imam lično a4tech XL-740K, platio sam ga oko 1800din. Miš je velik i većini jako dobro leži u ruci, ne umaraš se ako ga duže koristiš, laser je precizan, verovatno bi bio još bolji da koristim neku podlogu, gumiran je tamo gde naleže palac i ne klizi iz ruke, tasteri su dobri, ni meki ni tvrdi, skrol je gumen i nazubljen, jedno bočno takođe ima krampone pa ne mogu da se pobrkaju, softver je sasvim dobar, ima više fukcija nego što većini trebaju...
kao minuse mogu da navedem izgled, jeftinije stopice odozdo, i recimo što nema dva dugmeta za menjanje DPI, al to meni i nije problem jer koristim samo dve rezolucije.
sve u svemu, ja sam jako zadovoljan, kupio bi ga opet bez mnogo razmišljanja, nadam se da je iskustvo bilo dovoljno detaljno
:: koja je tacna oznaka tog a4tech x7 misa :: :: ima vise modela x7.. :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
Ja sam uzeo X7 738K.. iako nisam hteo baš njega, hteo sam (isti q drugo pakovanje) neki sa crno-metalik površinom, više i ne znam naziv, ionako je ono što vidiš na net-u jedno a praxa drugo - nema uvek sve na lageru..., ali samo je ovaj bo u Gi*atronu, i, pošto sam ga uzeo i sa njim učestvovao na nagradnoj igri, dobio sam desktop PC. Već sam pisao o tome ovde... e, ali taj je u prodavnici kod Vuka, bio zadnji... Po onome što se može pročitati o Logitech-u zadnjih godinu - dve - tri, on je oko duplo + neki procenat skuplji od A4Tech-a, ponekad ružniji ponekad lepši, i bar 20% ako ne i više nekvalitetniji.
3600dpi ?! nije malo nego je mnogo. Ne znam ko moze preko 1600dpi da korisi mish u windowsu? Ne znam ni shto ih prave. 600-800 dpi je optimalno, aj i 1600 da razumem koristice za neke igre ...
Imam ovog misa godinu dana i mogu da ti kazem vrh . Laserski, ima tegove za podesavanje mase, ima internu memoriju, i rezoluciju do 3600Dpi. Drugar iz Bg-a ga ima nekih mozda 1,5 god i radi savrseno. Ja ne koristim podlogu i radi na stolu perfektno. Malo je vecih dimenzija ali extra udoban. Kupi i ne razmisljaj. Znaci po meni nema bolji za te pare, pa cak mislim i od nekih daleko skupljih modela. Pozz
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
Ja koristim 2200 i 2900DPI, uglavnom je namesten na 2900DPI a na 2200 bi prebacio u nekim igrama ako uzmem sniper pa da mi bude malo laganiji nisan.
Fora je da vi na misu namestite `brzinu` a ne u Windows-u. Ako imate mis od npr. 2200DPI, stavite na max, bice vam prebrzo ali zato smanjite sensitivity u Windows-u i takodje u igrama. U npr. CS stavite na 1 ili 2 crtice u igri pa vam mis nece biti prebrz ali cete imati preciznost.
DPI = dots per inch, znaci pomerite mis za 1 inch i on se pomeri (ako je 2000DPI) za 2000 `kvadratica` ne ekranu. Ti kvadraticu su jel `rezolucija` da je to npr. 1920x1200 u slucaju da je kursor na samoj levoj strani ekrana kada bi pomerili mis za 1 inch u desno on bi presao ceo ekran - to bi poprilicno brzo, jel ? Zato se i smanji sens u Windows-u.
U slucaju da imate mis od samo 500DPI on bi bio relativno spor pa biste brzinu morali da nadoknadite tako sto povecate sensitivity u Windows-u ili nekoj igri. Ali onda gubite na preciznosti ..
Sto veca razolucija (24` +) to je pozeljnije da imate mis sa vecim DPI, ja sam prvi koji bi uzeo neki od 5000+ da me briga za kes.
Da imate mis od 5000DPI lepo bi ga `ukrutili` tako sto smanjite osetljivost i igri/win-u i kada nisanite na daljinu bili bi super precizni.
Eh da...upravo sam se setio jedne teme sa G3D foruma gde ima i par screen-ova.
Koga zanima neka pogleda ovu temu gde ce mu sve biti super jasno.
OCZ, hajde javicu ti se na steam-u , kad uzmem mis ovaj snake a4tech x7, sa 3600 dpi, pa ces da mi das po neki savet jos za namestanje te preciznosti u igrama jer zbog toga najvise i uzimam ovaj mis. moja rezolucija je 1024x768 nazalost, ali valjda nesto moze da se ucini sa tim namestanjem DPI:)
ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
je sviranje... Ja koristim Sidewinder i drzim ga na 1600dpi a u igrama 2000dpi, ne treba vise od toga, imam i jedan a4 X7-750BF od 2500dpi, to je isto brzo ali nepotrebno, da ne spominjem da je a4 (skoro svi modeli) krsh i uzima ga samo ko nema ili ne zeli da da pare za bolje... Veruj mi tih 3600dpi su samo lepa reklama za a4 mis nije nista posebno, koliko para toliko i muzike.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.