Znam da je glupo pitanje ali ipak da vas pitam. Drzim igrraonicu i igram na kompu po 14 sati dnevno i mislio sam da ubacim vodeno hladjenje u komp. Recite mi dal se menja voda tu i ako se menja posle koliko se menja? Hvala
sta mislis da ce ti doneti vodeno hladjenje? bez obzira koliko se igra dnevno sati na tom kompu,ako su mu temperature dobre sa vazdusnim hladjenjem,zasto dirati...ulazes pare bez potrebe,komp je predvidjen da radi i po par godina BEZ GASENJA,a sta je 14 sati dnevno rada,bar ga gasis svki dan preko noci...Ja znam nekoliko kompjutera koji nisu ugaseni po 2 godine i rade kao zmajevi...
MIND CONTROL
:: :: Znam da je glupo pitanje ali ipak da vas pitam. Drzim igrraonicu i igram na kompu po 14 sati dnevno i mislio sam da ubacim vodeno hladjenje u komp. Recite mi dal se menja voda tu i ako se menja posle koliko se menja? Hvala
:: :: :: :: za dobro vodeno ti treba 200e.. :: :: a tecnost koja inache nije voda, se dosipa jer dolazi do diparzije, tj isparavanja i gubljenja zapremine...
Sta ce ti vodeno za igraonicu?Znas li koliko pravo vodeno kosta?Treba ti minimum 200-250 Eur i to da se stisnes da to necemu vredi. Druga stvar voda se menja svakih mesec dana.Tj to nije voda vec mesavina antifriza i destilovane vode ako pravis sam smesu.Ona je najbolja.Ove kupovne i one koje dobijas uz razne sisteme mogu da zacepe protok i stvaraju koroziju unutar radijatora i samih komora.Druga stvar zasto je pozeljno da se i antifriz menja tj smesa na svakih mesec-dva dana.Zato sto je to organska materija koja vremenom dobija svojstvo kiseline i nije preporuceno da se dugo zadrzava u sistemu.Naravno da se i u medjuvremenu dosipa jer isparava.Ali to je zatvoren sistem tako da ce za mesec dana vrlo malo da ispari pa mozda nece uopste.Na velikim vrucinama kad je leto i ako je u prostoriji toplo onda se to desava pre i dolazi do isparavanja svakako.
Ima logike uzimati vodeno hladjenje samo ako ces da se bavis extremnim overclockom, u suprotnom je kompletno bacanje para... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.