x-puta se pricalo o napajanjima a mene zanima druga stvar kako biti siguran dali je napajanje koje posedujes dovoljno uz trenutnu konfiguraciju ,recimo promena samo graficke na postojecoj masini ,normalno po logici jaca je trosi vise i tako to da li je dovoljno posle instalacije hardvera i prateceg softvera opteretiti sistem i samo pratiti stabilnost odredjeno vreme ili ..... ocu reci kako biti sto posto siguran da je napajanje u danoj masini doraslo svojoj novoj ulozi
Kada sam uzeo novo napajanje, da bih cisto proverio da li radi ok, uradio sam slede:
1. U prvi DVD rezac sam ubacio pun DVD sa malim fajlovima (dokumenta i mp3 pesme) 2. U drugi DVD rezac isti takav disk 3. Pustio sam da sa prvog DVD-a kopira na jedan HDD 4. Pustio da sa drugog DVD-a kopira na drugi HDD 5. odmah nakon toga sam pokrenuo OCCT stress test za Power Supply i podesio sve na max (tu se procesor stresira linpack testom a graficka necim slicnim kao Fur Mark) 6. sve treba da radi u istom trenutku 7.mozes da ubodes i sto vise usb flash-eva i da pustis da se i na njih nesto kopira (to sam npr zaboravio da uradim)
Tako si dobio full opterecen sistem, koji ti vise nego tada nece trositi struje. Ja sam tada merio napone na granama od 12V, 3.3V i 5V i vidis da li je stabilno. U tvom slucaju ako ti radi sve ok i ne restartuje se komp ili slicno, to je to.
Naravno, cpu je klokovan, kao i memorija, i magistrala, i NB.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.