Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Sta mislite o ovom napajanju?
STRANA 1 OD 1
shone79 Sta mislite o ovom napajanju? 14.11.2009. 17:43 T21897

status: user
broj poruka: 142
Inter-Tech Energon EPS-750W, cena vise nego primamljiva ~4600 din. Koliko sam nasao na netu ima 4x20A na 12v grani, solidno izgleda

http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16860/9

Lepo bi bilo ako ima neko doticno napajanje da postuje, zainteresovan sam da ga kupim

Pozz.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Ne znam šta da kažem 14.11.2009. 17:50 #158465

broj poruka: 6101
Napajanje od 750W po toj ceni? Biće dobro, ako valja nešto.

May The Force Be With You!

OCz re 14.11.2009. 18:06 #158468

broj poruka: 2900
Ma ne valja nista kao sto je i za ocekivati.
Ishmerish Pridruzujem se kolegi DmRN1 14.11.2009. 18:10 #158471

broj poruka: 7285
Bice-to die for-ako valja.
Sada sam procesljao net i ne nadjoh nista od komentara,jedino se cena poklapa sa nasom(+-42€).A braca Hrvati daju ajnc jahre garanciju na njega.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

OCz re 14.11.2009. 18:15 #158472

^

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=212389&highlight=Energon+EPS

Ishmerish Stvarno mi nije jasno sta je pisac ovim hteo da kaze? 14.11.2009. 19:17 #158482

broj poruka: 7285
Da su zbunjeni vise od nas,mozda?Jedino opipljivo je komentar lika s`net-a koji je sa njim bez problema gurao CF.Moje misljenje je da samo treba(nekako)proveriti sta je unura,i stabilnost napona(posebno na V12 granama)i ako je ok,proglasiti ga davno nevidjenim bestbuy-om.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

::
:: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=212389&highlight=Energon+EP
gliga79 moze da bude odlicno 14.11.2009. 19:52 #158491

broj poruka: 4641
Ja imam Trust 570w.Po nazivu shit, ali... Vise od godinu dana imam napajanje (cena je slicna) i gura sa stabilnim naponom Q6600, 3850, 4x1gb Kingston. Igraju se igrice u tri smene (Najzahtevnije) nikad se nije racunar restartovao, za ovo vreme. Posle sam citao da Ime ne mora da znaci mnogo, jer pojedine firme samo lepe nalepnice. Moze ime da bude totalni SHIT, dok kvalitet moze da bude vrhunski. Znaci gledaj po ceni i ne brini.
Verujem da ce to napajanje da bude odlicno.
RESISTANCE IS FUTILE

:: Inter-Tech Energon EPS-750W, cena vise nego primamljiva ~4600 din. Koliko sam nasao na netu ima 4x20A na 12v grani, solidno izgled
:: http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16860/
:: Lepo bi bilo ako ima neko doticno napajanje da postuje, zainteresovan sam da ga kupi
:: Pozz.
philaemos ... 14.11.2009. 19:56 #158493

broj poruka: 2743
Ja to ne bih stavljao u moje kuciste.

Demon to some. Angel to others.

Kedi Re: Sta mislite o ovom napajanju? 14.11.2009. 20:40 #158501

broj poruka: 319

Nishta!

:: Inter-Tech Energon EPS-750W, cena vise nego primamljiva ~4600 din. Koliko sam nasao na netu ima 4x20A na 12v grani, solidno izgled
:: http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16860/
:: Lepo bi bilo ako ima neko doticno napajanje da postuje, zainteresovan sam da ga kupi
:: Pozz.
golfer Tamni vilajet! 14.11.2009. 22:02 #158512

broj poruka: 317

Ako kupis kajaces se, ako ne kupis opet ces se kajati, dakle kajanje ti ne gine! Salim se, pre neko vreme stigao mi jedan komp iz Dojchlanda sa napajanjem od ove firme samo nesto slabije, 600W! Prva stvar koju sam pogledao bilo je napajanje i mogu ti reci da se nisam razocarao, RF filteri, kvalitetni elkondi, jake shotky diode, optokap kontrola napona, dobri hladnjaci, dobar i tih ventilator sa temperaturnom kompenzacijom, kvalitetni kablovi sa mnostvom konektora, itd, itd sve u svemu mislim da je to dobra kupovina! Na sebi ima i DE sertifikat, ipak nemci ne dozvoljavaju da im bilo sta udje na trziste! Mislim da je to dovoljno merilo da bi ga kupio, ja se ne bih dvoumio! Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav!

gliga79 Ne dozvoli...... 14.11.2009. 23:46 #158527

Da te predomisli ovdasanje stanje svesti. Necu da kazem zatucano, ali ipak ograniceno i ne informisano.
Kupi i uzivaj.
RESISTANCE IS FUTILE

:: Ako kupis kajaces se, ako ne kupis opet ces se kajati, dakle kajanje ti ne gine! Salim se, pre neko vreme stigao mi jedan komp iz Dojchlanda sa napajanjem od ove firme samo nesto slabije, 600W! Prva stvar koju sam pogledao bilo je napajanje i mogu ti reci da se nisam razocarao, RF filteri, kvalitetni elkondi, jake shotky diode, optokap kontrola napona, dobri hladnjaci, dobar i tih ventilator sa temperaturnom kompenzacijom, kvalitetni kablovi sa mnostvom konektora, itd, itd sve u svemu mislim da je to dobra kupovina! Na sebi ima i DE sertifikat, ipak nemci ne dozvoljavaju da im bilo sta udje na trziste! Mislim da je to dovoljno merilo da bi ga kupio, ja se ne bih dvoumio! Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav
imarkovic @shone79 15.11.2009. 00:19 #158536

broj poruka: 18996
recimo da je bolje da uzmes recimo CHIEFTEC od 400-450W, nego to od 750W - shatro..

philaemos Re: Ne dozvoli...... 15.11.2009. 01:22 #158551

Zasto zatucano?
Ako vec imam Silencer-a od 750W sa 5 god garancijom, normalno da nikada ne bih stavio to napajanje u moje kuciste.

Jednostavno ne postoji kvalitetno napajanje od realnih 750W za te pare, a ako vec uzima to cudo znajuci da nikada nece iz njega izvuci tih 750W, zasto onda da ga kupi?
Bolje da uzme neki OCZ, TT, CM od 450-500W i da uziva uz garanciju od 3g

Mislim da je totalno tupavo savetovati nekome da uzme neki NoName proizvod koji niko i nema, uz slogan: ``ma radice ti super``

:: Da te predomisli ovdasanje stanje svesti. Necu da kazem zatucano, ali ipak ograniceno i ne informisano
:: Kupi i uzivaj
:: RESISTANCE IS FUTILE
:: ::
:: :: Ako kupis kajaces se, ako ne kupis opet ces se kajati, dakle kajanje ti ne gine! Salim se, pre neko vreme stigao mi jedan komp iz Dojchlanda sa napajanjem od ove firme samo nesto slabije, 600W! Prva stvar koju sam pogledao bilo je napajanje i mogu ti reci da se nisam razocarao, RF filteri, kvalitetni elkondi, jake shotky diode, optokap kontrola napona, dobri hladnjaci, dobar i tih ventilator sa temperaturnom kompenzacijom, kvalitetni kablovi sa mnostvom konektora, itd, itd sve u svemu mislim da je to dobra kupovina! Na sebi ima i DE sertifikat, ipak nemci ne dozvoljavaju da im bilo sta udje na trziste! Mislim da je to dovoljno merilo da bi ga kupio, ja se ne bih dvoumio! Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav
golfer za ne verne Tome! 15.11.2009. 02:21 #158558

broj poruka: 317

A sto nebiste malo pogledali neke Nemacke forume, nasao sam ih dosta, pa procitate sta svabe kazu za ovo napajanje.Nasao sam i fotke unutrsnjosti tj. elektronike, posto se malo razumem u te stvarcice iz prilozenog mogu reci da je napajanje sasvim OK! Ne razumem toliki skepticizam, zar samo Mercedes pravi dobre automobile? Vidim da se prodaje i u Grckoj, Italiji, Austriji,...ne sumnjam da je lose. Firma je iz Nemacke, proizvodnja, naravno Kina, rekao sam u predhodnom postu da svabe ne dozvoljavaju da im se na trzistu prodaje djubre, oni su po tim pitanjima vrlo strogi. Prosle godine boravio sam u Singapuru, kakve sam tamo stvarcice video i po kojim cenama a nazivi firmi su takvi da nisam mogao ni da izgovorim a kamo li da sam cuo za njih. Nemate pojma sta ljudi sve prave i za koje pare, npr. LCD tv ista fabrika isti tv a jedina razlika je u natpisu tj. imenu firme koja ce ih prodavati, kod nas su se prodavali pod nazivom Cripton! Nebi me zacudilo kada bi se ovo napajanje prodavalo i pod nekim mnogo zvucnijim imenom, naravno po trostruko visoj ceni!!!
imarkovic @golfer 15.11.2009. 02:26 #158560

ok, pogledao sam malo po netu, video sam da je nemacki brand, ne sumnjam u kvalitet, sve je dobro od nemca, ali da li stvarno mislis da napajanje ima, ni manje ni vise nego 750W...? kako, na koji fazon? pa raspali (zargon) LC Power od 620W kosta 5.000din

PCoprema Re: za ne verne Tome! 15.11.2009. 02:30 #158561

broj poruka: 292
Aleluja. Skroz na mestu

Primer: Corsair HX520 za 100+ evra je sisanje BUDALA. Nije znacajno bolji od LC Power LC6500GP2. Kada se otvore i pogledaju pametan covek zakljuci da ce biti onih koji ce se navuci na ime i platiti ga dva puta vise iako je isto kao i neko drugo polupoznato.

A ovde navode link ka Benchmark sajtu na kome su skoro svi bolidi (posebno moderatori misle da znaju ne znam sta a ne znaju odakle su busni). Taj forum isto kao i Svet Kompjutera i Elite Madzone nije nista bolji od ovog i slicnih. Samo pejstujete linkove sa budalastinama. Sve su to najobicniji amateri i sve prepisano i rekla kazala. Tako i za ovo napajanje.

@Golfer baci linkove sa slikama unutrasnjosti pa cu da pitam nekog za to.

:: A sto nebiste malo pogledali neke Nemacke forume, nasao sam ih dosta, pa procitate sta svabe kazu za ovo napajanje.Nasao sam i fotke unutrsnjosti tj. elektronike, posto se malo razumem u te stvarcice iz prilozenog mogu reci da je napajanje sasvim OK! Ne razumem toliki skepticizam, zar samo Mercedes pravi dobre automobile? Vidim da se prodaje i u Grckoj, Italiji, Austriji,...ne sumnjam da je lose. Firma je iz Nemacke, proizvodnja, naravno Kina, rekao sam u predhodnom postu da svabe ne dozvoljavaju da im se na trzistu prodaje djubre, oni su po tim pitanjima vrlo strogi. Prosle godine boravio sam u Singapuru, kakve sam tamo stvarcice video i po kojim cenama a nazivi firmi su takvi da nisam mogao ni da izgovorim a kamo li da sam cuo za njih. Nemate pojma sta ljudi sve prave i za koje pare, npr. LCD tv ista fabrika isti tv a jedina razlika je u natpisu tj. imenu firme koja ce ih prodavati, kod nas su se prodavali pod nazivom Cripton! Nebi me zacudilo kada bi se ovo napajanje prodavalo i pod nekim mnogo zvucnijim imenom, naravno po trostruko visoj ceni!!
imarkovic @PCoprema 15.11.2009. 02:36 #158563

au, coece, slazem se da je Corsair preterano skup, ali nije bas za poredjenje sa tim LC-jem, pretera ga malo...a sta bi reknuo za Enermax, jel isti taj stav, ili..?

philaemos ... 15.11.2009. 02:57 #158567

Evo vam napajanja iznutra:
http://www.chw-computer.net/calendar.php?action=show_event_details&event_id=41&show_date=2008-07-16

Vrlo jadno uradjeno u poredjenju sa drugim napajanjima, kao sto sam i rekao, to ne bih stavio u svoje kuciste. Losi elektroliti rejtovani na 85c, bla bla... manjak delica unutra,...

npr Corsair HX620W, japanski elektroliti na 105c:
http://www.hardwaresecrets.com/article/371/3

A pogledaj sada moje napajanje od pravih 750W, PC Power&Cooling Silencer:
http://www.hardwaresecrets.com/article/553/2

@PCoprema: pa ti care kupi onda kinesko KME napajanje, za tebe bolje nije

PCoprema Re: ... 15.11.2009. 03:06 #158569

broj poruka: 292
Stvarno sa slika Energon ne deluje bas dobro. Cakstavise ispod proseka.

A HX620 koji si ostavio je prilicno bolje izrade i konstrukcije nego Power&Cooling. Komponente su svuda solidne ali je dizajn Corsaira bolji.

:: Evo vam napajanja iznutra
:: http://www.chw-computer.net/calendar.php?action=show_event_details&event_id=41&show_date=2008-07-1
:: Vrlo jadno uradjeno u poredjenju sa drugim napajanjima, kao sto sam i rekao, to ne bih stavio u svoje kuciste. Losi elektroliti rejtovani na 85c, bla bla... manjak delica unutra,...
:: npr Corsair HX620W, japanski elektroliti na 105c
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/371/
:: A pogledaj sada moje napajanje od pravih 750W, PC Power&Cooling Silencer
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/553/
:: @PCoprema: pa ti care kupi onda kinesko KME napajanje, za tebe bolje nij
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
gliga79 Philaemos 15.11.2009. 03:15 #158570

KME kosta 1500 din, i ne mozes da ga uporedjujes sa ovim napajanjem od 4600 din. To je nebuloza. Ja znam da ovde kad se pomene nesto sto je nepoznato nasoj javnosti, izaziva strah. Pa tako budale i danas kupuju Golf 2, za ogromne sume novca jer su culi da je to najboilji auto. Kazi koja firma proizvodi Inter-Tech Energon, pa bar da imamo cinjenicu da ne valja. Pogledaj malo po netu o proizvodjacima napajanja pa pricaj.Sve same nalepnice.
Postoje Antecova napajanja koja su bila totalni promasaj jer su u jednom trenutku promenili proizvodjaca. Ciftekove pojedine serije su bile katastrofalno lose.
Pogledaj prvo originalnog proizvodjaca pa pricaj. Niko od tih tvojih ne proizvodi napajanja, vec to rade druge firme. Ovi samo lepe etikete. Zapamti to. Ima negde citava tema o tome na netu, pokusacu da projnadjem.
RESISTANCE IS FUTILE

:: Evo vam napajanja iznutra
:: http://www.chw-computer.net/calendar.php?action=show_event_details&event_id=41&show_date=2008-07-1
:: Vrlo jadno uradjeno u poredjenju sa drugim napajanjima, kao sto sam i rekao, to ne bih stavio u svoje kuciste. Losi elektroliti rejtovani na 85c, bla bla... manjak delica unutra,...
:: npr Corsair HX620W, japanski elektroliti na 105c
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/371/
:: A pogledaj sada moje napajanje od pravih 750W, PC Power&Cooling Silencer
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/553/
:: @PCoprema: pa ti care kupi onda kinesko KME napajanje, za tebe bolje nij
philaemos ... 15.11.2009. 03:16 #158571

@PCoprema

Razlika medju modelima postoji, npr, TX serija Corsair-a nije isto odradjena kao HX, a i drugacije OEM firme ih prave.
Taj HX620 pravi Seasonic, a moj Silencer isto Seasonic, mada je Corsair malo bolje odradjen, performanse su na kraju slicne. Oba napajanja imaju mali ripple napona, imaju odlicnu stabiliozaciju, izvlace deklarisanu snagu na ambijetalnoj temperaturi od 50c (specifikacija tog Energona je najverovatnije 25c, jer se to podrazumeva kada se ne navede drugacije), ali je Corsair malkice bolji. Oba imaju 5 godina garanciju.
Poredim ova 2 modela jer sam se izmedju njih dvoumio kada sam kupovao napajanje, ali sam ipak uzeo Silencer-a jer je bio malo jeftiniji (nesto oko 800 din) a ima vise snage.

philaemos @gliga 15.11.2009. 03:22 #158573

Da mi ti nisi rekao za OEM proizvodjace, ja nikada ne bih znao!
Evo ti moj post od ranije:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=16129&forid=13&katid=2

Briga me, kupujte sta hocete.
Ali ti sada pises neke nebuloze o kojima ja nisam ni pricao.
Prva stvar koju sam gore napisao jeste da je bolje uzeti neke napajanje sa 3 godine garancije do 500W za te pare.

gliga79 Re: @gliga 15.11.2009. 03:37 #158574

Samo sam hteo da kazem da ne mora da znaci ako je ime nepoznato na nalepnici , da automatski ne valja. Ovaj covek verovatno pita iz nekog razloga za bas to napajanje. Ja kad sam pomenuo TRUST, drvlje i kamenje kako je to nesto najgore sto moglo da me zadesi. Garancija 3 god, tesko poprilicno, kvalitet izrade odlican. i pokazalo se u praksi EXTRA. Posle citam, proizvodjac sa Trust-om nikakvih dodirnih tacaka nema???
Sto se tice garancije tu se slazem. sto veca to bolje.
RESISTANCE IS FUTILE

:: Da mi ti nisi rekao za OEM proizvodjace, ja nikada ne bih znao
:: Evo ti moj post od ranije
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=16129&forid=13&katid=
:: Briga me, kupujte sta hocete
:: Ali ti sada pises neke nebuloze o kojima ja nisam ni pricao
:: Prva stvar koju sam gore napisao jeste da je bolje uzeti neke napajanje sa 3 godine garancije do 500W za te pare.
imarkovic @PCoprema 15.11.2009. 11:32 #158625

jel? ma zaebavas

::Stvarno sa slika Energon ne deluje bas dobro. Cakstavise ispod proseka

::A HX620 koji si ostavio je prilicno bolje izrade i konstrukcije nego Power&Cooling. ::Komponente su svuda solidne ali je dizajn Corsaira bolji.
OCz Re: Re: za ne verne Tome! 15.11.2009. 13:13 #158648

Vidi...sve sto je do sada ovde izneto vec i stoji u onoj temi na Bench-u.
Specifikacije, misljenja, slike iznutra..

A pazi sto je sranje taj Corsair:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=191316&highlight=Corsair+520

Taj LC bi odavno bio u dimu na osetno slabijoj konfiguraciji. Samo ja licno sam bio svedok tome 2 puta (nije doslo do bas do dima ali nista od stabilnosti ...)

P.S Da ne pricamo to sto skoro sva Corsair napajanja pruzaju maltene 20% vise od deklarisanog. Npr. Corsair od 750W moze da isporuci preko 900W ...dok LC Power po pravilu pruza najmanje 20% ispod deklarisanog.

Suludo je ocekivati da to napajanje valja icemu ako kosta 4k din. Pa i da nije lose najverovatnije je da nema realnih ni 450-500W.
U specifikacijama se navodi 54A na 12v ( ma jeste...) i to bi onda opet bilo po njima ~650W a ne 750W kako nalaze `ime`.

:: Aleluja. Skroz na mest
:: Primer: Corsair HX520 za 100+ evra je sisanje BUDALA. Nije znacajno bolji od LC Power LC6500GP2. Kada se otvore i pogledaju pametan covek zakljuci da ce biti onih koji ce se navuci na ime i platiti ga dva puta vise iako je isto kao i neko drugo polupoznato
:: A ovde navode link ka Benchmark sajtu na kome su skoro svi bolidi (posebno moderatori misle da znaju ne znam sta a ne znaju odakle su busni). Taj forum isto kao i Svet Kompjutera i Elite Madzone nije nista bolji od ovog i slicnih. Samo pejstujete linkove sa budalastinama. Sve su to najobicniji amateri i sve prepisano i rekla kazala. Tako i za ovo napajanje.
:: @Golfer baci linkove sa slikama unutrasnjosti pa cu da pitam nekog za to
imarkovic Re: za ne verne Tome! 15.11.2009. 13:23 #158651

oo, fala bogu, jedan realista, sve sami nerealisti, anti-tome i hipokrati..

::P.S Da ne pricamo to sto skoro sva Corsair napajanja pruzaju maltene 20% vise od ::deklarisanog. Npr. Corsair od 750W moze da isporuci preko 900W ...dok LC Power po ::pravilu pruza najmanje 20% ispod deklarisanog

::Suludo je ocekivati da to napajanje valja icemu ako kosta 4k din. Pa i da nije lose ::najverovatnije je da nema realnih ni 450-500W
::U specifikacijama se navodi 54A na 12v ( ma jeste...) i to bi onda opet bilo po njima ::650W :a ne 750W kako nalaze `ime`.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs