imam neko napajanje 400W koje radi, ali na racunarima poput Athlon 2000+, 5200FX i ostalim komponentama iz tog doba... dok je , kada je bilo novo, guralo DVOGLAVOG Athlona i 3850... Otvorih napajanje i kondenzatora cetiri napuhana... e sad da li ja mogu da zamenim njih sa nekim koji nisu ekvivalentni? Konkretno jedan je 10V 200uF - da li ce mu smetati ako metim 300 ili 500uF... po nekom mom misljenju nece cak ce biti bolje peglanje signala... ali ajd da pitam elektronicare prave koji znaju!
Slazem se,prem da bi najbolje bilo da i voltaza i mikrofaradi budu isti.To ti bar nije tesko,jer em su dzaba kad ih kupujes,em sta god da rasturis od elektronike ima da ih skupis za dva zivota.Ja sam primera radi bas nedavno razbucao VHS player i video recorder i sto bi mi Vojvodjani rekli `bilo je i keri na rep`.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
imaj na umu da filtrirajuci elektroliti,tj oni koji sluze za peglanje vrhova ostataka amplitude mogu da budu po principu sto veci kapacitet to bolje,to su kondenzatori inace veceg kapaciteta,ali pazi sad ovo,cesto se u pomocnim kolima koja sluze kao oscilatori stavljaju manji elko,tako da su ima vrednosti kriticne.....i probojni napaon naravno da bude isti,ili jos bolje veci od onog koji je bio.....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.