Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Resio sam da pazarim G500. pa imam?
STRANA 1 OD 1
vuk125 Resio sam da pazarim G500. pa imam? 17.12.2009. 01:14 T22908

status: user
broj poruka: 2929
E sad malo me kopka a kakav je ovaj G9x?
Osetno je skuplji
Imam trenutno g5 i zadovoljan sam kako mi lezi u ruci i vec druga god a kao nov. NIsta se nije izlizalo a kosristm ga intenzivno . naravno njega cu da zadrzim, ali treba mi jos jedan dobar. dAkle g500 ili g9x ili nesto trece ako uopste ova dva imaju konkurenciju.
Drugar danas kupio g500 pa se ja napalio, da uzmem i ja sutra :). Posto sam ga video uzivo i mis je kao tenk, imam utisak da je neunistiv koliko je kvalitetno uradjen a i slozie mi se sa tastaturom :), bass ide uz nju.
Poprilicno sam siguran da je g500 to to ali nije visak da pitam da li je ovaj g9x bolji???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @vuk 17.12.2009. 01:25 #171412

broj poruka: 18996
pa pazi, to je sad malkice diskutabilno, bilo je tema, sve zavisi od ukusa, licno bih se opredelio za G500, jer je dosta jeftiniji, ako si zadovoljan sa G5, kako ti lezi u ruci i to, onda definitivno trebas da uzmes G500, nekome recimo vise odgovara G9, meni odgovara i jedan i drugi, na kraju ne bih ni sam znao da ti kazem, G9 ima malu manu sa gumiranom maskom, izuzev toga nista drugo, ako te jos nesto interesuje, samo pitaj, imam oba misa i ne zna se koji je bolji stvarno..

vuk125 Jel taj g9x veci gabaritno ? 17.12.2009. 01:28 #171413

Posto meni odgovara g5 i g500 zbog velicine.

vuk125 Mozda 17.12.2009. 01:31 #171416

mi g500 bolje jos lezi nego g5 koji sad imam. Mislim slicni su oni po dizajnu ali g500 ima ipak malo drugaciji dizajn ili se meni cini. Mislim da je razlika sa leve strane tamo gde stoji palac, ispravi me ako gresim.

imarkovic @vuk 17.12.2009. 01:40 #171421

imao sam G5, onaj narandzasti i skinned plavi, i mogu ti reci da ovaj nekako bolje lezi, pogotovu to sa leve strane, olaksava ruku, sa leve strane ima taj blagi oslonac za palac, znaci, to isto ima i G9, ali na onoj felericnoj masci (izlize se vremenom guma), lepsi je mnogo, prakticniji je sa podesavanjem dPi-a (mnogo zgodnije nego kod G5), ima daleko bolji scroll od G5-ce (titaniumski kao kod G9, samo malo izbaceniji, sto je bolje), led diodice kao kod G9, i ona fenomenalna 3 tastera sto meni mnogo znaci, a ne znam kako mislis jel G9x veci gabaritno, on je isti kao G9, samo je ona rubbed maska siva i broj dPi-a veci, ostalo je isto, a u odnosu na G500 i G5 dosta je nizi za ruku (plitak), znaci nije uopste veci, nego je nizeg profila, pa skoro duplo, dupe mu je samo onako malo podignuto, to je to.

imarkovic @vuk 17.12.2009. 01:50 #171422

btw, sta bi sa onim olosima-adminima kod tebe? su popili disciplinsku?

vuk125 RE:@vuk 17.12.2009. 01:52 #171424

Meni odgovara da mi udje u ceku saku kao g5 ili g500. G9x ima malo nabudjeniji izgled.
Ali sad to sto je plitak to jest nizak mi ne bi odgovaralo, jer kad sam danas uzeo g500 u ruku cela saka mi onako lepo `sela`. Posto je nizak profil kod g9 bolje ona da kupim G500, mozdfa kada bi uhvatio u ruku g9 pa da procenim ovako mi je sigurnije da uzmem g500. To cu i da uzmem sutra i jeftiniji je od tog g9x i to osetno.

SkyFire Realno gledano nije diskutabilno uopste! 17.12.2009. 01:52 #171425

broj poruka: 18472
Evo kako..G9 imam vec od kako se pojavio i neodgovara mi nesto specijalno ...Tj ne lezi u ruci nikako..Imamm bolove u zglobovima,dobicu reumu na kraju od ovog misa :)
Salu na stranu..Mis ima svoje prednosti,zaista je mocan ali ako gledamo na realan rad tesko se navici na njega zbog malog gabarita,jednostavno je premali a iskreno nije ni neki lepotan,meni je ruzan.
Ako poredimo G500 sa G9 poredimo `stariju` sa novom tehnologijom.G500 ima precizniji laser,rezoluciju od 200 - 5700 dpi i plus sve sto ima i G9.Tegove za rasporedjivanje kretnje i tezine misa,programbilne dugmice,podesavanje brzine dpi-a i sl..
Ja se zaista nebih dvoumio i uzeo bih G500 bez razmisljanja!

Green Green Grass Of Home

vuk125 RE:Olosi Admini 17.12.2009. 02:02 #171429

Delove je doticni vratio jer ga je pritisla PLOCIJA, posto sam insistirai da se ista umesa u pricu jer nas je pravio majmunima i pokusao da slozi pricuu kako s delovi tamo negde na servisu.
Popio je otkaz i krivicni prijavu, pa ce se tek videti koliko je toga pokrao za sta je tvrdio da je neispravno. a ova dvojica su kaznjena kao saucesnici otkazom zbog ucesca mada oni kazu da nemaju veze sa tim. Ali je njihova greska cak i da nemaju veze sto im je to sve promaklo i sto su potpisivali neke naloge koje nisu proveravali.
Meni su delovi vraceni uglavnom ja sam to sve spakovao i od sada samo ja petljam oko te moje masine, tj samo ja imam to ovascenje.
Uglavnom masina radi kao i pre i ja sam zadovoljan :).
A oni neka se stide blama, jer nisu bili tako malo placeni da moraju da rade te radnje.

Witcher Re: 17.12.2009. 02:04 #171430

broj poruka: 491
+1 za G500

Imam MX518, a G500 je skoro identičan po obliku i mislim da su miševi veoma ugodni za ruku.
Kao što kolega Sky kaže G9 možda jeste napredniji miš, ali po pitanju ergonomije je veoma slab.

SkyFire Kolega Witcher.. 17.12.2009. 02:07 #171431

Sto je najzanimljivije nije ni napredniji,bas nasuprot,tehnologija je na strani G500.Savremeniji i preciniji laser,brzi odziv,veca rezolucija + sve ostalo sto ima G9 .G500 bez razmisljanja,nema dvojbe.
Jos jedan + od mene + jos jedan + hehehe

vuk125 +1 za G500 17.12.2009. 02:09 #171433

Pa taj cu i da kupim. Danas sam ga video kod druga nije skup kao g9 a stvarno je dobar.
Nego mi palo na pamet g9x jer sam ga video jednom u nekoj radnji pa mi se na prvu loptu dopao kako izgleda.
Ali cu ipak g500, koristim g5 i vec sam se navikao na takvu egronomiju.

vuk125 G500 17.12.2009. 02:12 #171434

Evo bas ssad citam neke clanke na netu g500 vs g9 i kazu svi da je ergonomija na strani g500, tako da sam resio g500.

imarkovic @vuk 17.12.2009. 02:13 #171435

super, drago mi je sto si na kraju isterao pravdu, ko ih `ebe, kad su glupi, ja da imam takav posao, cuvao bih ga svim snagama, ali na zalost, ima dosta slabih ljudi i prevaranata, tesko je danas naci zaista postenu osobu, vrednu postovanja...

@sky, brate, ne znam kako ti dobijas te bolove u ruci, meni je recimo bio skroz ok, sto je najjace, i u igrama mi je pasovao savrseno, isto kao i ovaj G500, koliko sam shvatio, tebi nije odgovarao samo zbog tih bolova, a dlanovi i ruke su razlicite, recimo moj ortak ne moze da smisli G500 i G5, a G9 mu savrseno lezi u ruci, ima vecu saku od moje, sta znam, ipak zavisi...ali za vuka najbolji izbor G500, nema dileme.

Witcher Re: 17.12.2009. 02:15 #171436

broj poruka: 491
E pa lepo. Nek te služi 100 godina
MX518 sam viđao da imaju problem sa kablom, nadam se da je kod tog modela
taj nedostatak otklonjen.

imarkovic @Vuce 17.12.2009. 02:17 #171438

obavezno da kupis u Logo-u, oni su glavni uvoznici za Logija, i ubedljivo najjeftiniji, ja sam kod njih pazario za 4.800din, sto nije puno, ima nekih mesta gde su bezobrazne cene, preko 6.000, necu da navodim, nebitno..

vuk125 RE:super 17.12.2009. 02:18 #171439

Vidi meni nije ni malo bilo sve jedno sto sam ja digao licno prasinu oko toga.
Ali nikada nisam i nikad necu vise zabadati glavu u pesak. Kada bi ti rekao kako su dobre plate imali i kako su lepo radno mesto imali shvatio bi da to samo neuracunjive osobe mogu sebi da dozvole.

SkyFire Re: @vuk 17.12.2009. 02:29 #171442

Sta ti sad meni ovo ,ono,hoces i tebe da napeglam?Hehehehe..
Pa ne znam Markovicu,jednostavno mi je bas mali za ruku..Ne znam,nema teorije da nekom odgovara ergonomija G9 ako ima vecu saku..To moze samo da bude pomodarstvo..Jednostavno fizicki nije izvodljivo..Meni je recimo ruka najbolje pasovala na MX Revolution!

:: super, drago mi je sto si na kraju isterao pravdu, ko ih `ebe, kad su glupi, ja da imam takav posao, cuvao bih ga svim snagama, ali na zalost, ima dosta slabih ljudi i prevaranata, tesko je danas naci zaista postenu osobu, vrednu postovanja..
::
:: @sky, brate, ne znam kako ti dobijas te bolove u ruci, meni je recimo bio skroz ok, sto je najjace, i u igrama mi je pasovao savrseno, isto kao i ovaj G500, koliko sam shvatio, tebi nije odgovarao samo zbog tih bolova, a dlanovi i ruke su razlicite, recimo moj ortak ne moze da smisli G500 i G5, a G9 mu savrseno lezi u ruci, ima vecu saku od moje, sta znam, ipak zavisi...ali za vuka najbolji izbor G500, nema dileme
imarkovic @sky 17.12.2009. 02:42 #171445

hehe, treba ti veliki, u tom slucaju. :P

::jednostavno mi je bas mali za ruku
SkyFire Re: @sky 17.12.2009. 02:44 #171446

Hahahahah..Mrs bre..Hehehehe..

:: hehe, treba ti veliki, u tom slucaju. :
:: ::jednostavno mi je bas mali za ruku
Daum ... 17.12.2009. 04:49 #171456

broj poruka: 12794
Pazi, imao sam MX500 kad se pojavio i lepo lezi taj oblik, ali mi se G9 vise svidja jer je jedna maska od grube plastike i nema sanse da se oguli, a to da je manji, jeste, ali mi je odgovarao u igrama iako imam ogromne sake...

Svejedno, koliko vidim, isti su po specifikacijama ako ne racunamo marketing od zilion DPI-a, tako da nema greske koji god od ta dva da uzmes...

Mixx Re: RE:Olosi Admini 17.12.2009. 07:20 #171465

broj poruka: 2931
au to je bas bedak! ne znam kako je kod vas, ali kod mene u firmi je manje-vise porodicna atmosfera, druzimo se i privatno dosta. desava se da potpisem neki papir umesto nekog kada nije tu, a i drugi potpisuju umesto mene. evo vec 6 godina poverenje sljaka savrseno.

:: Delove je doticni vratio jer ga je pritisla PLOCIJA, posto sam insistirai da se ista umesa u pricu jer nas je pravio majmunima i pokusao da slozi pricuu kako s delovi tamo negde na servisu
:: Popio je otkaz i krivicni prijavu, pa ce se tek videti koliko je toga pokrao za sta je tvrdio da je neispravno. a ova dvojica su kaznjena kao saucesnici otkazom zbog ucesca mada oni kazu da nemaju veze sa tim. Ali je njihova greska cak i da nemaju veze sto im je to sve promaklo i sto su potpisivali neke naloge koje nisu proveravali
:: Meni su delovi vraceni uglavnom ja sam to sve spakovao i od sada samo ja petljam oko te moje masine, tj samo ja imam to ovascenje
:: Uglavnom masina radi kao i pre i ja sam zadovoljan :)
:: A oni neka se stide blama, jer nisu bili tako malo placeni da moraju da rade te radnje
markopvict imam g9 vec 2 godine... 17.12.2009. 09:12 #171477

broj poruka: 4515
Meni je extra oblikovan...
g9x - je sviranje kuRцu sa Dpi-jem.
Realno, G500

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Uzeh g500 17.12.2009. 10:30 #171504

......
stvarno kvalitetno uradjen proizvod.
Hvala svima
pozz Wolf
SkyFire Re: Uzeh g500 17.12.2009. 16:12 #171609

Moram ga probati kod tebe da vidim kakav je i dal mi lezi u mojoj lopati :)

:: .....
:: stvarno kvalitetno uradjen proizvod
:: Hvala svim
:: pozz Wol
vuk125 RE:Re: Uzeh g500 17.12.2009. 16:32 #171619

Ako ti odgovara g5 ovaj ce ti jos vise odgovarati :)
Uglavnom probaces pa ces da vidis.......
Ali imam jos jedno ptanjce gde ja da iskiristim ovih 5700dpi-a, i 2000 je mnogo?
Tenutno sam namestio na 1200 i to mi je dovoljno za rad. Igrice jos nisam probao
Probacu COD 6 pa cu da vidim.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs