Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
koje napajanje - milioniti put...
STRANA 1 OD 1
nisque koje napajanje - milioniti put... 05.12.2009. 13:29 T22541

status: user
broj poruka: 1060
e ljudi, biću kratak.
ovih dana pazarim komp, delimično, pa mi trebaju vaša iskustva
konfa mu dođe manje - više sledeća:
GA P55A UD4
i750
2x2GB HyperX 1600
HDDove za sad ne znam, ali najverovatnije 500+1TB, ili tako nešto slično
iii graaafu ne kupujem odma, ali 98% je da ću kasnije da pazarim neku 5xxx
e sad, koje napajanje će to da gura kako treba, da nije papreno, da je modularno, i da ima pristojnu garanciju? na kompu će da se igra, ali i ozbiljno da se radi sa muzikom, znači ne `traktor` i to, nego semplovi od 100GB bubnja i ta čuda
e sad, ne pratim preterano napajanja, pa me interesuje (možda je glupo pitanje, al šta da radim kad ne znam) ako je modularno, da li to znači da mogu da opteretim samo kablove koji mi trebaju, da mi napajanje ne bi gutalo konstantno brda struje (a pravo da vam kažem, ne znam ni kako standardna napajanja rade po pitanju potrošnje u zavisnosti od opterećenosti... :) )
hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @nisque 05.12.2009. 13:38 #165134

broj poruka: 18996
u principu, bilo koje da uzmes od boljih napajanja, tipa Chieftec CFT, u tom rangu, bices zadovoljan, a ja imam najlepsa iskustva sa navedenom serijom, takodje bih ti preporucio SilverStone 600W, pa na gore, to je moj sledeci brand, evo gde ga ima, pa vidi sta ti odg.:

http://www.racunari.net/komponente/index.php?po=1&k=15&pro=091

gile23 Re: @nisque 05.12.2009. 13:50 #165140

broj poruka: 9121
Skupo ti to srebro, taj od 600W moze da isporuci oko 700W, ja bih mu licno preporucio TT ili OCZ do 600W max, mada je ono srebro od 700W od 11k dobro :).

Pozdrav!

:: u principu, bilo koje da uzmes od boljih napajanja, tipa Chieftec CFT, u tom rangu, bices zadovoljan, a ja imam najlepsa iskustva sa navedenom serijom, takodje bih ti preporucio SilverStone 600W, pa na gore, to je moj sledeci brand, evo gde ga ima, pa vidi sta ti odg.
::
:: http://www.racunari.net/komponente/index.php?po=1&k=15&pro=09
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 05.12.2009. 14:19 #165157

broj poruka: 2270
Portošnja struje nema veze sa brojem kablova koje si utaknuo, samo sa potrošačima koji su priključeni. Parametar koji te zanima se zove efikasnost i kod dobrih napajanja (pridružujem se preporukama za chief CFT i silverstone) je preko 80% (max je na oko 60 - 75% loada, preko toga efikasnost malo pada ali kod dobrog napajnja ostaje preko 80% ili blago ispod). Ipak, najveći uticaj na potrošnju će imati opcije za uštedu CPUa koje uključiš u BIOsu tipa CnQ i sl.
nisque Re 05.12.2009. 14:29 #165165

@dragg
mislim na potrošnju u smislu ako zakačim npr. 5 HDDova, da li napajanje sve jedno guta isto struje kao i ako zakačim 2HDDa. kapiraš na šta ciljam?
@imarkovic
ja sam u principu prvo nanišanio ocz fatality 550w, ali poznajem dečka koji radi u jednoj od većih prodavnica u bgu, i reče mi da se mnogo vraća ocz.. dal hoće da mi proda skuplje, nemam pojma, ali me kopka ocz hot swap u trajanju od 3 godine.. za chiefa se dobija 2...
@gile23
jaao prijatelju, ja da imam para išao bi na corsair... samo ih nemam :/
Dragg Re: Re 05.12.2009. 14:40 #165171

:: @drag
:: mislim na potrošnju u smislu ako zakačim npr. 5 HDDova, da li napajanje sve jedno guta isto struje kao i ako zakačim 2HDDa. kapiraš na šta ciljam

Shvatam. Naravno da ne troši isto sa 5 HHD-ova kao i sa 2, mada je HDD mali potošač.
gile23 Re: Re 05.12.2009. 14:44 #165175

broj poruka: 9121
Corsair je precenjen. Drug ima OCZ 500W 6 meseci, nikakav problem nema sve radi odlicno :). A Hdd nije veliki potrosac nego mene brine graficka koju ces da ubacis :).

Pozdrav!

:: @drag
:: mislim na potrošnju u smislu ako zakačim npr. 5 HDDova, da li napajanje sve jedno guta isto struje kao i ako zakačim 2HDDa. kapiraš na šta ciljam
:: @imarkovi
:: ja sam u principu prvo nanišanio ocz fatality 550w, ali poznajem dečka koji radi u jednoj od većih prodavnica u bgu, i reče mi da se mnogo vraća ocz.. dal hoće da mi proda skuplje, nemam pojma, ali me kopka ocz hot swap u trajanju od 3 godine.. za chiefa se dobija 2..
:: @gile2
:: jaao prijatelju, ja da imam para išao bi na corsair... samo ih nemam :
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: Re 05.12.2009. 15:09 #165205

broj poruka: 2909

:: @imarkovi
:: ja sam u principu prvo nanišanio ocz fatality 550w, ali poznajem dečka koji radi u jednoj od većih prodavnica u bgu, i reče mi da se mnogo vraća ocz..
Ovo mogu i ja da ti potvrdim...Poslednje napajanje koje mi je crklo je bilo OCZ 850W...Svakako ti preporucujem Chieftec pre OCZa...
OCZ pravi odlicne memorije,ali `njihova` napajanja su mi uvek bila sumnjiva...Vidjao sam OCZ napajanja koja imaju istu oznaku,ali se razlikuju `iznutra`...Nisam ih otvarao,ali se vidi da su ventilatori razliciti...Sa OCZ StealthX 600W sam naisao na dve varjante...Jednu koja normalno radi(tiha je) i drugu koja je prilicno bucna...Obe su terale sasvim solidne konfiguracije,ali mi te razlike nikako nisu ulivale poverenje.

Znam da mnogi ljudi na forumu vole OCZ napajanja,ali ja ih vec neko vreme zobilazim,a i tebi preporucujem isto.

DaSickSystem
nisque Re 05.12.2009. 15:15 #165213

pa dobro ljudi, hardove sam naveo kao primer, ono, čisto da lakše objasnim poentu. znači, pošto je napajanje modularno, da li troši isto struje sa kao i standardno napajanje na istim komponentama. jel sad malo jasnije?
mislim da ću ipak da uzmem cft. 650w 8k.. nije mnogo ič...
:)
imarkovic @nisque 05.12.2009. 15:16 #165214

Kupio sam CHF750W CFT u Qbit-u, garancija je 3god.

nisque Re 05.12.2009. 15:32 #165229

a jel može ješ jedno pitanje?
koju memoriju preporučujete? da idem na provereno pa da uzmem hyperx ili patriot viper 2? maalko na stranu performance, bitna mi je pouzdanost.. do sad sam samo koristio kingston i nikad problema nisam imao.. malo sam skeptik da pređem na nešto drugo..

Dragg Re: Re 05.12.2009. 15:36 #165233

Ukratko - da, troši isto. Taj CFT je u redu kao i TT Toughtpower 600W.

:: pa dobro ljudi, hardove sam naveo kao primer, ono, čisto da lakše objasnim poentu. znači, pošto je napajanje modularno, da li troši isto struje sa kao i standardno napajanje na istim komponentama. jel sad malo jasnije
:: mislim da ću ipak da uzmem cft. 650w 8k.. nije mnogo ič..
:: :)
imarkovic @nisque 05.12.2009. 15:40 #165240

preporuka sa moje strane, Patriot Viper, ili GEIL.

XXXL Corsair 05.12.2009. 16:17 #165307

broj poruka: 537
I ja imao slicnu dilemu ovih dana, na kraju sam stiso doope i uzeo Corsair TX850 (850W). Kosta oko 10000, nije malo sto jes jes... ali obzirom da mi komp radi 28 sati dnevno, da mi je ceo posao vezan za komp, da mi je tisina bitna kao i pouzdanost + 5god garancije..jbg prelomih nekako na Corsair :) I nije mi zao :) A nekako sam ja to samom sebi sracunao, ako bar jednom u godinu ipo dana promenim napajanje i uzimam neko nize srednje klase (do 50tak eura i do 600W) to mu dodje 2 godine napajanja koje je slabije i losije a za iste pare :) A dobija se i plisana torbica u kojoj ti stigne taj Corsair, jes da ne sluzi nicemu al je lepo za videti :)
To je neko moje iskustvo.. mozda ti bude (a mozdra i ne) korisno.

Pozdrav
Ishmerish Za 8K. 05.12.2009. 16:39 #165761

broj poruka: 7285
LC Power 8650 Ozeanos

http://www.lc-power.de/index.php?id=166&L=1

http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpymA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs