shta vi ljudi mislite da li bi TX650W Corsair napajanje guralo i7-920/930 (i9), 3x 2gb, 2x 5850 i nekih 6 coolera + hyper 212 ? to mi je neki pik u budutjnosti pa sad kad kupujem napajanje da ga ne moram i onda uzimati ... iskreno malo mi je puno sada dati 107e za 750 iliti 120e za 850W... kad pogledam iz amerike mi frend mozhe donet za skoro 50 jevreja jeftinije ... :x pozdrav!
pa ono... razlika je oko 25 eura ... znachi oko 110 me izadje 750W dok je u Americi ovo od 750W 73 eura /cry... s tim da bi processor sigurno kloknuo na 3.8-4.0 .. tako da mi je ja mislim pametnije reshenje da odma pucam na 750w
Klokovan i7 bi ti srkao sigurno oko 150W, svaki radeon 5850 po 170W u full opterecenju. To ti je 490W samo procesor i 2 graficke, ali to je MAX MAX potrosnja (peak), ne bi uvek bilo toliko! Svaki ventilator ne trosi vise od 3W, RAM meorija oko 5W (osim ako nije neki klokerski model sa visokim radnim naponom, i malim latencijama). HDD tipa WD Black trosi oko 10W, imas na sajtu tacnu potrosnju. Dodaj potrosnju maticne ploce, recimo oko 50W
Kada se sve to sabere, komp ti nece trositi vise od 580W, i to da je ceo komp full opterecen.
Ovo ti je moja odokativna racunica.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Taj Cors mora to da izdrzi, posebno zato jer su projektovani da izdrze i mnogo vise od nazivne snage...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Klokovan i7 bi ti srkao sigurno oko 150W, svaki radeon 5850 po 170W u full opterecenju :: To ti je 490W samo procesor i 2 graficke, ali to je MAX MAX potrosnja (peak), ne bi uvek bilo toliko :: Svaki ventilator ne trosi vise od 3W, RAM meorija oko 5W (osim ako nije neki klokerski model sa visokim radnim naponom, i malim latencijama) :: HDD tipa WD Black trosi oko 10W, imas na sajtu tacnu potrosnju :: Dodaj potrosnju maticne ploce, recimo oko 50W :: :: Kada se sve to sabere, komp ti nece trositi vise od 580W, i to da je ceo komp full opterecen :: :: Ovo ti je moja odokativna racunica :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Sto kaze covek trebaju ti 4 x 6-pinska konektora za PCIe napajanje grafiockih. Tako da, ako zelis 2 Radeon-a 5850 moras da uzmes TX750, ili da koristis one konvertore sa 4-pinskog molex-a na PCIe i da uzmes TX650W
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Ja mislim da ce biti ok, doduse neces imati dovoljno sestopinskih konektora za napajanje obe graficke (tx650 ima 2, tx750 4), ali tu su adapteri :: :: Ali tx750 ne moze biti nesto mnogo skuplji od tx650 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.