E ovako u firmi gde sam administrator jedan od kompova je juce normalno ugasen. Jutros kada ga je g-dja koja radi na njemu (jos je racunovodstvo u pitanju ) primetila je da joj ne radi tastatura i pozvala me.U pitanju je USB tastatura.
Dosao sam i video u Device-u zuti znak uzvika error 10.
Evo sta sam sve pokusao (ko hoce da pomogne neka procita sve. Hvala ):
1) Probao da update-ujem driver naravno to nije pomoglo.
2) Onda sam ga deinstalirao, restartovao masinu... racunar prepoznao tastaturu ali posle sledeceg restarta je opet pokazivao istu gresku.
3) Ponovio sam postupak deinstalacije iz Safe mod-a. Opet ista prica prepozna tastaturu i nakon sledeceg pokretanja opet znak uzvika i Error 10.
4) Probao sam tastaturu svim mogucim portoviam i isto se desava. Tastatura u Bios-u normalno radi na svim USB portovima, tastatura normalno radi sve dok ne udje u Windows.
5) Zamenio sam tastaturu i stavio onu sa PS2 portom i isto se ponasa kao i ova prethodna sa USB-om.
6) Probao sam sa Regcu-om, Tune Up-om 2010 i Registry mehanicc-om da sredim registry, jer sam mislio da je problem u registry-ju medjutim nista isto namestim tastaturu da radi i posle gasenja/paljenja isti problem.
7) Racunar je zasticen Kasperskym 6.0 Workstation licenciranim koji se konstantno azurira. Pustio sam mu scan i iz safe mod-a i regularno nista nije nasao. Pokrenuo sam mu i malwarebytes 1.41 i nista ni on nije nasao.
8) Windows-si su svi takodje licencirani, uradio sam mu repair windowsa i ni to nije pomoglo.
9) Sve tastature koje sam probao na toj masini sam probao i na drugim i rade najnormalnije.
Ja sumnjam da je pukao windows skroz, mada on sasvim lepo radi, redovno pregledam svaku masinu (makar 1 mesecno), non stop je odrzavana, sve na racunarima je licencirano ili free programi. Stvarno mi nije jasno, a plus to je masina sa koje se vrse sva placanja itd. jer je to jedna od 2 masine u racunovodstvu, tako da instaliranje od 0 znaci za mene ceo dan posla i zivaca da ne poremetim nesto tj. vratim sve u prvobitno stanje (odradio sam do sada najmanje 100 takvih masina (ova firma ima samo 30) ali mi je to zestoko cimanje....
Druga sumnja mi je na maticnu plocu da nije zveknula... mada opet tastatura ne radi samo kada se pristupi windows-u ovako u Bios-u sve radi.
Ostalo mi je jos da probam na tom racunaru, da ubacim svoj hard disk na kome je samo windows instaliran i da vidim da li ce onda da radi tastatura. Tako cu da eleminisem problem sa windows-om, tj. ako radi sa mojim diskom i windows-om onda je u tome problem, a ako ne radi onda je hardwarski problem pretpostavljam maticna.
Da li ima jos neko ideju neku sta bi mogao da pokusam? Da pretpostavimo da je do windows-a sta da pokusam a da ne ide format `od 0` pa vracanje podataka?
Napisao sam da ii u safe modu pravi probleme tj. isto se ponasa kao i u windows-u (stavka 3 u mom prvom postu). Radio sam kompletan scan i sa Kasperskym 6.0 postojecim koji je licenciran a i sa malwarebytes-om. Scan sam radio i u Windows-u i u Safe modu i nista nije nasao ni jedan ni drugi program.
Inace windows i masina kompletna radi odlicno, nema nikakvih usporenja niti bilo sta drugo sto bi ukazalo da je windows ostecen sem tog problema sa tastaturom.
Sto se tice driver-a to sam isto vec probao... stavka jedan u mom prvom postu.
Nista od navedenog nije pomoglo ukljucujuci i repair windowsa.
Hm,stvarno cudno!Pokusaj da dignes win bez tastature,pa posle ustekaj usb tastaturu(mora da je pronadje i instalira adekvatan drajver),ako i tako ne radi,onda imas zesci problem sa nekim virusom,ili je neki od servisa za upravljanje periferijema zabagovao.Probaj i unhackme.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Napisao sam da ii u safe modu pravi probleme tj. isto se ponasa kao i u windows-u (stavka 3 u mom prvom postu). :: Radio sam kompletan scan i sa Kasperskym 6.0 postojecim koji je licenciran a i sa malwarebytes-om. Scan sam radio i u Windows-u i u Safe modu i nista nije nasao ni jedan ni drugi program. :: :: Inace windows i masina kompletna radi odlicno, nema nikakvih usporenja niti bilo sta drugo sto bi ukazalo da je windows ostecen sem tog problema sa tastaturom :: :: Sto se tice driver-a to sam isto vec probao... stavka jedan u mom prvom postu :: :: Nista od navedenog nije pomoglo ukljucujuci i repair windowsa.
Nista kada ustekam USB tastaturu on je prepozna kao i ali preko nje stoji znak uzvika i Code Error 10. Probacu i Unhackme. Probao sam sa 2 merodavna antivirus/antispayware i nista nisu nasli kroz 4 scan-a i iz Safe mod-a i standardni scan-ovi. Ne znam da li sa jos nekim antivirus/antispayware-om da probam.
Probao sam sa mini XP-om i radilo normalno ali sam probao na 10 min. samo, mada i u windows-u prvi put kada namestim, on radi i onda posle nekog vremena opet prestane. Nije mi merodavan mini XP ali hvala na savetu probacu sutra duže da ga ostavim u mini Xp-u.
A nakon toga ubacujem svoj hard sa svojim windowsom pa cu da vidim kako se ponasa. Ne mogu da verujem da cu morati sve da reinstaliram zbog takve gluposti po*izdeo sam. Ja sam ubedjen da je nesto u registry-ju puklo, ali nisam siguran sta. Jedanput mi se sa CD romom (tj. DVD-RW) desio isti problem samo Code 39 i nasao sam negde u registry-ju gde je bio problem i rucno promenio string-ove ali za ovo nista. A ni na netu nisam nasao neki koristan tutorijal ili tako nesto.
Resio sam danas problem sa tastaturom. U mini XP-u tastatura je radila normalno preko sat vremena bez problema.
Onda sam ubacio drugi Hard disk u tu masinu sa vec instaliranim windowsom (instaliran samo windows) uradio repair da ocita opet driver-e (nije hteo da se digne windows jer je na tom hardu instaliran na drugoj masini) i tastatura se isto ponasala nije radila.
Instalirao windows ispocetka na tom mom hard disku i isto se ponasala Error 10 i ne radi.
Nakon toga Hard disk original koji je bio u toj masini (od tog racunovodstva) ubacio u drugi racunar i sve radi bez problema.. svi podaci tu, windows se dize normalno, tako da je na toj masini crkla maticna definitivno (jer sam sve ostalo ispitao graficku, memoriju, napajanje..).
Cudno tastatura radi sve dok se ne udje u WINDOWS, medjutim prolupao je kasnije i Paralel ATA kontroler nikako nije mogao da se instalira driver za isti (a u devic-u pise da je instaliran ali je stalno prijavljivao ono da se instalira driver za doticni).
Uf srecan sam ko malo dete sto je maticna da se ne cimam sa podacima i njihovim vracanjem!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.