One of the USB devices attached to this computer has mailfunctioned, and windows does not recognize it. For assistance in solving this problem, click this message.
Kliknem na baloncic i izadje mi prozor sa zutim trouglom i uzvicnikom u njemu i pise
USB Root hub (2 ports) - Unused port - Unknown device
To je to..
Kada hocu da odstampam nesto, iskoci mi dole u system trayu ona ikonica stampaca i da je dokument spreman za stampanje ali to je sve.... Nece da odstampa.. Imam papira, ne gori nista od lampica na njemu, sve izgleda normalno ali nije.... HELP STO PRE... Ne mogu da radim....
Ma probao sam restart i nece nista... Sada sam dosao na smenu i kolega kaze da se patio sa tim par sati i nista... A treba stampac.. Ne mogu deklaracije da stampam... UZAS....
Da smem da formatiram sve i instaliram novi windows, odradio bih.. Ja sam tako uvek resavao neresive probleme kuci.. Ali ovde imam skupo placen program koji ne smem da pipnem...
Probaj da skineš sa sajta samo drajver, najnoviji koji postoji, a prethodno to što imaš obriši preko Add/Remove i onda CCleaner-om ili Disc Cleanup-om preko My Computer-a ostatke.
Ubacujem sad fles disk i nista se ne desava... Jel` moguce da krepaju USB ulazi??? Ima 4 nazad i 2 napred... Evo resetovao sam komp da probam ponovo nesto... Izludecu.. Posao ceka a ja ne mogu nista..
Najnovije: Prepoznao mi je posle restarta fles.. Sada sam instalirao ccleaner, pa cemo videti sta ce biti posle instalacije drivera... Ali onaj baloncic ne prestaje da iskace... Zatvorim ga, i on opet.. Sada sam se pali i gasi non-stop...
Mislim da nema veze na koji usb utor ga prikljucis.Sto se tice prijave USB DEVICE NOT RECOGNIZED,moze biti da je usb kabel(jedan od pinova u prekidu),usb ulaz na samom stampacu u prekidu sa plocom,ili crko stampac.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Kako sada da znam koji je port na kom mi je prikljucen stampac??? Pri instalaciji drivera me pita koji je port, jer ga sam ne prepoznaje.. :: :: Ukljucio sam ga na USB ulaz pozadi, prvi od cetir :: :: X :: 0 :: :: Taj gde je kao X, da se probam slikovitije izraziti... Kad sam nestrucan...
Evo odabrao sam COM 1 i instalirao driver, sada restartujem pa cemo videti da li sljaka.. Evo spremio sam opet i drugi kabl pa cemo probati i to... Javim sta sam uradio...
ako ti nesto znaci, zato su ti verovatno ljudi i preporucili da menjas kabl, kada imam u lokalu kameru koja se pojavljuje kao `unknown device`, to znaci da su u redu dve krajnje zice +5v i gnd, ali jedna od srednjih ne radi data + ili data -, onda izlazi unknown. E sad mozda ti je i konektor u printeru pokidan ne mora da znaci da je u kompjuteru problem, ako bas nemas drugi comp da probas, normalno 90% comp je u redu ako poznaje flesh-ove. I sto se tice sofware resenja nije se niko setio da ti preporuci ` remove usb device from registry` odguglaj ovo. Pozdrav!
Posle svega, restart, i opet glupi balon... Sada sam promenio kabl i restartovao komp pa cu i to opet da probam... Ako ne, kacim stampac na laptop i pokusacu preko njega.... Pored ovolikog snega, mene uspe da iznervira glupi stampac...
A sad,cekic u ruke,po mogucstvu,sto veci Shala mala...Ne ostaje ti nista drugo nego obaranje sistema,ocigledno da te nesto u winu pobrljavilo i to neces resiti nikako drugacija osim obaranjem sistema...Pa je*es taj placeni program ako zbog njega ne mozes da odradis ostatak posla...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Evo na mom laptopu stampac radi bez problema.... Sa tim prvim kablom... Sta cemo sad?? :: :: ::
Ne smem druze to da radim... Radim u spediciji na granici i treba mi taj program jer preko njega popunjavam deklaracije i elektronski podnosim dokumenta carini... Nema sanse da smem da diram windows.. To bih ja inace prvo uradio i resio sve probleme... Eno sada mi ni ne iskace vise onaj baloncic, ali kada kliknem nesto za stampanje, pojavi se ikonica u ST-u da stampac ima zadatak da odstampa zadati dokument, ali nista... Posle par sekundi i on nestane iz te liste, kao i ikonica iz ST-a...
I to mi se desavalo!A ti sve vreme iz istog programa pokusavas da stampas!Probaj iz nekog drugog nesto da odstampas pa onda iz tog!Veruj mi to koliko glupo zvuci a moze da bude resenje!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Izbrisi skroz drajver(znaci sa sve repovima),instaliraj drajver PRVO,pa onda prikljuci stampac!Onda ga iskljuci na prekidac sa strane i stavi u ofisu da stampa kao nesto,ukljuci stampac!Ako tad ne proradi definitivno je neki kontakt jer sam video u kakvim zbudzenim polozajima stoje ti stampaci da je cudo da i rade uopste!Evo pored mene je sad jedan LX-300+ :))
Izbrisi skroz drajver(znaci sa sve repovima),instaliraj drajver PRVO,pa onda prikljuci stampac!Onda ga iskljuci na prekidac sa strane i stavi u ofisu da stampa kao nesto,ukljuci stampac!Ako tad ne proradi definitivno je neki kontakt jer sam video u kakvim zbudzenim polozajima stoje ti stampaci da je cudo da i rade uopste!Evo pored mene je sad jedan LX-300+ ali povezan preko LPT :))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.