dobar full tower tesko, dobar je CM 690 ili na primer NZXT Tempest ono ima odlicno hladjenje... TT Shark je ok ali jedva ce stati ove duge karte od 27cm bice gusto... Posto je on samo visok a u dubinu nije nesto velik i nema neko hladjenje 2x120mm nista posebno... Pogledaj i HAF 922 odlicno je i super provetreno... I HAF, 690 i Tempest su nesto kao veci Midi Tower nisu bas full ali skoro...
Pogledaj i kako ti se svidja Cooler Master Scout, nije full tower, nije ni da je nesto mnogo prostran unutra ali taman koliko i treba. Crn spolja i iznutra i dobro hladjenje. Pa gledaj sta ti najvise odgovara od do sada nabrojanih i sta ti je po ukusu.
Potrebno je da stane poveca graficka... A kuciste razmatram zbog boljeg hladjenja sistema. Koliko bi bolje kuciste uticalo na temperaturu CPU ? Trenutno imam Antec NSK4000 i temperatura CPU je 70 stepeni pod opterecenjem.
Na cm 690 moze da se smesti najvise fanova, pokusaj da nadjes Element S kuciste :).
Pozdrav!
:: U sva ta kucista staje poveca grafika, najduze desktop karte su 27cm :: 4870X2, GTX260/280,295 .. :: :: Od tog uzeg izbora ja bi se odlucio za malog HAF-a, najbolje hladjenje :: :: ::
vec hoces dobro hladjdnje i pritom da bude big tower za te pare ga neces naci.A najbolji za 10k je Antec 900,jeste da je midi ali je hladan za sve pare,i u njega staje sve i to bez guranja.Meni je 3870x2 labava unutra. A i najlepsi je od svih ponudjenih.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Nema kolicina fanova toliko veze, HAF ima odlicne 23cm fanove, mnogo jace i tise nego na Armor-u. A i sam raspored je takav da se moze hladjenje dobro namestiti, bolje nego kod mid Armor-a i CM-a. 690 ima najvise mane sto se lako skuplja prasina sa toliko fanova.
po meni veoma lepog dizajna, kvalitetno uradjeno... E sad unutra ti je velicine kao HAF922, a i hladjenje je identicno kao u HAF 922 imaju isti broj ventilatora i unutrasnjost. Ali sa Sniperom dobijes kontroler vebtilatora da mozs da ih usporis ako hoces radi tisine..
u crnoj boji, bez napajanja....cirkulacija vazduha , ma ziva promaja, moguce dodati 3 8-ice za ladjenje HDD-ova, pozadi 1 12-tica, od gore jos jedna 12 tica...ubi se sve za promaju kakvu sanjas...Ali u tih 70-tak eurica osim gomile srafova neces dobiti ni jedan FAN, i ako ne budes takve srece kao ja, mozda ti desna stranica kucista nece hvatati rezonancu ( i drndati ko stari Dajc dizelas)...toliko o mom iskustvu sa cheiftec kucistima...(staro 4 meseca)
Kuciste je fenomenalno Kada se duze vremena igram na kompu (bar 5h) temperatura procesora i ploce ne prelazi 40C (imam 9400 quad i 4870 ATI graficku kao grejalice :) ) Ventilatori u kucistu neprave buku. Ma milina od kucista
Imas dva prednja ventilatora, jedan na stranici kucista i jedan od gore :) Ispunjava sve uslove: Uslovi big kutija, dobro provetrena, tiha u radu, crna. cena 9.590,00din
nije big uopste... Dobro je provetreno ali po meni je bolji NZXT Tempest jos bolje je provetreno a jeftinije i vece je... Samo ne znam koliko je Tempest tih...
nema nesto mnogo ventilatora jedan 140mm gore i 2x120mm... Samo sto je ono manje od Sniper-a, HAF-a i svih nabrojanih, stace GTX260 i slicne karte al skoro da ce udarati u HDD Cage bice guzva, a i cirkulacija vazduha losija... Ako hoces prostranije kuciste od idi na CM 690 onda, vece je od Scout-a... Ima lufta i kad se najveca graficka stavi ili HAF922 ili Sniper ako paare nisu problem.
Scout ti je inace istih dimenzija kao CM Gladiator unutra...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.