Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Novi Razer mis (ili ga ja sada vidim 1. put)
STRANA 1 OD 1
philaemos Novi Razer mis (ili ga ja sada vidim 1. put) 04.11.2009. 19:52 T21566

status: user
broj poruka: 2743
http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-naga/

Demon to some. Angel to others.
Ishmerish I ja ga sada vidim first time 04.11.2009. 20:01 #155199

broj poruka: 7285
Veoma interesantno resenje,za razliku od ostalih gabora iz ove firme.

Ps:A mini keyboard je za?

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos Re: I ja ga sada vidim first time 04.11.2009. 20:07 #155200

Pa jako je bitno kada igras WoW, jer su ti spell-ovi i skill-ovi po dafult na brojevima od 1-9, minus i jednako (ti ih sam izredjas u dva reda od 1 do 9, -, =), pa kada ne moras da koristis jednu ruku za pritiskanje nekog spell-a ili makroa, onda ti je lakse da recimo levu ruku koristis za upravljanje lika, a desnom klikces levi i desni mis plus bacas spell-ove ili radis skill-ove na misu koristeci brojcanik.
Da li je stvarno zgodan za upravljanje ne znam, ali je ideja odlicna.
Igrao sam WoW pa mi se cini zanimljivim resenjem.

:: Veoma interesantno resenje,za razliku od ostalih gabora iz ove firme
::
:: Ps:A mini keyboard je za
:: Aloha
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Equinoxe Re: I ja ga sada vidim first time 04.11.2009. 20:09 #155201

broj poruka: 12057

DiamondBack, Copperhead i Lachesis su gabori ?

:: Veoma interesantno resenje,za razliku od ostalih gabora iz ove firme
:: Ps:A mini keyboard je za
:: Aloha
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Re: I ja ga sada vidim first time 04.11.2009. 20:19 #155203

broj poruka: 7285
I sta ti tu nije jasno?Verovao ili ne ja i ti nemamo isti mozak :)

Bas sam za vikend hajcio MX Revolution,i on je uzivo dosta ruzniji(ali skrol ubiva).
Meni je recimo Roccat Kone bombona.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: DiamondBack, Copperhead i Lachesis su gabori
:: :: Veoma interesantno resenje,za razliku od ostalih gabora iz ove firme
:: ::
:: :: Ps:A mini keyboard je za
:: :: Aloha
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Daum ... 04.11.2009. 20:24 #155204

broj poruka: 12794
Ma bre, lachesis sa dodatnim dugmicima...

Mateja1991 Razer Naga 04.11.2009. 21:06 #155212

broj poruka: 15
Na trzistu postoji vec oko 3 meseca , savrseni resenje za ljude koji zavise od WOW-a..
Inace veoma prcizan mis i odlicnog dizajna kao i svaki predhodni RAZER .. :D

WAR10CK

Erestun re: 04.11.2009. 22:13 #155224

broj poruka: 1797
Ha! Ne diraj mi MX Revolution, neobican je, nije ruzan, ali bas zato je veoma ergonomican i savrseno leze (meni) u ruku. Kvalitet je na nivou i cena, iako je visoka, opravdana je.

SkyFire Re: re: 04.11.2009. 22:14 #155226

broj poruka: 18472
Slazem se .

Green Green Grass Of Home

:: Ha! Ne diraj mi MX Revolution, neobican je, nije ruzan, ali bas zato je veoma ergonomican i savrseno leze (meni) u ruku. Kvalitet je na nivou i cena, iako je visoka, opravdana je
:: __________________________________________________________
:: Forward, and demonspeed...
Erestun re: 04.11.2009. 22:22 #155227

Promenio sam dosta miseva i jedino na Rev mi nije bilo potrebno navikavanje. Samo sam spustio ruku i osecaj je bio kao da ga koristim duze vreme.
Jedina zamerka je na degradaciji baterije. Iako mi traje 5-7 dana, u specifikaciji stoji do 14. Istina, nisu lagali, ali posle kraceg vremena kapacitet opada.
Sad cekam tastaturu, koja ce biti wireless, niskoprofilna sa odvojenim osnovnim multimedija kontrolama (Play/Pause, Stop, Backward, Forward...) bez iluminacije, dodatnih tastera i ostalog izdrkavanja. Nesto kao komplet S520, samo bez misa (ne placa mi se jos jedan parcov)

Erestun re: 04.11.2009. 22:29 #155229

Kad smo vec kod periferija da ne otvaram novu temu, pre neki dan sam uzeo Logitech momo racing wheel i prezadovoljan sam. Nije skup (5.555din), veoma je kvalitetan i force f je odlican. Sa NFS Shift se savrseno slaze. Moram probati Dirt (2 kad izadje), LFS itd.

TheGame Re: re: 04.11.2009. 22:34 #155230

broj poruka: 719

MX Revolution je dobar mis...Nije uopste ruzan...Fino lezi u ruci...Jedini problem koji sam ja imao sa njim je taj da mi ponekad zastajkuje kursor na ekranu sigurno zbog toga sto gubi kontakt...Njegov USB sam prikacio pozadi na maticnu plocu i dosta mi je zavucen pa vjerovatno i zbog toga gubi signal...To je posebno znalo da me nervira u igrama...Ali evo u poslednje vrijeme me je sluzio besprekorno...

This is usually part when people start screaming

:: Promenio sam dosta miseva i jedino na Rev mi nije bilo potrebno navikavanje. Samo sam spustio ruku i osecaj je bio kao da ga koristim duze vreme
:: Jedina zamerka je na degradaciji baterije. Iako mi traje 5-7 dana, u specifikaciji stoji do 14. Istina, nisu lagali, ali posle kraceg vremena kapacitet opada
:: Sad cekam tastaturu, koja ce biti wireless, niskoprofilna sa odvojenim osnovnim multimedija kontrolama (Play/Pause, Stop, Backward, Forward...) bez iluminacije, dodatnih tastera i ostalog izdrkavanja. Nesto kao komplet S520, samo bez misa (ne placa mi se jos jedan parcov
Erestun re: 04.11.2009. 22:40 #155233

Moze biti da je do razdaljine, ali ne bi trebalo da se desava. Si probao drugu podlogu? Jako je osetljiv sto se toga tice.
Ja sam uz jedan logitechov wireless mis dobio produzni usb, tako da mi je risiver ispod monitora. Nemam problema sa smajcovanjem, ali moram priznati da sam imao zestokih problema kad sam kupio MX5500 komplet koji je povezan preko Bluetooth-a i non stop je bilo lagovanja, slao sam im mejlove, probao na raznim kompovima, usb portovima i nista. Dobio drugi komplet isti problem imao, vratio i njega u istu firmu i uzeo solo MX Revolution + Wave koja mi sada ide na zivac. Previsoka je i svi koji je imamo patimo od tastera koji su jako losi.

SkyFire Re: re: 04.11.2009. 22:43 #155235

Jao bre gde me nadje.Reci mi samo nesto sto me interesuje najvise.Jel ima kakav lag,znaci i malo primetan?

:: Kad smo vec kod periferija da ne otvaram novu temu, pre neki dan sam uzeo Logitech momo racing wheel i prezadovoljan sam. Nije skup (5.555din), veoma je kvalitetan i force f je odlican. Sa NFS Shift se savrseno slaze. Moram probati Dirt (2 kad izadje), LFS itd
SkyFire Re: Re: re: 04.11.2009. 22:45 #155238

Mis je bruka dobar.Menio lezi u ruci samo tako.Veoma je brz i precizan.Koristio sam ga za gaming inema nikakav lag,sve isto kaop i sa bezicnim.A to sto zastuca malo je 100% do podloge.I meni se desavalo dok nisam uzeo dobruu podlogu.

:: MX Revolution je dobar mis...Nije uopste ruzan...Fino lezi u ruci...Jedini problem koji sam ja imao sa njim je taj da mi ponekad zastajkuje kursor na ekranu sigurno zbog toga sto gubi kontakt...Njegov USB sam prikacio pozadi na maticnu plocu i dosta mi je zavucen pa vjerovatno i zbog toga gubi signal...To je posebno znalo da me nervira u igrama...Ali evo u poslednje vrijeme me je sluzio besprekorno..
:: This is usually part when people start screaming
:: :: Promenio sam dosta miseva i jedino na Rev mi nije bilo potrebno navikavanje. Samo sam spustio ruku i osecaj je bio kao da ga koristim duze vreme
:: :: Jedina zamerka je na degradaciji baterije. Iako mi traje 5-7 dana, u specifikaciji stoji do 14. Istina, nisu lagali, ali posle kraceg vremena kapacitet opada
:: :: Sad cekam tastaturu, koja ce biti wireless, niskoprofilna sa odvojenim osnovnim multimedija kontrolama (Play/Pause, Stop, Backward, Forward...) bez iluminacije, dodatnih tastera i ostalog izdrkavanja. Nesto kao komplet S520, samo bez misa (ne placa mi se jos jedan parcov
:: :: __________________________________________________________
:: :: Forward, and demonspeed...
TheGame Re: re: 04.11.2009. 22:48 #155239

Probao sam par podloga i isto mi se desavalo...Ja nazalost nemam taj produzni usb sa risiverom...Nije mi dosao kad sam ga kupio...Bas steta,tako bih najbolje mogao provjeriti da li je do razdaljine...A ubjedjen sam da jeste...

:: Moze biti da je do razdaljine, ali ne bi trebalo da se desava. Si probao drugu podlogu? Jako je osetljiv sto se toga tice
:: Ja sam uz jedan logitechov wireless mis dobio produzni usb, tako da mi je risiver ispod monitora. Nemam problema sa smajcovanjem, ali moram priznati da sam imao zestokih problema kad sam kupio MX5500 komplet koji je povezan preko Bluetooth-a i non stop je bilo lagovanja, slao sam im mejlove, probao na raznim kompovima, usb portovima i nista. Dobio drugi komplet isti problem imao, vratio i njega u istu firmu i uzeo solo MX Revolution + Wave koja mi sada ide na zivac. Previsoka je i svi koji je imamo patimo od tastera koji su jako losi
SkyFire Re: Re: re: 04.11.2009. 22:50 #155242

E moguce da je i to.Da zaboravio sam na tu mogucnost.Tacno.Tako se ponasa kad se malo doaljim i cackam sa misem sa kreveta.Nekad zastuca.Moguce.Kad sam za stolom,kuciste mi je svega .0.5m i sve radi precizno.

:: Probao sam par podloga i isto mi se desavalo...Ja nazalost nemam taj produzni usb sa risiverom...Nije mi dosao kad sam ga kupio...Bas steta,tako bih najbolje mogao provjeriti da li je do razdaljine...A ubjedjen sam da jeste..
:: :: Moze biti da je do razdaljine, ali ne bi trebalo da se desava. Si probao drugu podlogu? Jako je osetljiv sto se toga tice
:: :: Ja sam uz jedan logitechov wireless mis dobio produzni usb, tako da mi je risiver ispod monitora. Nemam problema sa smajcovanjem, ali moram priznati da sam imao zestokih problema kad sam kupio MX5500 komplet koji je povezan preko Bluetooth-a i non stop je bilo lagovanja, slao sam im mejlove, probao na raznim kompovima, usb portovima i nista. Dobio drugi komplet isti problem imao, vratio i njega u istu firmu i uzeo solo MX Revolution + Wave koja mi sada ide na zivac. Previsoka je i svi koji je imamo patimo od tastera koji su jako losi
TheGame Re: Re: Re: re: 04.11.2009. 22:53 #155244

Meni kuciste nije bas ni na stolu ni na patosu...Na mom radnom stolu imam kao malo udubljeno koje je namjenjeno za kuciste pa zato i kazem da je zavucen...Jos plus imam Termaltake Armor+ kuciste koje se zatvara pozadi pa mi i ono vjerovatno blokira taj signal...

:: E moguce da je i to.Da zaboravio sam na tu mogucnost.Tacno.Tako se ponasa kad se malo doaljim i cackam sa misem sa kreveta.Nekad zastuca.Moguce.Kad sam za stolom,kuciste mi je svega .0.5m i sve radi precizno
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Probao sam par podloga i isto mi se desavalo...Ja nazalost nemam taj produzni usb sa risiverom...Nije mi dosao kad sam ga kupio...Bas steta,tako bih najbolje mogao provjeriti da li je do razdaljine...A ubjedjen sam da jeste..
:: :: This is usually part when people start screaming
:: :: :: Moze biti da je do razdaljine, ali ne bi trebalo da se desava. Si probao drugu podlogu? Jako je osetljiv sto se toga tice
:: :: :: Ja sam uz jedan logitechov wireless mis dobio produzni usb, tako da mi je risiver ispod monitora. Nemam problema sa smajcovanjem, ali moram priznati da sam imao zestokih problema kad sam kupio MX5500 komplet koji je povezan preko Bluetooth-a i non stop je bilo lagovanja, slao sam im mejlove, probao na raznim kompovima, usb portovima i nista. Dobio drugi komplet isti problem imao, vratio i njega u istu firmu i uzeo solo MX Revolution + Wave koja mi sada ide na zivac. Previsoka je i svi koji je imamo patimo od tastera koji su jako losi
:: :: :: __________________________________________________________
:: :: :: Forward, and demonspeed...
:: :: ::
Erestun Re: Re: re: 04.11.2009. 23:03 #155246

Iskreno nisam nista primetio. Od namestanja, instalacije drivera do samog koriscenja volana sve je proslo kako treba, sto je jako cudno, jel te.
Jovane kad ces do bg-a?

:: Jao bre gde me nadje.Reci mi samo nesto sto me interesuje najvise.Jel ima kakav lag,znaci i malo primetan
SkyFire Re: Re: Re: Re: re: 04.11.2009. 23:15 #155252

Znas kako.Garant je to.Sto ne probas druze sa USB hubom?

:: Meni kuciste nije bas ni na stolu ni na patosu...Na mom radnom stolu imam kao malo udubljeno koje je namjenjeno za kuciste pa zato i kazem da je zavucen...Jos plus imam Termaltake Armor+ kuciste koje se zatvara pozadi pa mi i ono vjerovatno blokira taj signal..
:: :: E moguce da je i to.Da zaboravio sam na tu mogucnost.Tacno.Tako se ponasa kad se malo doaljim i cackam sa misem sa kreveta.Nekad zastuca.Moguce.Kad sam za stolom,kuciste mi je svega .0.5m i sve radi precizno
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Probao sam par podloga i isto mi se desavalo...Ja nazalost nemam taj produzni usb sa risiverom...Nije mi dosao kad sam ga kupio...Bas steta,tako bih najbolje mogao provjeriti da li je do razdaljine...A ubjedjen sam da jeste..
:: :: :: This is usually part when people start screaming
:: :: :: :: Moze biti da je do razdaljine, ali ne bi trebalo da se desava. Si probao drugu podlogu? Jako je osetljiv sto se toga tice
:: :: :: :: Ja sam uz jedan logitechov wireless mis dobio produzni usb, tako da mi je risiver ispod monitora. Nemam problema sa smajcovanjem, ali moram priznati da sam imao zestokih problema kad sam kupio MX5500 komplet koji je povezan preko Bluetooth-a i non stop je bilo lagovanja, slao sam im mejlove, probao na raznim kompovima, usb portovima i nista. Dobio drugi komplet isti problem imao, vratio i njega u istu firmu i uzeo solo MX Revolution + Wave koja mi sada ide na zivac. Previsoka je i svi koji je imamo patimo od tastera koji su jako losi
:: :: :: :: __________________________________________________________
:: :: :: :: Forward, and demonspeed...
:: :: :: ::
:: :: :: ::
philaemos hehehehehe... poznat ``kvalitet Logitech`` 05.11.2009. 00:50 #155264

Mis ce da ti crkne kao moj Logy MX620.
Tako je crkao i Bax-u, secam se da je postovao slike sa zabijenim srafcigerom u misu...
Inace pokvario se i Sky-ju, samo on sada nece da prizna.
Pokvario se i mom ortaku Logy G7.

To je boljka laserskih bezicnih Logy-ja. Svi zezaju na isti nacin.

Zato sada koristim Razer Cooperhead

:: MX Revolution je dobar mis...Nije uopste ruzan...Fino lezi u ruci...Jedini problem koji sam ja imao sa njim je taj da mi ponekad zastajkuje kursor na ekranu sigurno zbog toga sto gubi kontakt...Njegov USB sam prikacio pozadi na maticnu plocu i dosta mi je zavucen pa vjerovatno i zbog toga gubi signal...To je posebno znalo da me nervira u igrama...Ali evo u poslednje vrijeme me je sluzio besprekorno..
:: :: Promenio sam dosta miseva i jedino na Rev mi nije bilo potrebno navikavanje. Samo sam spustio ruku i osecaj je bio kao da ga koristim duze vreme
:: :: Jedina zamerka je na degradaciji baterije. Iako mi traje 5-7 dana, u specifikaciji stoji do 14. Istina, nisu lagali, ali posle kraceg vremena kapacitet opada
:: :: Sad cekam tastaturu, koja ce biti wireless, niskoprofilna sa odvojenim osnovnim multimedija kontrolama (Play/Pause, Stop, Backward, Forward...) bez iluminacije, dodatnih tastera i ostalog izdrkavanja. Nesto kao komplet S520, samo bez misa (ne placa mi se jos jedan parcov
SkyFire Re: hehehehehe... poznat ``kvalitet Logitech`` 05.11.2009. 00:58 #155267

Sky nikad nije bio lazov i folirant tako da nema sta da priznajem.Ja sam to javno rekao da mi je otisao taj usb risiver.Nije crkao mis.Risiver zeza i koliko sam mogao da primetim osetljiv je na `struju` tj varijacije napona.Tad nisam imao UPS da pegla napon.Ali problem na stranu,mis je za svaku pohvalu tu price nema.

:: Mis ce da ti crkne kao moj Logy MX620
:: Tako je crkao i Bax-u, secam se da je postovao slike sa zabijenim srafcigerom u misu...
:: Inace pokvario se i Sky-ju, samo on sada nece da prizna
:: Pokvario se i mom ortaku Logy G7
:: To je boljka laserskih bezicnih Logy-ja. Svi zezaju na isti nacin
:: Zato sada koristim Razer Cooperhead
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: :: MX Revolution je dobar mis...Nije uopste ruzan...Fino lezi u ruci...Jedini problem koji sam ja imao sa njim je taj da mi ponekad zastajkuje kursor na ekranu sigurno zbog toga sto gubi kontakt...Njegov USB sam prikacio pozadi na maticnu plocu i dosta mi je zavucen pa vjerovatno i zbog toga gubi signal...To je posebno znalo da me nervira u igrama...Ali evo u poslednje vrijeme me je sluzio besprekorno..
:: :: This is usually part when people start screaming
:: :: :: Promenio sam dosta miseva i jedino na Rev mi nije bilo potrebno navikavanje. Samo sam spustio ruku i osecaj je bio kao da ga koristim duze vreme
:: :: :: Jedina zamerka je na degradaciji baterije. Iako mi traje 5-7 dana, u specifikaciji stoji do 14. Istina, nisu lagali, ali posle kraceg vremena kapacitet opada
:: :: :: Sad cekam tastaturu, koja ce biti wireless, niskoprofilna sa odvojenim osnovnim multimedija kontrolama (Play/Pause, Stop, Backward, Forward...) bez iluminacije, dodatnih tastera i ostalog izdrkavanja. Nesto kao komplet S520, samo bez misa (ne placa mi se jos jedan parcov
:: :: :: __________________________________________________________
:: :: :: Forward, and demonspeed...
philaemos hehehe 05.11.2009. 01:08 #155271

Znao sam da ces da se javis
Problem je do felericne konstrukcije risivera, on preko usb-a vuce struje iz grane sa 5V koja je uvek manje opterecena nego grana od 12V, plus ti nemas KME napajanje (nemama ga ni ja, a ni Bax, a ni moj ortak, znaci svi smo imali dobra napjanja, tako da od varijacija nije sigurno)

Prokrckavanje levog klika je jos nesto sto mi se kod njih ne svidja, plus bag da kada pritisnes levi klik jednom on odreaguje kao da si uradio double-klick, a kada dragujes nesto levim klikom, on se odklikne sam od sebe.

Tako je radio moj MX620 a tako i ortakov G7, za vas sa Revolution-om ne znam da li ima tih problema.

EDIT: da dodam jos jednu stvar, na kompu koji koristim na poslu imam Trust bezicni mis (kupljen u Merkuru ), mis je djubre neopevano (bar za ono nasta sam ja navikao), ali bar sa risiverom i prijemom signala nema problema, radi vec 2 godine. Kada oni mogu da naprave normalan risiver, a Logitech ne moze...

SkyFire Pa sto se nebi javio. 05.11.2009. 01:40 #155277

Pa verovatno mudro zboris.Ja zaista ne znam,to je moje zapazanje bilo ali upravu si,nije lose napajanje da bi se taj problem desio.Moguce da je greska u usb prijemniku fabricki.

Daum ... 05.11.2009. 02:35 #155285

broj poruka: 12794
kakav bre Revolution, niste bre probali MX Air... Nema bolje ergonomije od njegove... najsavrseniji mis koji sam ikada imao... brzi odziv od Revolution-a, na touch scroll sam se navikao kompletno i brzi je rad nego sa revolution-om, baterija traje duze, a sam click mehanizam je toliko lep i drugaciji da prosto hoces da klikces u prazno sa njim...
Da ne pominjem da radi u vazduhu sto mi znaci na HDTV-u nenormalno...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs