Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
drajver...
STRANA 1 OD 1
Antilohije drajver... 16.12.2009. 22:10 T22900

status: user
broj poruka: 688

Ne uspeva mi da nadjem drajver za Windows XP X64 za jedan malo stariji skener
Genius Colorpage Vivid Pro II Film...

Pa, eto, pomoc je dobrodosla :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @Antilohije 16.12.2009. 22:21 #171323

broj poruka: 18996
imas na DriverGude.com, za XPx86, ali probaj, mozda ce proraditi, obicno hoce..

Antilohije ma 16.12.2009. 22:43 #171329

na zalost netje, isprobao sam sve te drajvere za x86...

ICEsd Koliko ja vidim... 17.12.2009. 02:26 #171440

broj poruka: 2157

na goole, neces naci drajvere, jedino resenje ti je VMware Workstation i neki ogoljeni win xp 32bit znaci da ima samo one onsonvene stvari potrebne za rad, pa skeniras iz tog virtuelnog xp i prebacis na nromalni win xp x64, ja tako radim stampu samo obrnutim redosledom jer nema 64bit drajver za canon lbp2900.

Mada mozes da probas sa twain drajverima oni rade na xp64bit moj skener je isto prastari a nove ploce na zalost nemaju paraleni port ali dok sam imao stari komp i win xp x64 radilo je sve ok sa skenerom.
Antilohije Re: Koliko ja vidim... 17.12.2009. 08:29 #171470

Da, i meni je to palo na pamet, ali nikako mi nije uspelo da dodam skener na vec instaliranoj virtualnoj masini win xp x86, drajveri se instaliraju normalno ali prijavljuje da ne vidi da je konektovan skener...

Ja koristim neku karticu PCI2Parallel da bi dobio paralelni port, a inace sve ploce imaju mogucnost dodavanja paralelnog porta ali ja nikako nisam uspeo da nadjem taj konektor...

Mislim da cu morati da pravim novu VM, pa da mi VMWare tools ispocetka registruje sve uredjaje?

::
:: na goole, neces naci drajvere, jedino resenje ti je VMware Workstation i neki ogoljeni win xp 32bit znaci da ima samo one onsonvene stvari potrebne za rad, pa skeniras iz tog virtuelnog xp i prebacis na nromalni win xp x64, ja tako radim stampu samo obrnutim redosledom jer nema 64bit drajver za canon lbp2900
:: Mada mozes da probas sa twain drajverima oni rade na xp64bit moj skener je isto prastari a nove ploce na zalost nemaju paraleni port ali dok sam imao stari komp i win xp x64 radilo je sve ok sa skenerom.
ICEsd Usb to paralel 17.12.2009. 13:30 #171557

broj poruka: 2157

Video sam taj kabl da prodaju, ali nisam probao znam za stampac da kad instaliras dodatne alate u VMware on ti da opciju da, iskljucis usb port sa normalne masine i vezes je na viruelnu masinu i tada usb port radi na viruelnoj kao na obicnoj masini verovatno tako radi i sa paralelnim portom.Dodatni alati se instaliraju na viruelnu masinu, procackaj opcije.
Antilohije tjah 17.12.2009. 16:58 #171633

uspeo sam da dodam PCI2Parallel karticu u VM (VM=>settings=>add hardware), vidi se kao parallel port, zakacim skener, instaliram drajvere ali kaze da drajver program ne moze da radi sa skenerom... takodje prilikom dizanja VM winxp x86 prijavljuje da VM Tools ne moze da procita LPT3 (to je port koji je dodeljen kartici) Grrrr...

momci hvala na trudu, vidim da ce tu biti dual boota

pozz

Antilohije eto! 22.12.2009. 15:31 #173308

(sto rekao Vuk D.)
Uhvatio sam malo vremena i konacno sam uspeo preko native paralelnog porta (jedan drugar je iskopao stari kabl u garazi, slucajno...) i virtualne masine win xp x86, i radi. Doduse usporeno, ali radi...
Inace probao sam usb2Parallel i PCI2Parallel i nije htelo, savetujem da izbegavate takve adaptere...
Hvala na pomoci.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs