uzimam i jedan fan kontroler iz iste firme iz ns pa sam mislio da uzmem i ovaj cooler za hard, samo ako ima 3 pin prikljucak da mogu da ga stisam ponekad:)
ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
ma koji ce ti kuler za hard, samo pravis buku u kucistu za dzabe a nece da ti oladi nista ja sam stavio 12icu napred u kucistu, odma pored mi je hard disk i eto slucajno se desilo da odlicno i hdd hladi :)
TT iCage... Nije preterano bucan, jbg, strujanje vazduha mora da se cuje ali hladi zverski. U njega staju tri harda, tri sam i napakovao i svaki od njih ne prelazi 32 stepena u toku leta. Trenutno se temperature vrte izmedju 25 i 27.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Vidi, ovaj sto ti hoces da uzmes ima dve sestice koje se vrte na 3500 obrtaja. Sto znaci da se cuje kao Boing I sta mislis zasto nisu u specifikaciji naznacili koju kolicinu buke proizvodi u decibelima?
Najbolje bi bilo da nekako nabudzis neku 12-icu da duva na hard i to je to.
ako uspeš da ga nađeš. Vidi u PIN-u u NS-u. Ja sam problem sa grejanjem harda rešio kupovinom Antec 300 kućišta. Napred se monitraju dve 12-e koje duvaju u HDD (ili više njih), tako da mi `tvrdi disk` kulira sve vreme.
1700 rpm je duplo manje od 3500 koliko ima taj sto sam ja hteo da uzmem i 17 db sto je skoro necujno, dobijam i adaptere uz njega da bih mogao da ga zakacim na fan controler a fan na njemu je 80 mm.
citao sam na jednom testu da je smanjio temperaturu hdd-a za 10 stepeni?jel moguce?
ako je to tako zaista cu ga uzeti...
jesi li ga ti imao?
ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.