Hocu da kupim Cooler Master ALC-U01 AQUAGATE Water Cooler i interesuje me da li mi je potrebno jace napajanje za to od ovog sto sad imam a to je Chieftec 360W ?
:: :: Iskreno,COOLER MASTER je odlicno kuciste.U zavisnosti od konfiguracije...ali mislim da ce ti CHIEFTEC biti assvim dovoljan :: :
Mislim da decko prica o kuleru sa vodenim hladjenjem a ne o kucistu.
Savet: Kupi kuler pa vidi.
Nebi trebalo to napajanje da ti predstavlja bilo kakav problem, mada sa druge strana ako toliko para pucas za kuler (po meni malo neracioanalno jer za tu razliku para mozes da kupis procesor koji ce ti sa fabrickim kulerom raditi koliko i sadasnji klokovan, pa onda njega jos malo doteras taman koliko fabricki kuler moze da ga ohladi i dobijes znatno bolji rezultat...), elem, onda u tom slucaju i razlika u novcu za neko jace napajanje a to je oko 20ak - 30 evra nebi trebala da ti predstavlja veci problem.
UH PREZNOJIH SE U SVOJOJ KONFUZNOSTI. Nadam se da si shvatio poruku. POZ.
Ne lupaj gluposti, molim te. Vodeno hladjenje je odlicna stvar. Mozes da klokujes racunar mooogo. Mozes kao ja da ga klokujes a da bude nem. Meni je naj glasniji hard. Toliko o tome.
:: Ne lupaj gluposti, molim te. Vodeno hladjenje je odlicna stvar. Mozes da klokujes racunar mooogo. Mozes kao ja da ga klokujes a da bude nem. Meni je naj glasniji hard. Toliko o tome
Ako je kvalitetno vodeno hladjenje, moze dosta da se overklokuje (ako procesor nije neki od high-end modela, jer su oni vec blizu granica za taj model/tehnologiju). Medjutim, vec jeftini kompleti vodenog hladjenja kostaju vise nego jako dobar kuler sa heat-pipeovima, a pitanje je koliko (i da li) ce imati bolje performanse. S druge strane, cena kvalitetnih kompleta za vodeno hladjenje je jako visoka, ako se uzme u obzir razlika u ceni izmedju trenutnog i jaceg procesora, ili razlika u performansama/ceni u odnosu na dobar kuler, veliko je pitanje koliko se to isplati. Naravno, ako pare nisu problem...
aquagate od coolermastera , nije za socket 775 , tj nije bio i buduci da je jedno od prvih vodenih hladjenja na trzistu , nije bas pogodan za p4 jer na nejvecem broju obrtaja pravi bas veliku buku!!!(a p4 bas trazi da se hladi) Aquagate mini 80 i 120 podrzavaju socket 775 ,ali su kvalitetom komponenti ispod nivoa starog aquagate-a (lezajevi na pumpi crkavaju mnogo brzo ,kazu mnogi) .Imas testove aquagate-a na https://www.benchmark.co.yu i na oc australia ,pa pogledaj sam ... naravno da uvek mozes da dokupis deo koji ce ti omoguciti montazu i na socket 775 , a da ostatak iskoristis ... sto i nije lose jer voda je voda , ali je kod nas na trzistu to sve tek u povoju... I mislim da ti napajanje nece biti problem. `Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.