Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kako da povezem HD audio,na Front panel-u ?
STRANA 1 OD 1
gliga79 Kako da povezem HD audio,na Front panel-u ? 01.10.2009. 18:49 T20586

status: user
broj poruka: 4641
Imam plocu ASUS P5QL-E i hteo bih da povezem Front panel za slusalice i mikrofon. Gledam u knjizici, ali mi na onim zenskim pin-ovima pise nesto L ret, R ret.(kabl od kucista) .Sta je to da li neko ima semu ili nesto slicno za HD audio povezivanje?
evo slika iz knjizice: http://img97.imageshack.us/img97/4999/slika1v.jpg
slika kabla:http://img242.imageshack.us/img242/6367/slika2m.jpg
Hvala
RESISTANCE IS FUTILE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dejanr77 HD? 01.10.2009. 19:36 #144645

broj poruka: 81

Jesi li siguran da je u pitanju HD audio konektor?
Vise mi lici na Ac97 i koristi se desna sema povezivanja.
NC ti znaci da ti pinovi nisu povezani. AGND ti je ground. Ne povezujes r-let i l-let vec L-out i r-out a to vec imas obelezeno na kablovima. Za mikrofon idem Mic power na MICPWR i Mic-in na MIC2.

U semi ovako povezano ce ti raditi fp audio.
Ako u tom slucaju ne radi izlas sa zadnje strane za zvucnike kada su iskljucene slusalice pozadi onda konektore L-ret i R-ret povezujes na susedne pinove, znaci Pored Line out R povezujes R-let (na ovaj koji pise NC), on ti prakticno samo prespaja ta dva pina kako bi ti radio bac audio panel.
Na starijim plocama su na tim pinovima bili jumperi koji su radili taj posao , na novim bi to trebalo da je uradjeno u samoj ploci pa zato i imas ovaj konektor koji nije obelezen tj. stoji NC.
acayo .... 01.10.2009. 19:48 #144648

broj poruka: 851
i ja sam se mucio sa tim pa sam na kraju odustao.i onako nikad ne koristim front panel

gliga79 Re: HD? 01.10.2009. 20:12 #144652

Hvala na objasnjenju povezao sam, e sad jos jedno pitanje. Da li moze da rade slusalice na prednjem panelu. Win 7 je OS
RESISTANCE IS FUTILE

::
:: Jesi li siguran da je u pitanju HD audio konektor
:: Vise mi lici na Ac97 i koristi se desna sema povezivanja.
:: NC ti znaci da ti pinovi nisu povezani. AGND ti je ground. Ne povezujes r-let i l-let vec L-out i r-out a to vec imas obelezeno na kablovima. Za mikrofon idem Mic power na MICPWR i Mic-in na MIC2.
:: U semi ovako povezano ce ti raditi fp audio.
:: Ako u tom slucaju ne radi izlas sa zadnje strane za zvucnike kada su iskljucene slusalice pozadi onda konektore L-ret i R-ret povezujes na susedne pinove, znaci Pored Line out R povezujes R-let (na ovaj koji pise NC), on ti prakticno samo prespaja ta dva pina kako bi ti radio bac audio panel
:: Na starijim plocama su na tim pinovima bili jumperi koji su radili taj posao , na novim bi to trebalo da je uradjeno u samoj ploci pa zato i imas ovaj konektor koji nije obelezen tj. stoji NC.
dejanr77 Nije nikakva umetnost 01.10.2009. 20:13 #144653

broj poruka: 81

Nije nikakva umetnost to povezati,
ne znam oko cega si se mucio toliko ali sam povezao barem jedno 100 slicnih.
I nije nikakva mudrost.

Uradi kao sto sam ti rekao i radice.
gliga79 Re: Nije nikakva umetnost 01.10.2009. 20:18 #144654

Znam da nije, ja sam prvi put isto povezao, medjutim slusalice su radile pod XP-om.Kad sam instalirao W7 , od tada ne rade. U BIOS-u sam promenio na AC97. nista se ne desava. Da li treba jos nesto podesiti ???
RESISTANCE IS FUTILE

:: Nije nikakva umetnost to povezati,
:: ne znam oko cega si se mucio toliko ali sam povezao barem jedno 100 slicnih.
:: I nije nikakva mudrost.
:: Uradi kao sto sam ti rekao i radice
gliga79 Kakva glupost !!! 01.10.2009. 20:46 #144660

Nisam ni imao drivere od ploce, vec samo one Microsoftove na kojima ocigledno ne funkcionise. Instalirao sam Realtek_HDAudio _XPVistaWin7, i posle restarta proradilo odmah. Haahahah !!!
Ja se istripovao sta mu je sad. Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.
RESISTANCE IS FUTILE

:: iskoristi desnu sliku / legacy ac`97
:: MIC2 -> MIC-I
:: MICPWR -> MIC-POWE
:: Line out_R -> R-OU
:: Line out_L -> L-OU
:: AGND -> GROUN
:: to bi trebalo da bude dovoljno
:: E, sad nastupa dodatni problem, koji nije ne resiv..
:: u podesavanjima / ako je Realtek HD Audio Manager - narandzasta ikonica u sys tray-u /
:: tab Audio I/O - e tu se treba igrati malo sa setovanjima, jer meni nije `osecao` prikljucene slusalice dok nisam cekirao `Disable front panel detection` - znaci, tu malo igre i to bi trebalo da radi...
:: ps nemoj da se plasis oko prikljucivanja kablica, jer nacelno nece nista pregoreti, a
:: ostatak kablica, ti nije bita
tortojed Re: Kakva glupost !!!>>>Pa to je prva stvar koja se radi u vezi 01.10.2009. 20:53 #144664

broj poruka: 10997

zvucne karte. Najnoviji drajver je 2.34. Obrati paznju na kartin kontrolni panel, ima tu sijaset opcija (vezbaj malo, za film).

:: Nisam ni imao drivere od ploce, vec samo one Microsoftove na kojima ocigledno ne funkcionise. Instalirao sam Realtek_HDAudio _XPVistaWin7, i posle restarta proradilo odmah. Haahahah !!
:: Ja se istripovao sta mu je sad. Hvala u svakom slucaju
:: Pozdrav
:: RESISTANCE IS FUTILE
:: ::
:: :: iskoristi desnu sliku / legacy ac`97
:: :: MIC2 -> MIC-I
:: :: MICPWR -> MIC-POWE
:: :: Line out_R -> R-OU
:: :: Line out_L -> L-OU
:: :: AGND -> GROUN
:: :: to bi trebalo da bude dovoljno
:: :: E, sad nastupa dodatni problem, koji nije ne resiv..
:: :: u podesavanjima / ako je Realtek HD Audio Manager - narandzasta ikonica u sys tray-u /
:: :: tab Audio I/O - e tu se treba igrati malo sa setovanjima, jer meni nije `osecao` prikljucene slusalice dok nisam cekirao `Disable front panel detection` - znaci, tu malo igre i to bi trebalo da radi...
:: :: ps nemoj da se plasis oko prikljucivanja kablica, jer nacelno nece nista pregoreti, a
:: :: ostatak kablica, ti nije bita
gliga79 Re: Re: Kakva glupost !!!>>>Pa to je prva stvar koja se radi u vezi 01.10.2009. 21:01 #144667

Sindrom XP-a, cim svira znaci da ima drivere, e sad nisam obratio paznju da su driveri Microsoft-ovi a ne od moje ploce. Tek kad sam otvorio control panel vidim Realtec ne pise nigde. Sve mi se razjasnilo:)))))

RESISTANCE IS FUTILE

:: zvucne karte. Najnoviji drajver je 2.34. Obrati paznju na kartin kontrolni panel, ima tu sijaset opcija (vezbaj malo, za film)
:: :: Nisam ni imao drivere od ploce, vec samo one Microsoftove na kojima ocigledno ne funkcionise. Instalirao sam Realtek_HDAudio _XPVistaWin7, i posle restarta proradilo odmah. Haahahah !!
:: :: Ja se istripovao sta mu je sad. Hvala u svakom slucaju
:: :: Pozdrav
:: :: RESISTANCE IS FUTILE
:: :: ::
:: :: :: iskoristi desnu sliku / legacy ac`97
:: :: :: MIC2 -> MIC-I
:: :: :: MICPWR -> MIC-POWE
:: :: :: Line out_R -> R-OU
:: :: :: Line out_L -> L-OU
:: :: :: AGND -> GROUN
:: :: :: to bi trebalo da bude dovoljno
:: :: :: E, sad nastupa dodatni problem, koji nije ne resiv..
:: :: :: u podesavanjima / ako je Realtek HD Audio Manager - narandzasta ikonica u sys tray-u /
:: :: :: tab Audio I/O - e tu se treba igrati malo sa setovanjima, jer meni nije `osecao` prikljucene slusalice dok nisam cekirao `Disable front panel detection` - znaci, tu malo igre i to bi trebalo da radi...
:: :: :: ps nemoj da se plasis oko prikljucivanja kablica, jer nacelno nece nista pregoreti, a
:: :: :: ostatak kablica, ti nije bita
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs