Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Problem sa mb...
STRANA 1 OD 1
Rammulino Problem sa mb... 17.12.2009. 20:20 T22927

status: user
broj poruka: 399
ljudi malopre sam menjao cooler na cpu,stavio drugi.Sve super,ukljucio racunar,rekoh ajd da pipnem chipset pored cpu-a da vidim jel sve ok.Kad ono vrelo.Znaci maximum 2-3 sekunde mogu da drzim prst na njemu,inace se opekoh....
Sta li to moze biti?Pre kada sam proveravao (pre oko mesec dana) nije bio ovoliko vruc,rekao bih da je bas skocila temp.
U pitanju je intel p4 2.8 @ 3.5
mb gigabyte 8IPE1000-G
3giga rama
7600gt agp....
sta li mu je? da li smem da teram ovako kako jeste? nemam problema u radu sa racunarom,ali opet sta ZNAM....
inace od prilike ista je temperatura i na default podesavanjima.jer probao sam i tako
Poz svima....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: 17.12.2009. 20:31 #171716

broj poruka: 4163
To je nenormalno visoka T za i865 čip. Jel ti je i pre mesec dana bio nasviran CPU?

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Rammulino uhh... 17.12.2009. 20:41 #171729

ovaj cpu sam stavio na ovu plocu pre oko nedelju dana.
pre je bio neki budjavi celeron 2,4ghz
Rammulino ... 17.12.2009. 20:55 #171734

jel moze neko da mi pomogne,da me posavetuje sta da radim :/
gilopile ... 17.12.2009. 20:57 #171735

broj poruka: 9459
Ne ostaje ti nista drgo,nego usrafi mu neki kulercic.Spustices drasticno temperauru.
(c) 1982 Sinclair research Ltd

saxija gilopile 17.12.2009. 21:05 #171739

broj poruka: 4016
je u pravu,udri neki ventilator jer ti se na toj ploci ne isplati da menjas tj da kupujes novi hladnjak

trla baba wlan

obozavam zimu, podmazuje mi cpu :)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

Rammulino auhh... 17.12.2009. 21:40 #171759

hvala vam momci
sada sam nakacio neku zdrndanu osmicu ovo visi ovako,ko ciganski racunar da je.Ovo po izgledu jesino ne bi smetalo sasi maticu
al bije tacno u ovog pasivnog na chipsetu tako da sada kada sam ga pipnuo mnogo je hladniji
Ma kakav termaltake....spoljni deo kaziprsta i ocitavanje u roku od 2 sekunde. RammulinoTake :)
Hvala ljudi
Pisko Cooler 18.12.2009. 10:02 #171927

broj poruka: 6645
Da nisi nekako okrenuo kako ne treba taj cooler sa procesora? Mbd koje imaju pasivna hlađenja, tako su konstruisana da protok vazduha sa coolera procesora, usput hladi i njih (bez obzira što je to već malo zagrejaniji vazduh) - osim ako rebra coolera nisu za 90 stepeni pogrešno okrenuta?
Drugo, pogledaj settings bios-a. Da li si resetovao bios prilikom promene procesora? Da li je potreban novi bios da bi ploča prepoznla tvoj procesor? Ukoliko pogrešno prepozna procesor, možda setuje pogrešne postavke, u ovom slučaju, napon ili fsb koji pregrevaju čipset.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs