... ti je najjeftinije za koje znam da je skoro nečujno, tj. nečujno. Ali, budi siguran šta sve pravi buku: otvori kućište, napravi fišek od novina (sa otvorom na oba kraja... ) pa širi nabij na uvo a sa užim otvorom ciljaj po hardveru u kućištu: napajanje, cooler procesora, cooler grafulje, hdd... i šta li još tu ima, ventovi na kućištu i ustanovi ko je izvor iritantne buke i frekvencije. Onda se baci na rešavanje problema. Za LC420 ne znam, njega nisam ni video uživo ni čuo, ali ova od 550W i više su stvarno nečujna. Naravno, ima i skupljih i boljih (ali teško i tiših), ali na tu konfu ne trebaju.
Ne znam šta bih ti rekao, meni se čini i da cooler od procesora pravi šum i napajanje pravi šum, mislim nije to buka nego zvuk vazduha ventilatora. Od grafičke se jako slabo čuje.
pa to je bar lako, zabodi cackalicu u napajanje na kratko, ali po sredini, da ne polomis peraja, pa ako je do napajanja, sve sto je potrebno da uradis je da zamenis fan, zasto bi menjao celo napajanje>?
Koliki je kuler na napajanju? Verovatno je neka 9tka ili 8mica.. ako je tako - potrazi neki coolink ventilator, jeftini su a extra su tihi. To se lako menja, ne bi trebalo da ti predstavlja problem. U najgorem slucaju kupi neko napajanje koje ima 12cm fan i to je to. Meni je na ranije zamena kulera na napajanju uvek resavala problem sa bukom.
Sad sam stavio novo napajanje od Tagan 750 W i opet se cuje ali sada je ustanovljeno da se previše cuje cooler na procesoru ... on je bio box cooler nije menjan.
Eliminisi pokretne delove, jer oni prave buku. Znaci kupi pasivni hladnjak za procesor, recimo Z600 ( ja ga imam), a ako ti se greje previse taj ( preskot - pretpostavljam da taj procesor imas ) onda mu stavi i Noktuu. :) Napajanje naravno bez ventilatora http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=1501091925&k=15 :) I tada ce ti se mozda cuti samo malo zujanja od zavojnica... :)
Hahahha . ma znam to mi je komponenta koja ceka jos memoriju i d ase ugradi u GAMER kompjuter koji pravim vec mesec dana, cekam delove skupljam pare i tako ... pa sam ga zato stavio da vidim sta se desava :)
Ništa nabavicu taj cooler pa da vidimo sta če biti , ima li još koji na predlog vaš od proverenih coolera...
Inace napajanje je brukaaaaaaa nevidjena a teško je oko 5 kilograma :)
ja ti iskreno ne bih preporucio taj pasivac, iz razloga sto ti zauzima pola kucista, nije bas praktican, moja preporuka, od jeftinijih varijanti OCz Vendetta2, ili ako hoces neki pro cooler, True 120, zatim Prolimatech Megahalems, Orochi, itd..
Hvala na brzim odgovorima , ali brate mili mnogo je to para za jdan komjuter kao sto je ovaj, on mi služi za net i torrente i kancelarijski posao i nista vise :) gde cu da lupim 50 Evreja za to , pa Tagana sam platio manje :)
Vidi TDP procesora, a taj tvoj se greje dosta, pa u skladu sa tim i uzmi kuler. Zasto ti to kazem, z600 moze sve da ohladi do 89 TDPa, pasivno! Mislim da tvoj ima bas toliki TDP. Naravno uz dobru provetrenost kucista. Visok je 16 cm, znaci proveri sirinu kucista, da ne bi bilo problema posle. Ali on ti je dugorocna investicija, jer ga mozes koristiti i na Core i5, i7 procesorima sutra kada ih kupis, ja cu tako sada da uradim. Napajanje jeste malo preterano imas i jeftinije verzije njega, ali slabije. :) Nije bilo kada sam ja kupovao, pa sam uzeo Corsaira HX 620, tiho je, ali ako zelis da bude besumno - nema pokretnih delova. :) Kazem ti da ne bude posle uzeo si drugi kuler a i on se dere. :) I u pravu je hogar, ta graficka ti se dere isto, znaci udaj je i kupi nesto tise. :) Probaj i sa programom Speedfan, pa sa njim regulisi obrtaje ventilatora na procesoru, ali pazi na temperaturu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.