Imam APC Back-UPS ES BE700G-GR 700VA 230V (http://pcberza.rs/detaljnije/hellas-computers/62-632/) Za sad je na njemu prikljuceno napajanje od 450W, sve radi normalno. Zanima me da li ce moci da se prikljuci komp sa jacim napajanjem (recimo Chieftec APS-650C,650W). Vidim da za UPS pise kapacitet 405 Watts / 700 VA a napajanje je 650W, znaci celih 250W razlike. Ortak radi sa jos slabijim UPS-om na priblizno napajanje i kaze da je sve OK... ali plasim se da ne napravim neki kurslus, ipak sam platio UPS preko 100e, nije mi svejedno.
zipa, nece mu nista biti, moci ce on to da podnese, dobar je to UPS, ali nemoj da ocekujes da ce pri nestanku struje da drzi dugo, drzace duplo manje vremena, jedino to, inace moze on to da izbambla..
Output Power Capacity-405 Watts. e sad, mozes da ukljucis i 10kW napajanje u njega, ako ti ukupna potrosnja komponenti u racunaru ne prelazi 400w onda je ok (mada, u tom slucaju ne vidim svrhu 650w napajanja). uostalom, ubodi 6 sijalica po 100w i vidi sta ce da se desi (salim se, nemoj!). preporuka, najvise 350w realne potrosnje ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Znaci dva totalno razlicita misljenja. Ima li neko treci? Nije mi frka ako mi baterija drzi 5 ili 25 minuta, bitno da snimim to sto imam. Ali ako crkne Ups onda sam u buli
slozio bih se sa Mixx-om, da iako je napajanje 650W, zavisi od komponenti i opterecenja toliko ce napajanje biti optereceno, 100% load-a je 650W, a to napajanje ne verujem da moze vise od 85%, treba pogledati na Chieftec sajtu, moze da bude u tvom slucaju 400W, 450W, 5xxW u ekstemnom slucaju, uglavnom, nije preporucljiv takav rizik, jer mozes imati problema, ne u smislu da izbije neki kurslus, jer UPS ima zastitu, komp je taj koji ce raditi nestabilno zbog opterecenosti UPS-a, moze ti restartovati komp, ili gasiti, kada dodje do preopterecavanja...navedi ostale komponente koje imas..
ako je efikasnost napajanja 85% znaci da ce za toliko snage manje da isporuci komponentama, potrosnja ce i dalje biti 100% zbog gubitaka u napajanju. ups bi trebalo da ima overload protection, sto znaci da ce se gasiti (samim tim gasice i sve sto je ukljuceno u njega) prilikom preopterecenja ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: slozio bih se sa Mixx-om, da iako je napajanje 650W, zavisi od komponenti i opterecenja toliko ce napajanje biti optereceno, 100% load-a je 650W, a to napajanje ne verujem da moze vise od 85%, treba pogledati na Chieftec sajtu, moze da bude u tvom slucaju 400W, 450W, 5xxW u ekstemnom slucaju, uglavnom, nije preporucljiv takav rizik, jer mozes imati problema, ne u smislu da izbije neki kurslus, jer UPS ima zastitu, komp je taj koji ce raditi nestabilno zbog opterecenosti UPS-a, moze ti restartovati komp, ili gasiti, kada dodje do preopterecavanja...navedi ostale komponente koje imas. :: :: ::
Brate, 266W u fulu, a ako ga overklokujem, podignem napon i nabudzim sa ventilatorima na 4.0Ghz ne prelazi 375W. Pa koj ce mi 650W napajanje, kupim od 500W i miran sam. Ako je ovo tacno sto pise na sajtu
Vec je odgovoreno, ali samo da dodam. Kada za napajanje pise da ima efikasnost 85% i 650W, to znaci da iz zidne uticnice vuce 764W. Toliko ce da povuce i iz UPS-a, tj 764W, ali naravno samo kada opteretis napajanje 100%, ako ti komponente trose 375W nema veze da li je napajanje 450 ili 650, razlika je samo u konstrukciji napajanja, neka ce iz zida (ili UPS-a) da vuku vise struje, neka manje, zavisi od efikasnosti napajanja. Kao sto je vec receno, ako je kod tog UPS-a problem jacina struje koja se iz njega vuce, ima zastitu, pa ce da prezivi, a ako se ta potrosnja odnosi na to koliko ce baterija da mu izdrzi, stvar je logicna, sto vise struje vuces, manje traje baterija, to je to. Pozdrav
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.