Dodaj jos malo i kupi NF-P12. Uz njega dobijas i Low-Noise-Adaptere kojima mozes da regulises broj obrtaja (1300, 1100, 900). Noctua NF-S12-1200 je inace model koji Noctua vise ne pravi.
:: pozz svima na forumu.interesuje me koji je od ova dva kulera tisi i ima bolji protok vazduha(znam da je 800rmp tise od 1200 :: :: hvala svima unapre :: :: kuleri s :: :: Noctua NF-S12-120 :: il :: Noctua NF-S12-800 :: :: potrebni su da hlade 4HDD na prednjoj strani kucista??pozz.PS.14cm TT je hladio dobro al je bio bucan(turbo fan 140mm)
Sto se tice efikasnosti ti Cooleri su za kantu!Tisina i airflow su ok ali air pressure je jako los!Znaci ako ganjas tisinu ok a ako ganjas performanse batali odmah.Uzmi neki CM V8,OCZ Vendeta2 ili po najbolje Titan Fenrir!
:: CM Hyper 212 Odlican kuler....Samo kazi mi kako se mondira da hladi hard diskove posto je to tema ovog posta??? Bas ga nesto gledam i ne mogu da provalim...
:: :: :: :: CM Hyper 212 :: Odlican kuler....Samo kazi mi kako se mondira da hladi hard diskove posto je to tema ovog posta?? :: Bas ga nesto gledam i ne mogu da provalim.. :: :: :: DaSickSystem
Ja sam poleteo kao leptiric.. Za diskove su odlicni,sto da ne,tihi,nista ti bolje ne treba.Tu performanse i airpressure nije uopste bitan kad 12-stica leze tik pored HDD-a!
Inace ne kaze se cooler vec ventilator,razlika je,zato si me i zbunio!
Postoji jos jedna malo skuplja varijanta,ali vrlo prakticna koju mozes da uzmes u obzir. Mozes da uzmes kontroler obrtaja Zalman ZM-MFC1 koji ima mogucnost kontrole obrtaja i ventilatora koji imaju dvopinski konektor(kakav je upravo taj TT Turbo fan) Mislim da je ovo trenutno jedini kontroler obrtaja(na nasem trzistu) koji moze da regulise brzinu i dvopinaca...U principu ima samo dve brzine(5v ili 12v) i ili mozes da ga totalno iskljucis... Imam TT Spedo kuciste i u njemu pored ostalih kulera imam i 2x TT turbo fan 14cm i 2x TT turbo fan 12cm...I meni su bili bucni,ali sam kupio ovog Zalmana i stavio da rade na 5V i sad se vise i ne cuju a imaju sasvim solidnu cirkulaciju vazduha...Prikljucio sam 2x12cm na jedan i 2x14cm na drugi prekidac. Zalman ZM-MFC 1 pored ova dva prekidaca ima i opciju za kontrolu obrtaja jos 4 ventilatora sa 3pin konektorima... Ako se kojim slucajem odlucis za ovu varijantu obrati paznju na tacnu oznaku jer postoji i Zaman ZM-MFC1 Plus koji je lepsi od ovog,ali nema opciju kontrole dvo pinskih ventilatora,a ta kontrola dvopinskih vetilatora je ono sto tebi zapravo treba...
:: Da te pitam jel si zadovoljan TT Spedo kucistem, kakvi u tvoji utisci sto se tice kvvaliteta, funkcija, buke ? Da li vredi tih 13000 din. ? Zadovoljan sam....I da po meni apsolutno vredi... Ovo kuciste je najvece full tower sa kojim sam se do sad sreo.Zato sam ga prevenstveno u i uzeo. Ima odlicna sistem hladjenja...Odusevilo me sto ima ovoliko mesta za dodatne ventilatore mislim da moze da se montira cak 9 ili 10...Veoma je lep detalj mogucnost ugradnje 12cm venta koji je iza CPUa i jos jedan koji je unutar kucista koji moze da se pomera i da usmerava vazduh po zelju u grafiku,CPU ili u mom slucaju u RAM..Jer mi se memorija dosta greje za vreme rendera... Odlican kejbl menadzment...Sa zadnje strane ima vise negop dovoljno mesta za prikrivanje kablova,tako da mi je prednja strana ploce potpuno `cista`. Ne svidja mi se plastika na ivicama prednje maske i to mi je jedina zamerka,ali ostatak kucista je od celika i sve u svemu ima mnogo vise dobrih stvari tako da se to da zanematiri.
i na kraju sam uzeo ova ventilator(sorry za cooler) NF P12 i extra sve preporuke...hvala na pomoci na izboru.pozz
:: Dodaj jos malo i kupi NF-P12. Uz njega dobijas i Low-Noise-Adaptere kojima mozes da regulises broj obrtaja (1300, 1100, 900). Noctua NF-S12-1200 je inace model koji Noctua vise ne pravi :: :: http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=de&set= :: :: :: :: pozz svima na forumu.interesuje me koji je od ova dva kulera tisi i ima bolji protok vazduha(znam da je 800rmp tise od 1200 :: :: :: :: hvala svima unapre :: :: :: :: kuleri s :: :: :: :: Noctua NF-S12-120 :: :: il :: :: Noctua NF-S12-800 :: :: :: :: potrebni su da hlade 4HDD na prednjoj strani kucista??pozz.PS.14cm TT je hladio dobro al je bio bucan(turbo fan 140mm)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.