Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
MIS I TASTATURA PROBLEM!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
markozutic MIS I TASTATURA PROBLEM!!!!!!! 01.01.2010. 05:36 T23360

status: user
broj poruka: 1463

Mis i tastatura kada se windows7 64bit podigne mis i tastatura prestaju da rade, ne daju nikakve znake zivota, u biosu sve radi odlicno, u safe modu takodje ne radi..
u biosu sa pnp on ili off ista stvar, koje bi moglo da bude resenje a da nije reinstal windowsa??!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nisi sve opisao 01.01.2010. 07:57 #176494

broj poruka: 6645
Tebi je verovatno apsolutno jasno da li su miš i tastatura ps-2 ili usb tipa, ali ne i nama,
SAMO AKO su usb, ili, za one uređaje koji su usb pojdinačno: prilikom POST-a računara (dakle, odmah nakon što ih upališ na taster, ili, u trenutku kada je `HLADNO` resetovan na dugme, izvadi usb kabl iz računara i vrati odmah na isto mesto ili, na drugi usb priključak. Ili im jednostavno promeni mesta na koja su priključena (čak i napred na kućištu, privremeno), jer pojedini BIOS-i i pojedine periferije nisam siguran gde je šta odgovorno bez testa, dovode do zaglupljivanja ili konflikta koji se ni resetovanjem računara ne rešavaju. Drugo, pogledaj da li su i kako su setovanja za USB keyboard i pacova podešena u BIOS-u ploče, pa, promeni, upali računar, a ako opet ne radi, ti vrati na staro pa probaj ponovo.
AKO SU PS-2 onda, NIKAKO ne radi ovo što sam ti rekao da ih vadiš ih utičnice `na vruće` jer je to izuzetno lak način da se sagori matična ploča tj. kontroler na njoj što ti dođe na isto. U tom slučaju, prvo proveri pre paljenja, da li su pravilno i do kraja ugurani konektori zato što lim kod matične ploče, zna na žnj kućištima da malo-po-malo izgura konektor i napravi kilav spoj... Dakle, kad je isključeno, mrdaj, uguraj i izvadi pa proveri da nisu iskrivljene nožice pa pravilno vrati, i probaj boot windowsa.
Sledeća mogućnost - ah, otpada, rekao si da radi u bios-u.... mislio sam da nisi precvikao oba kabla nečim kao što je fioka, stranica stola, stolica.... sad kada pogledam, sigurno su periferije na USB-u...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

markozutic .. 01.01.2010. 09:24 #176500

pazi dosta si odkucao teksta bezveze, sve sam ti rekao u 2 linije teksta, znaci
mis i tastat RADE , kad se win digne do logon screena lampica se ugasi i oni prestaju da rade.
lampice i laser na misu se gase
Mis i tastatura su preko USB porta, Mis je mx518 a tastatura neka usb logitech ne bitno
rade na drugim kompovima, - naravno da sam probao u drugom portu - probao sam SVE moguce portove, u biosu sam sve procackao - iako nema smisla, tast radi u biosu i pri izboru safe moda,ali kad udjem u safe mod ili obican win oni se jednostavno `ugase` :S
sumnjam da je virus,
ali problem je resen ubacivanjem starog misa preko ps/2 porta i restorovanjem windowsa na ranije - kada je sve radilo, hvala na trudu u svakom slucaju :)

Equinoxe Re: 01.01.2010. 12:59 #176522

broj poruka: 12057

Da li ti USB portovi funkcionišu normalno u kombinaciji sa drugim uređajima ? (skener, štampač, flash....)

markozutic ... 04.01.2010. 19:50 #177406

sve drugo radi, samo tast i mis zezaju

operator re 04.01.2010. 21:18 #177428

broj poruka: 4262
Isti problem sam imao sa Trust tastaturom. Dakle, u mom slucaju, resenje je bilo sledece.
Pod Win7 pale se specijalne tipke za tastaturu od F1 do F12+ svi dodatni tasteri. Resenje je bilo sledece:
-ugasiti to dugme, prilikom dizanja sistema. Inace, tastatura je radila pod WinXp,XP 64,Vista,Vista 64 i Win7, ali sew problem manifestovao samo u Win7 64.
Nadam se da sam pomogao.
Iskreno, ako to nije resilo problem, onda ne znam sta ce.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs