Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Nikola Tesla, Niagara falls
STRANA 1 OD 1
Pisko Nikola Tesla, Niagara falls 03.11.2009. 17:38 T21518

status: user
broj poruka: 6645
Slika je sledeća: monitor mi je u visini kljuna, ispod njega, a ispred ergo tastature, nalazi se digimer, utaknut u surge protector, prikazuje svu bedu EPS-a u ovo doba godine.

Sada je, iskreno, 204V, ali, pre minut-dva kada sam popeezzdeeo, 186V. I to još varira oko 186 volti. Jučer isto. Posle se, uveče, malo popravi. Nisam u centru... imam celih 15 minuta do centra peške.... Za sada mi je crkla TV antena i pojačavač, ali oni (S)PRC sa bljuvaka, tako da.... (ali, dva kom. u tri dana)..... oca im očinjeg.
Sve to treba na farmu. Ne bi se toliko nervirao, da nisam bio letos zayebavan prilikom pecanja isto od strane EPS-a. Naime, na `mom` jezeru, ako radi hidrocentrala, ribe se nešto utripuju i prelaze na dijetalni način ishrane i, uopšte, emigriraju negde bestraga. Radi se o centrali koja služi za `vršna opterećenja` - uglavnom zimi ili kad cikne neka termoelektrana, ali joj je u Miloševićevo vreme, pronađena još jedna namena: prodaja struje leti - od one vode koja treba da održava sistem u kondiciji zimi.
Ako neko misli da je cena struje ista leti i zimi, zayebnuo se gadno..... ukratko, imam random BSOD-e, skinuo sam clock i overvolt... ali svejedno, povremeno iskrsne... i još su me bacali u bedak prilikom krvavo zarađenog odmora i dokolice.... e iskopaće njih Bili ja im kažem!
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milojca Re: Nikola Tesla, Niagara falls 03.11.2009. 17:49 #154706

broj poruka: 207
Izgleda da je ovih dana opterecen sistem,spominjao je bas profesor na predavanju pre neki dan,covek je u kontaktu sa ljudima iz EPS-a,a i nema razloga da laze...

:: Slika je sledeća: monitor mi je u visini kljuna, ispod njega, a ispred ergo tastature, nalazi se digimer, utaknut u surge protector, prikazuje svu bedu EPS-a u ovo doba godine
::
:: Sada je, iskreno, 204V, ali, pre minut-dva kada sam popeezzdeeo, 186V. I to još varira oko 186 volti. Jučer isto. Posle se, uveče, malo popravi. Nisam u centru... imam celih 15 minuta do centra peške.... Za sada mi je crkla TV antena i pojačavač, ali oni (S)PRC sa bljuvaka, tako da.... (ali, dva kom. u tri dana)..... oca im očinjeg
:: Sve to treba na farmu. Ne bi se toliko nervirao, da nisam bio letos zayebavan prilikom pecanja isto od strane EPS-a. Naime, na `mom` jezeru, ako radi hidrocentrala, ribe se nešto utripuju i prelaze na dijetalni način ishrane i, uopšte, emigriraju negde bestraga. Radi se o centrali koja služi za `vršna opterećenja` - uglavnom zimi ili kad cikne neka termoelektrana, ali joj je u Miloševićevo vreme, pronađena još jedna namena: prodaja struje leti - od one vode koja treba da održava sistem u kondiciji zimi
:: Ako neko misli da je cena struje ista leti i zimi, zayebnuo se gadno..... ukratko, imam random BSOD-e, skinuo sam clock i overvolt... ali svejedno, povremeno iskrsne... i još su me bacali u bedak prilikom krvavo zarađenog odmora i dokolice.... e iskopaće njih Bili ja im kažem
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Slavuj ... 03.11.2009. 17:49 #154707

broj poruka: 2236
Beovaroš ?

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Upper MeeLANtown 03.11.2009. 17:59 #154712

.... u UE je npr. uvek bila ok, do 200V u minimumu, što je `očekivano` od E-pseta kad je frka i opterećenje (čitaj: sad), bio sam i u vukojebinama po Pešteru, tamo je bilo i 168-188V normala zimi.... ali, ovo.... ipak je ovo koliko-toliko urban zone...

philaemos ... 03.11.2009. 18:58 #154751

broj poruka: 2743
Bas sada merim, varira mi napon izmedju 222V i 226V. Zvezdara kod ``Lipovog Lada``

Inace skuplja napajanja mogu da rade od 100-240V.
Koje imas?

Demon to some. Angel to others.

Frantic84 ... 03.11.2009. 18:59 #154752

broj poruka: 587
Meni je ,na Kumodrazu,prko puta farmaceutskog faxa,u zgradi od 230-235 V ...

Open source software rules!!!

Frantic84 Sad sam merio... 03.11.2009. 19:00 #154753

broj poruka: 587
...
Open source software rules!!!

Pisko Otresena prašina 03.11.2009. 19:09 #154760

Sad je i kod mene 208, a kasnije će biti 220-230V, tak je već par dana. Ali, padovi od 30 i preko volti....
Imam LC i on radi.... BSOD nije povezan sa naponom, jer mi se dešava i kada je 230V, ali ostaje kao sumnja. Radi se o nečemu što sam instalirao ali nemam vremena da odradim selekciju, odnosno, ne odriče mi se ničega, sve se nadam da će neki update da reši sve sam od sebe....
Ali, DTK je npr. odbijao da radi u ovim uslovima.

golfer re.Pisko 03.11.2009. 20:12 #154779

broj poruka: 317

Mislim da nemas razloga da se uzbudjas previse, tvoj LC ce sve to da proguta, budi bez brige jer ce raditi i ispod 130V!!! Provereno!!! Preventive radi nebi bilo lose ako bi imao neki korektor napona, npr. Mustek 1000W, nije skup i vrsi posao. Fluktacije napona nemoguce je kontrolisati, ne samo kod nas toga ima svuda po svetu pa i u Nemackoj, provereno, boravio sam tamo vise puta. Nasa el. mreza je takva kakva jeste i ne moze se tu mnogo uciniti. Imao sam prilike da popravljam neka fensi napajanja koja nisu htela da rade ili su crkavala kada napon padne ispod 180V dok su neka, mnogo jeftinija, kao npr. LC, radili i na 130V pod punim opterecenjem bez problema! Imas i UPS-ove koji mogu da ti koriguju napon ali su malo skuplji, ja konkretno imam APC koji to odradjuje extra, ali ako napon padne ispod 160V ukljucuje bateriju. Napajanjima nije problem nizak napon vec visok! Naj opasniji su naponski udari kada ukljuce struju, praktikuj da kada nestane struje iskljucis sve potrosace koji imaju chopere u napajanjima, TV,DVD,VCR,COMP, punjace za mobilne, ispravljace od laptopa,...itd. Pikovi idu i preko 350-400Vi ti udari mogu izazvati ostecenja istih ili delimicna ostecenja pa takvi uredjaji crkavaju posle nakog vremena a mi se pitamo zasto su crkli kada je u tom trenutku sve bilo OK. Nemo se opterecavas sotijem, okreni otaj voltometar ka duvaru da ne zagledujes previse jerbo utice na zivci i rokaj bato!!! Nadam se da sam bio jasan, trudio sam se, pozdrav!

brutos Re: ... 03.11.2009. 22:18 #154837

broj poruka: 190
Hehehe Kumodraz uvek ima extra struju :)

:: Meni je ,na Kumodrazu,prko puta farmaceutskog faxa,u zgradi od 230-235 V ..
:: Open source software rules!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs