Posto su mi svi 4-pinski konektori sa napajanja vec zauzeti, a koliko vidim ova neonka se kaci bas na takav konektor, da li postoji nekakvo drugo resenje, mozda sa nekim adapterom iz gradske mreze da se napaja strujom ili nesto slicno? Da li neko ima ideju kako da je spojim sa strujom?
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Video sam negde da imas dodatak koji ti 4-pinski Molex deli na 2, stavis taj dodatak, utaknes u njega jedan molex iz napajanja, a na drugom kraju dobijes 2 slobodna. Gde ima da se nadje nemam pojma.
Seljacko resenje: Kupis na buvljaku, ili na pijaci, kineski ispravljac na 12V, ogolis zice i na ispravljacu i na kablu od neonke, i samo ih spojis, samo vodi racuna o + i -
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Pogledaj malo bolje sliku i shvatices da ti nista nije dodatno potrebno. Uz neonku dobijas i kabl koji jednim krajem kacin a moleks, a drugi kraj na uredjaj kome treba napajanje (HDD ili optika).
hoces da mi kazes da struja dolazi iz napajanja u obe neonke kroz jedan konektor ( koji se dobija uz neonke ), a izlazi dalje kroz drugi konektor( koji se dobija uz neonke ) i ide recimo u DVD/RW?????
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Bas tako. Naravno da se neonke ne napajaju direktno, vec preko `one` plocice koju vidis na slici. Sve to radi i vec godinama je poznata stvar. Ja sam mojim sestricima tako nesto ugradio pre 5 godina i to im i dan danas radi. Ako zelis da osvetlis kuciste, kupuj i uzivaj. Moleks racvu, ako ti za nesto zatreba potrazi u Logu.
Iskreno mislim da CM neonkama neces imati problema, mada nemam nekog iskustva sa njima. Ono sto sam ugradjivao pre 5 godina je nesto `no name`, a ipak jos uvek radi. Logo je firma koja se izmedju ostalog bavi i proizvodnjom raznih kablova. Nalaze sa u Bulevaru Kralja Aleksandra blizu Cvetkove pijace. Kada ides iz centra grada (Beograd) sa leve strane.
...za te neoku je potrebno između 10000 i 20000 volti da bi gas svetleo. Ta kockica je u suštini trafo koji prebacije 12V iz napajanja u 15000V koji su potrebni za rad. Kućište je uzemljeno i baš me živo interesuje šta bi se desilo kad bi na tom trafou preobila neka izolacija.........................ka BUUUUM ha ha ha
Pazi, sve i da sam u potpunosti sve ovo pogrešno ukapirao nema šanse da bih to njesra stavio u kućište. Zbog same sumnje...
Imao sam bas takve CM plave. Kupio ih u Imtel-u pre pitaj Boga koliko, secam se da su kostale 1200 din. Izgorele su bas na nacin na koji je FSamir opisao. U toj ``kocki`` je najgora shiiit kineska elektronika, ima 2 mala trafoicica koji su crkli, smrdela mi je cela soba.
E sad, verovatno sam ja bio lose srece.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: :: ...za te neoku je potrebno između 10000 i 20000 volti da bi gas svetleo :: Ta kockica je u suštini trafo koji prebacije 12V iz napajanja u 15000V koji su potrebni za rad :: Kućište je uzemljeno i baš me živo interesuje šta bi se desilo kad bi na tom trafou preobila neka izolacija.........................ka BUUUUM ha ha h :: :: Pazi, sve i da sam u potpunosti sve ovo pogrešno ukapirao nema šanse da bih to njesra stavio u kućište. Zbog same sumnje.. :: :: Pozdra ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.