Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Preporuka za tastaturu
STRANA 1 OD 1
robi1h Preporuka za tastaturu 04.08.2006. 15:03 T2065

status: user
broj poruka: 4
Doslo je vreme da posle 7 godina da promeni tastaturu.
Dosta cesto kuckam, programiranje, pa mi treba neka tastatura sa "meksim" i izdrzljivim dirkama, da se lako moze odrzavati...
cudan zahtev ali meni je vazno, ne bi ni menjao staru tastaturu ako ne bi skripeo space dugme;)

hvala u napred
poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 05.08.2006. 09:59 #7306

broj poruka: 568
pa ako cesto kucas treba ti "anti RSI" tastatura, prave ih skoro svi

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Zalopojka 05.08.2006. 10:04 #7307

broj poruka: 6645
Po mom skromnom mišljenju, sve današnje tastature su smeće, u odnosu prema tastaturama (nekim, doduše) koje su se proizvodile nekada (doduše, u Evropi, Americi... a danas isključivo dalekoj Aziji).
Pri tome mislim na zvuk koji proizvode prilikom kucanja, osećaj pod prstima... ipak, ja bi ti preporučio Natural Keyboard od Microsoft-a ili Logitech-a, jer su to defact-o iste tastature, koje ja mislim, pravi Logitech ili neki bezimeni kinezi za jedne i druge.
Vredi navikavanja, jer je položaj ruku stvarno zdraviji i nestaju bolovi koje prouzrokuju obične tastature.
Na škriputanje, koje mene podseća na Rubikovu kocku, kada prstima samo prelaziš preko tastera, bez pritiskanja, kao i na glupavi plastični zvuk kad ih pritisneš, moraš da se navikneš.
MaliAbner Dell 07.08.2006. 12:21 #7326

broj poruka: 7769
Poslednja dobra tastatura koju sam koristio je bila Dell, ali da me ubijes ne znam koja je oznaka modela.
Sve u svemu skoro da je identircna onoj famoznaoj IBM tastaturi sa XT i AT 286 racunara.
Osecaj pod prstima je strasan, hod dugmica je pravi ni kratak ni dug, a uvek osetis da li je nesto otkucano ili ne.
Probao sam razne od one MS Natural (polozaj ruku je ko da teras velosiped) do logitech i veruj mi od prvo pomenute Dell nema bolje.

Prema tome samo Dell !!!

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs