Imam dva napajanja ovog proizvođača, jedno je `StealthXStream OCZ600SXS 600W` a drugo je `Fatal1ty Series 550W`. Ovo od 600W mi je u računaru a igrom slučaja sam prilikom reklamacije dobio ovo drugo, pa sam u dilemi koje da zadržim odn. koje je od ova dva napajanja bolje. Nemam neke ekstremne potrebe za overklokovanjem i uparivanjem grafičkih osim u svrhe testiranja nekog novog parčeta hardwera, uglavnom mi sve radi na fabričkim podešavanjima. Unapred hvala svim forumašima na odgovorima
Pa ako volis da istestiras nesto novo, idi na jace napajanje da ti se nadje snage u rezervi za testiranja. OCZ su kvalitetna napajanja, koje god uzeo neces pogresiti. Mada, ja bih uzeo oba
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Samo da se nadovežem: Karakteristike Stelt-a600W su: 30A na +5V. po 18A na +12 i 36A na +3,3V a Fatality550W: po 25A na svim ovim naponima, tako da me u stvari to i buni i pravi neodlučnim i još pride kombinovana snaga na granama za +5V i +3,3V na Steltu je 155W i na +12V x4 je 580W dok je na Fatality-ju za +5V i +3,3V snaga 150W a na +12V x4 snaga 450W tako da nisam pametan šta je bolje. Malo me kopka i to što je Fatality modularno a samim tim mi deluje elegantnije zbog kablova.
Ja bih zadrzao ovo od 600W, jer vise moze da izgura na grani od 12V, a ona ti je i najbitnija, jer komponente trose najvise struje sa te grane (cpu, graficka, hardovi, optika, ventovi,...) Sto se tice kvaliteta, on je isti, samo ovo drugo ima bolje ime, slabije je, i modularno je
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Pa ovo od 600W ima 4 rail-a sa po 18A, dok ovo slabije ima 2 rail-a sa po 25A. Ako vodis racuna o tome sta ti ja na kom rail-u (tj. gledaj da ih opteretis podjednako) vise ces struje izvuci iz ovog napajanja od 600W Ali, 18A je max iz jednog rail-a pod uslovom da su potrosnje iz ostala 3 manje i obrnuto, znaci ti ne mozes da izvuces 18A iz sva 4 rail-a, isto vazi i za ovo drugo. Ni drugo ne moze da izvuce po 25A iz oba, vec samo ako je jedan rail manje opterecen.
Mada ja stojim i dalje iza toga da su najbolja napajanja sa single 12V rail-om, tipa Corsair, Silverstone, PC Power&Cooling.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: to me i buni, struja, kod 600w je 18A a kod 550W je 25A, u čemu je stvar :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.