Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koji laserski stampac ?
STRANA 1 OD 1
gliga79 Koji laserski stampac ? 26.09.2009. 01:21 T20422

status: user
broj poruka: 4641
Koji laserski da kupim, prevashodno za stampanje text-a.Ne interesuju me neki preskupi profi modeli, vec neki Best by, za kucnu upotrebu.

RESISTANCE IS FUTILE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Witcher Re: 26.09.2009. 01:56 #143111

broj poruka: 491
Ja bih ti predložio HP LaserJet P1005. Cena mu je oko 100e ali za te pare dobijaš odličan štampač čiji je mesečni obim štampe 5000 strana što je dovoljno i za manju firmu, a kamoli za kućnu upotrebu.
Neko će ti možda preporučiti jeftinije modele Samsung-a ili Lexmark-a i nisu ni oni loši ali je HP bolji.

imarkovic @gliga79 26.09.2009. 01:59 #143112

broj poruka: 18996
HP1005
Samsung ML-1640
Canon LBP-3000

Po meni, ovo su ti BestBuy laser stampaci, za koji god da se odlucis, neces se zeznuti, moja preporuka je HP, jer sa njim imam najprijatnija iskustva, Canon je u principu jako slican HP-u, po kvalitetu, jedino sto je nesto veci.

E, da, Lexmark ti NE preporucujem.

acayo ... 26.09.2009. 02:04 #143113

broj poruka: 851
Ja imam P1006 i zadovoljan sam njime.samo me nervira pre svakog stampanja mu trpce zuta lampica ne znam zbog cega.P1006 ima 8MB memorije a P1005 2MB to je maltene jedina razlika izmedju ova dva stampanja.I cene su im slicne.toneri su im oko 6000 din

Antilohije kad bi bio... 26.09.2009. 04:46 #143119

broj poruka: 688
...jos koji komad HP LJ 1018 ili HP LJ 1020 da se nadje ja bi uzeo to. E, posto nema a novi HP LJ P1005 i HP LJ 1006 (isti po karakteristikama samo imaju nekakav `sfericni` toner koji je u startnom paketu mali po kapacitetu, pun je valjda samo 750 strana) su skuplji sto se tice inicijalnih ulaganja za upotrebu, onda Samsung ML 1640.

Ja sam ipak uzeo HP p1005, sve je to lepo, HP je HP perfektan mehanizam itd. ali ja sam prvi toner ispraznio ocas posla... Hocu da kazem cena stampe po stranici je velika... Samsung je ipak par hiljada jeftiniji

nemamime RE 26.09.2009. 11:36 #143147

broj poruka: 294
Uzmi HP ili Canon, mehanika im je ista (odlicna) i neces imati problema. Samsung nije los za kucnu upotrebu, ali nije na nivou HP-a. Lexmark zaboravi, servisi su ih puni.
Sto se tice tonera, ni jedan stampac ne stize sa punim tonerom, vec sa 25% napunjenosti, to je kao kada kupis automobil i imas benzina u njemu do prve pumpe.
Tonere za laser mozes reciklirati bez problema za 1000-1500 dinara.

MaliAbner Ovi sto su ti predlagali sta da kupis su filozofi... 26.09.2009. 14:22 #143174

broj poruka: 7769
Prvenstveno kupi onaj kojem toner moze da se reciklira, a zatim vidi da li taj moze da radi pod recimo Win7 64bit (radice ako radi na Visti 64bit).
Ovo ti kazem zasto sto se stampaci ne kupuju svaki dan i bice ti zao da ga bacis ako za dve godine ne budes mogao da ga koristis samo zbog prelaska na novi OS.

Ja sam moj Xerox Phaser 3121 nekako uspeo da nateram da radi pod WIn7 kao samsung 1750, smesno ali bas me briga navikao sam na njega (nov kompatibilni toner za 3000 stranica 2900 dinara).

Pogledaj ovde na forumu koliko ljudi se raspitivalo u vezi drajvera za stampace za 64bit OS neki jednostavno ne mogu da se `nateraju` da rade.

I jos nesto u vezi HP-a on ti je ovde go golf II i polovan ima cenu ko da je cudo tehnike... a ja golfa vala bas zbog toga nikad ne bih kupio, pogotovu ne golf II `87 godiste ko CHASHA (3000E).

Tomato Republic Of Serbia !!!

Antilohije Re: Ovi sto su ti predlagali sta da kupis su filozofi... 27.09.2009. 09:35 #143381

broj poruka: 688
Gle sad ovog filozofa, znaci drajveri su problem na HP-u po tebi?!?! Imas za HP-a drajvere za sta, kad i gde hoces. Problem je sto su smanjili kapacitet tonera. Startni toneri 750 a puni 1500 strana. Prethodna generacija stampaca imala je 3000 strana! Cena po stranici skocila!

:: Prvenstveno kupi onaj kojem toner moze da se reciklira, a zatim vidi da li taj moze da radi pod recimo Win7 64bit (radice ako radi na Visti 64bit)
:: Ovo ti kazem zasto sto se stampaci ne kupuju svaki dan i bice ti zao da ga bacis ako za dve godine ne budes mogao da ga koristis samo zbog prelaska na novi OS
::
:: Ja sam moj Xerox Phaser 3121 nekako uspeo da nateram da radi pod WIn7 kao samsung 1750, smesno ali bas me briga navikao sam na njega (nov kompatibilni toner za 3000 stranica 2900 dinara)
:: Pogledaj ovde na forumu koliko ljudi se raspitivalo u vezi drajvera za stampace za 64bit OS neki jednostavno ne mogu da se `nateraju` da rade
:: I jos nesto u vezi HP-a on ti je ovde go golf II i polovan ima cenu ko da je cudo tehnike... a ja golfa vala bas zbog toga nikad ne bih kupio, pogotovu ne golf II `87 godiste ko CHASHA (3000E)
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs