Imam utisak da mi baterija na UPS-u riknjava. U pitanju je APC-ov UPS a baterija u njemu je RBC17. Nesto nikako ne mogu da nadjem gde moze da se kupi originalna ali ne mogu ni neku zamenu da nadjem. Kako vidim na netu ( nisam vadio bateriju da proverim sta pise na njoj ) stoji 12V i 9Ah i takvu bateriju od bilo kog proizvodjaca ne nalazim po raznoraznim katalozima domacih prodavaca. Jel ima kod nas uopste da se kupi prvenstveno original APC-ova ili bar neka odgovaraujuca zamena.
Imam sličan problem. Nije taj tip baterije, ali suština je ista. Okrenuo sam X brojeva telefona. Neki su u fazonu, očekujemo ih, pozovite krajem oktobra-početkom jula. Drugi su bar iskreni pa kažu teško, to niko ne uvozi... Ali... Šetam ja tako bljuvakom na novom Bgd-u tražeći nešto za kupatilo i u nekom 5.-6.-7. redu naiđem na tipa koji prodaje betrije `za sve`. Šta da ti kažem, ponesi staru (znam da nije baš laka) ali stvarno liče, možda i `može da se ubudži...`.
Cao, pre neki dan sam nasao tu bateriju u jednoj firmi ovde u Kragujevcu. Ako zelis mogu da ti dam broj telefona, imaju na stanju 2 razlicite baterije, jeftiniju varijantu (kinez) 12V 9Ah koja je negde ~1650 din. i malo kvalitetniju (englesku) 12V 7Ah za ~1850 din. Firma je super, prodaju elektronske komponente tako da ne verujem da prodaju krsh od baterija, ali nemaju originalnu APC bateriju. Vredi pokusati ako vec nema nigde.
Rade sa raznim akumulatorima, pa i ovim za UPS. Za UPS prodaju nemacke CTM akumulatore sa godinu dana garancije (CT serija koju sam kupio ima design life 8 godina). Sajt proizvodjaca: http://www.ctm-berlin.de/newsite/produkte/produkte_ctm.php
PS. Bitno je da su gel akumulatori, pa ma kog proizvodjaca bili. PS2. Imas po BGu Triax-ove, ali bez garancije ili sa max 3-6 meseci garancije (kako kome dune).
Hvala svima i izvinjavam se jer ne napisah odmah da me zanima gde u Beogradu ima da se nabavi.
@xenox Pregledao sam njihov sajt na brzinu i nesto mi ne deluje da se bave maloprodajom i da mogu da kupim 1 bateriju kod njih za da kazem obican personalni UPS. Da li si ih slao na popravku ili kod njih mogu da se kupuju baterije na komad ?
@strela Na sajtu domace firme ne nalaim da se bave prodajom baterija sto naravno ne znaci da nije tako. Kako mi treba 12V 9Ah baterija to bi bila onda CT 9-12 sto vidim da postoji. Ne razumem se bas u ovu materiju, kako da znam da li je ili nije gel baterija i kakvih drugih vrsta ima da ne promasim ? :-)
Sto se tice znalaca, pravi znalac je `golfer`. Meni je pomogao u odluci. Servisirao je UPSeve i covek je banderas (strujas).
Sto se tice firme, oni prodaju akumulatore (uglavnom automobilske, ali i ostale - pa i za UPS).
Sve baterije za UPS su gel. Kod ovih je to serija CT (koju uvoze), a inace i CTL (koju ne uvoze, a bila bi TopPick da je ima). Ja sam ti to naveo zbog drugih baterija na koje eventualno naletis, da znas da proveris.
Tvoja bi bila CT9-12L. Proveri sirinu baterije. CT9-12L je siroka 65mm. Ako je tvoja trenutno u UPSu sira, mozda mozes da stavis CT12-12 (sirine 98mm).
Nece moci ta 12-12 prilicno je veca. Moja RBC17 i ova CT 9-12L su sem istih karakteristika i istih dimenzija tako da je to ono sto mi treba definitivno. Ukoliko ne nadjem APC-ovu a nesto mi se cini da su veoma male sanse da nadjem uzecu onda ovo. Nadam se samo da je cena prihvatljiva, da ne bude baterija ko sto sam za ceo UPS dao. Kako videh u jaydee -ovom postu kineske su po 1600 din sto je vise nego ok. Nemacke mogu biti samo skuplje, nadam se ne previse.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.