Zamolio bih da mi date savet koju tastaturu i misa uzeti za gejmerski racunar. Ne igram igrice i meni licno nije bitno koja je i kakva tastatura i mis, ali su mi potrebni za moje rodjake kiji racunar koriste samo za igranje. Cenovni rang ne navodim, jer ne znam kako se krecu cene takve oprema. Unapred hvala svima koji odvoje malo vremena da mi daju savet.
Razer i Logitech su ti dve firme koje su dominantne za gamersku opremu, cenovni rang miseva iz tog arsenala je od 30e do 130e. Tastature su skuplje oko 70e pa do >>> Realno, glupo je bacati pare za tako nesto, mozes biti i pro gamer sa normalnom i pristojno skupom opremom :)
sto se misa tice, treba kvalitetan, u zavisnosti od ukusa, preporucujem Logitech G5, ili G9, a tastatura po meni nije toliko bitna, sto se mene tice, uzeo bih Logitech, neku za 1000-3.000 din plafon i to je to. Za tastature G serije po meni je bazanje para...
Razer Deathadder ili Copperhead, a ako vise vole manji mis dobar e Salmosa. Od Logitech je dobara nije skup MX518 a ako ne nadjes njega G5 . A tastatura, tu stvarno mislim da ne treba davati mnogo para, treba videti koja odgovarai uzeti u principu sve malo bolje 1000 din. i malo vise ce lepo obavljati posao. Jedino ako neces da ti svetle dugmici il tako nesto onda ima i tih skupljih po meni je bacanje para...
da se pristojno, opet relativno, naigras. Ja igram, i to bas igram igre, sa A4Tech X7 G800 tastaturom koja je oko 1800din i A4 Tech X-738K Oscar misem koji je oko 1300din. Pozdrav!
preporuchujem ti bez ikakvog razmishljanja da uzmesh: tastatura: logitech Internet navigator - 23e mish: logitech mx518 - 30e koristim ovu kombinaciju i savrsheno shljakaju! vetj 5-6 god tastatura, a mish oko 2 god.. (pre sam koristio od mx500 dok mi nisu ukrali /cry) svaka preporuka! pozdrav
edit: sad planiram da kupim i ja sebi josh koju ovaku tastaturu pa da budem miran sledetjih 20-25 godina ... xD
ne znam sto bi se trosile tolike pare, tastatura realno i nije toliko bitna, ja jos uvek pikam na nekoj normalnoj Genius-ovoj od pre 7 god :)
Misevi su ipak glavna stvar, ali umesto da samo lupamo cene trebalo bi prvo napomenuti da je bitno koja velicina misa odgovara ruci coveka (i stilu drzanja misa, ali da ne preterujem sad). Nista gore nego kad je mis previse veliki ili previse mali za tvoju ruku. Navescu par miseva koji po mom misljenju pokrivaju sve izbore: 1) Razer Salmosa - dosta mali mis, cena je 25-30e. 2) Razer Krait - srednja velicina, ja ga imam i vrlo sam zadovoljan, cena je 25-30e. 3) Logitech G3 - srednja velicina, meni licno oblik ne odgovara previse, cena malo iznad 30e. 4) Logitech MX518 - veliki mis, neko gore rece da je oko 30e. E sad ako se ima para onda moze da se razmisli i o Logitech G5 koji je oko 50e i o Razer Lachesis koji je oko 60e i jede malu decu. Ostalo realno ili nije bitno ili je previse skupo.
Takodje je bitno spomenuti i da je potrebna dobra podloga za misa. Bolje je dati malo manje para za misa i kupiti i podlogu nego ga vuci po stolu ili nekoj krpi od 100din. Verovatno najpovoljnijii izbor u ovom trenutku za ne tako velike pare su Razer Goliathus (postoje dve verzije - speed i control) koje dolaze u 3 velicine. Cene su cini mi se oko 1500-2000din. Ako je to mnogo onda ima Steelseries za od 700din navise (sto su manje to su jeftinije).
Hvala svima na odgovorima. Znaci mi to sto su sami igraci rekli da nije potrebna neka preskupa tastatura i da ce posao odradjivati i nesto sto je u cenovonom ranfu os 1500 d0 3000 dinara. Od ponedeljka cu pogledati sta moze da se kupi od Logitech tastatura i miseva, a da ipak nije preskupo.
btw, nisam mogao da verujem kada su mi pricali, a onda sam se uverio - da je Logitech Wave stvarno los izbor tastature, dovoljno je sto joj se dugmici zaglavljuju...
Saitek eclipse II ili III. Eclipse II cisto sumnjam da ces sad naci ali probaj u RADNI GAMES T.C. Usce ili U Decanskoj ulici...............a mish OBAVEZNO LOGITECH G5 savrshen je za igrice. Baci oko na sajt https://www.itsvet.com i naci ces tamo slikeovih modela, i cene i radnje :))) Aj poz
Ovo mi se jos najvise svidja od predloga(ako pare nisu problem). Stim sto bih ja isao na Eclipse 2 i Roccat Kone.
Ako su mu pare problem neka uzme neku A4Tech KB8 Anti RSI i Logitech RX1000.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Saitek eclipse II ili III. Eclipse II cisto sumnjam da ces sad naci ali probaj u RADNI GAMES T.C. Usce ili U Decanskoj ulici...............a mish OBAVEZNO LOGITECH G5 savrshen je za igrice :: Baci oko na sajt https://www.itsvet.com i naci ces tamo slikeovih modela, i cene i radnje :))) Aj po :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.