Pa frojnde, ako ti se to sviđa, i imaš kintu, nema toga ko će te odgovoriti... Za mene, sve tastature koje nisu ergonomske, su sranje. (A od potonjih, sve tastature koje ti ne slome prste na nogama kada bi ti kljoknule sa stola na papke, nisu nizašta). Prinudno rešenje dok se ne dokopa tastature koja nije baš, baš, štetna za zdravlje. Npr. u lap-topetu se mora koristiti tako neka skockana i neergonomska sprava, ali, na desktopu... samo ako je čovek baš siromašan. Ili, ako tako vole. Od ove dve, prva na nešto liči jer bar ima odmorište za papke, a druga mi liči na one karaoke kineske kasetofone što su imali po dva-tri kilowatta P.M.P.O. nalepnica po sebi i šljaštili kao Las Vegas.... ukratko, ne samo što nije ergonomska, nego je i ružna, kičasta... Inače, kao i za mnoge takve stvari, verujem da je visoka cena ono što treba na kraju da te ubedi kako stvarno i vredi te pare, odnosno, kad je uzmeš, da ti bude blam da posle iskreno priznaš kako si se nasankao za velike pare. (Ovo je filozofija za sve takve stvari a ne za ovaj Saitek... ali važi i ovde... i pali i kod mene, šta ću...). Usput, kad malo bolje pogledam, kakav je to Enter taster? Pa ma*u im j*** škrtu, gde oni štede na mikrogramu PVC-a!!! Da se ne uvrediš, ali, kao da kažu: korisnici naše tastature su ionako moroni koji nikada neće naučiti da slepare pri kucanju, pa kad već ionako moraju da blenu u tastaturu da bi pronašli taster koji im treba, što trošiti materijal na veliki enter, shift.... pa smo, baš zbog toga, ugradili i svetalca da lakše provale u mraku i `organizuju se` malo.... E, sad.... zarad izgleda i enterijera svašta smo spremni da uradimo. Neki su tako, da bi se uklopilo u regal i fotelje, kupovali i tomove knjiga u pogodnoj boji.... pa, tako i (mislim na ovu prvu...) uz pogodne ostale tonirane komponente, može da bude baš fancy i da nekome izazove sline... pa, ako u tome uživaš više nego što imaš bolova u šakama i prstima od nepravilnog držanja dlanova pri kucanju.... navali. A o kvalitetu, jedino neko ko je ima duže, da ne bude priča kao sa Logitech-om, gde su ga max. nahvalili na osnovu konstatno dobro potplaćenih review-a novih proizvoda a ono kvalitet ispao kao kod Geniusa - samo je dizajn lepši u većini stvari.... malo-malo se neko žali ovde na berzi da je nešto skiknulo, otpalo i slično....
Preko slika sa interneta, pre oko godinu dana, svidela mi se Logitech Wave tastatura i baš sam hteo da platim malo više za viši kvalitet izrade, jer sam do sada imao samo modele cenovnog ranga od 10-30 eura, ali kada sam je video uživo, ispipao malo i ispritiskao nekoliko dugmića, bilo mi je savršeno jasno da između te i ove od 10 eura razlike zaista nema, čak ova ima bolje dugmiće(ne zaglavljuju se, ne ispadaju) jedino taj kao ergonomski oblik, mada i to ima za oko 20 eura, ali već skoro 15 godina kucam na ravnim, pa mi je svejedno.
:: Pa frojnde, ako ti se to sviđa, i imaš kintu, nema toga ko će te odgovoriti.. :: Za mene, sve tastature koje nisu ergonomske, su sranje. (A od potonjih, sve tastature koje ti ne slome prste na nogama kada bi ti kljoknule sa stola na papke, nisu nizašta). Prinudno rešenje dok se ne dokopa tastature koja nije baš, baš, štetna za zdravlje. Npr. u lap-topetu se mora koristiti tako neka skockana i neergonomska sprava, ali, na desktopu... samo ako je čovek baš siromašan :: Ili, ako tako vole :: Od ove dve, prva na nešto liči jer bar ima odmorište za papke, a druga mi liči na one karaoke kineske kasetofone što su imali po dva-tri kilowatta P.M.P.O. nalepnica po sebi i šljaštili kao Las Vegas.... ukratko, ne samo što nije ergonomska, nego je i ružna, kičasta.. :: Inače, kao i za mnoge takve stvari, verujem da je visoka cena ono što treba na kraju da te ubedi kako stvarno i vredi te pare, odnosno, kad je uzmeš, da ti bude blam da posle iskreno priznaš kako si se nasankao za velike pare. (Ovo je filozofija za sve takve stvari a ne za ovaj Saitek... ali važi i ovde... i pali i kod mene, šta ću...) :: Usput, kad malo bolje pogledam, kakav je to Enter taster? Pa ma*u im j*** škrtu, gde oni štede na mikrogramu PVC-a!!! Da se ne uvrediš, ali, kao da kažu: korisnici naše tastature su ionako moroni koji nikada neće naučiti da slepare pri kucanju, pa kad već ionako moraju da blenu u tastaturu da bi pronašli taster koji im treba, što trošiti materijal na veliki enter, shift.... pa smo, baš zbog toga, ugradili i svetalca da lakše provale u mraku i `organizuju se` malo... :: E, sad.... zarad izgleda i enterijera svašta smo spremni da uradimo. Neki su tako, da bi se uklopilo u regal i fotelje, kupovali i tomove knjiga u pogodnoj boji.... pa, tako i (mislim na ovu prvu...) uz pogodne ostale tonirane komponente, može da bude baš fancy i da nekome izazove sline... pa, ako u tome uživaš više nego što imaš bolova u šakama i prstima od nepravilnog držanja dlanova pri kucanju.... navali. A o kvalitetu, jedino neko ko je ima duže, da ne bude priča kao sa Logitech-om, gde su ga max. nahvalili na osnovu konstatno dobro potplaćenih review-a novih proizvoda a ono kvalitet ispao kao kod Geniusa - samo je dizajn lepši u većini stvari.... malo-malo se neko žali ovde na berzi da je nešto skiknulo, otpalo i slično... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Eclips 2 sam njakao jedno dva sata,ali zbog verodostojnosti odgovora to nisam naveo.Koliko sam ja uspeo da procenim radi se o veoma kvalitetnoj tastaturi,svetlo je uradjeno u tri boje(plava,crvena,purpurna),tasteri su laki do zla boga,sto je jako bitno za dugotrajni gaming,ugao hvatanja je odlican,a koliko se secam ima i potenciometar za regulaciju jacine osvetljenja tastera.A po licnom iskustvu mogu reci da je bolja od cele OCZ garniture.
Sve sto sam naveo za E2 je zakljuceno na osnovu samo dva sata,pa sam hteo da vidim dali ih neko poseduje bar pola godine i da cujem utiske.
Pozz
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ova prva mi se mnogo vise svidja od druge, ali mislim da ne vredi tolike pare, za toliko para bih radije kupio logitech :: :: ::
Eclips 2 sam njakao jedno dva sata,ali zbog verodostojnosti odgovora to nisam naveo.Koliko sam ja uspeo da procenim radi se o veoma kvalitetnoj tastaturi,svetlo je uradjeno u tri boje(plava,crvena,purpurna),tasteri su laki do zla boga,sto je jako bitno za dugotrajni gaming,ugao hvatanja je odlican,a koliko se secam ima i potenciometar za regulaciju jacine osvetljenja tastera.A po licnom iskustvu mogu reci da je bolja od cele OCZ garniture.
Sve sto sam naveo za E2 je zakljuceno na osnovu samo dva sata,pa sam hteo da vidim dali ih neko poseduje bar pola godine i da cujem utiske.
Pozz
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ova prva mi se mnogo vise svidja od druge, ali mislim da ne vredi tolike pare, za toliko para bih radije kupio logitech :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.