na goole, neces naci drajvere, jedino resenje ti je VMware Workstation i neki ogoljeni win xp 32bit znaci da ima samo one onsonvene stvari potrebne za rad, pa skeniras iz tog virtuelnog xp i prebacis na nromalni win xp x64, ja tako radim stampu samo obrnutim redosledom jer nema 64bit drajver za canon lbp2900.
Mada mozes da probas sa twain drajverima oni rade na xp64bit moj skener je isto prastari a nove ploce na zalost nemaju paraleni port ali dok sam imao stari komp i win xp x64 radilo je sve ok sa skenerom.
Da, i meni je to palo na pamet, ali nikako mi nije uspelo da dodam skener na vec instaliranoj virtualnoj masini win xp x86, drajveri se instaliraju normalno ali prijavljuje da ne vidi da je konektovan skener...
Ja koristim neku karticu PCI2Parallel da bi dobio paralelni port, a inace sve ploce imaju mogucnost dodavanja paralelnog porta ali ja nikako nisam uspeo da nadjem taj konektor...
Mislim da cu morati da pravim novu VM, pa da mi VMWare tools ispocetka registruje sve uredjaje?
:: :: :: :: na goole, neces naci drajvere, jedino resenje ti je VMware Workstation i neki ogoljeni win xp 32bit znaci da ima samo one onsonvene stvari potrebne za rad, pa skeniras iz tog virtuelnog xp i prebacis na nromalni win xp x64, ja tako radim stampu samo obrnutim redosledom jer nema 64bit drajver za canon lbp2900 :: :: Mada mozes da probas sa twain drajverima oni rade na xp64bit moj skener je isto prastari a nove ploce na zalost nemaju paraleni port ali dok sam imao stari komp i win xp x64 radilo je sve ok sa skenerom.
Video sam taj kabl da prodaju, ali nisam probao znam za stampac da kad instaliras dodatne alate u VMware on ti da opciju da, iskljucis usb port sa normalne masine i vezes je na viruelnu masinu i tada usb port radi na viruelnoj kao na obicnoj masini verovatno tako radi i sa paralelnim portom.Dodatni alati se instaliraju na viruelnu masinu, procackaj opcije.
uspeo sam da dodam PCI2Parallel karticu u VM (VM=>settings=>add hardware), vidi se kao parallel port, zakacim skener, instaliram drajvere ali kaze da drajver program ne moze da radi sa skenerom... takodje prilikom dizanja VM winxp x86 prijavljuje da VM Tools ne moze da procita LPT3 (to je port koji je dodeljen kartici) Grrrr...
momci hvala na trudu, vidim da ce tu biti dual boota
(sto rekao Vuk D.) Uhvatio sam malo vremena i konacno sam uspeo preko native paralelnog porta (jedan drugar je iskopao stari kabl u garazi, slucajno...) i virtualne masine win xp x86, i radi. Doduse usporeno, ali radi... Inace probao sam usb2Parallel i PCI2Parallel i nije htelo, savetujem da izbegavate takve adaptere... Hvala na pomoci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.