CFM-96.0, 43dB
Ovaj vent se cuo kao turbina, ali je i duvao ekstra. E ovaj AC radi potpuno isto, iako po specifikaciji ima 60CFM, duva isto, a neuporedivo je tisi, recimo tisi je i od Xigmatek Red Scorpion kulera koji radi na 1500 rpm koga imam na procesoru.
Za tih 400 dinara fantastican vent, jbt, pa ta Noctua kosta kao 4 ova AC, totalno precenjeno.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Hteo sam da zamenim sve ventove sa ovim AC, ali napred ne mogu da ih stavim. Imas AC potpuno isti, ali u klasicnoj varijanti koji moze da se montira bilo kako, ali naravno kod nas nema da se nadje (bar ja nisam uspeo da ga nadjem).
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: >philaemo :: Hvala. Upravo sam zbog montiranja na prednju stranu imao rezerve :: Slažem se da je Noctua precenjen - bolji 10%, skuplji 3x :: :: ::
Premeštao sam Đubroxiu sa CPU hladnjaka na zadnju stranu kućišta, nadajući se da će manje brujati, a desilo se to da je pukao silikonski pin koji se stavlja umesto šrafa, usled vucaranja prstima, dok sam Noctua-ine pinove razvlačio i prstima i motorcanglama znatno jače, svaki bar po 10 puta i i dalje su kao novi, jer su elastičniji bar 2 puta, a i prilično duži, samim tim i lakši za upotrebu.
``Sve se samo kaže`` i kada se jedan pored drugog blago zavrte prstom, pa se uporede načini i brzine zaustavljanja, mada, ko god ima ``malo mozga``, na prvo vađenje iz kutije može da primeti o čemu se radi i pretpostavi bar 90% boljki, dok iz zatvorene šarene kutije Nanoxia stvarno ostavlja utisak nesvakidašnje kvalitetnog ventilatora.
Inače i dalje bruji, prvom prilikom trčim po još jedan Noctua NF-P12, a zeleni će svakako pod čekić, baš me zanima šta je unutra.
Ponavljam, to brujanje Nanoxia-e je neuporedivo tiše od svakog brujanja koje ispuštaju ventilatori sa lagerima, ali je opet čujno pored ovih Austro-Ugarskih, tako da definitivno nije feleričan, jednostavno je MANJE KVALITETAN.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.