...malo sam skeptican povodom tih hladjenja, ali eto sto da ne, treba mi hladjenje za CPU, komplet grafiku, RAM module i na ploci za NB, SB i PowerSection... E sad, sta je stvarno dobro od tih vodenjaka, posto sam gledao sve i svasta... I koliko je to dobro ako u svobi temperatura bude preko leta i do 30°C?!? ...treba mi za konfiguraciju u podpisu, bas bi da se igram sa PII, malo da ga kloknem, ne mnogo, jedno 3.8-4.0 xD
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
ja sam radio sa dva ProWater 850i i BigWater 735 ovaj nije los u opste cak bas dobro hladi imas ga u gigatronu ili jos bolje CT, samo u najavi da znas da liquid cooling hladi mnogo bolje grafiku nego procesor grafiga sa liquid hladjenjem je do cak 40 50% bolje ohladjena za razliku od cpu-a koje da je jedva 10% bolkje ohladjen zavisi sa kojim ga hladjenjem poredis napr TT q-spin, bolje hladi nego vodeno ali o5 kad uzimas bolje da sve ide na liquid, i da ova pumpa kod ProWater 850i je bas jaka
Ti kombo sistemi od brendova CM i TT ma koliko ih ja voleo nisu ni za sta!To je cist sminkeraj u poredjenju sa pravim profesionalnim komponentama za vodene sisteme.Znaci radi se o komponentama a podrazumeva :
Radijator-profi,lisnati - pozeljno da bude triple,dva komada milina.. Vodeni blokovi..Moze EK a moze i Swiftech (trenutno najbolji blokovi na svetu),postoji i serija od Danger Dan-a.. Pumpa,takodje Swiftech,moze i Laing.. Creva,fitinzi...Dosta sitnih detalja.. Sve u svemu za 200-250 Eur moze da se nabudzi odlicno profi vodeno..Ko je za jos veci entuzijazam njemu je put sirok :)
100% tacno ovo sve od 80 50 e je za nas `prosjake` a ta od 150e pa na vise to su hladjenja ali ko ima para taj ce i dati, o5 jedna stvar mi se tu svidja a to je dva radijatora, sto je mnogo dobro jer dok tecnost ohladi kartu pa u radijator pa na procesor pa onda u pumpu to je vec toplo ovako 2 i ▼
Pa sta bi mi rekao ako ti kazem da me je vodeno do sad izaslo oko 500 eur?Verovatno da sam lud Malo po malo i sastavio sam vrh sistem.Sve zavisi ko koliko voli ovaj sport i koliko moze da priusti a svakako je mnogo skup.Mora da se dosta toga odreknes da bi priustio sebi to neko zadovoljstvo u cemu uzivas tj volis.
Green Green Grass of Home
:: 100% tacno ovo sve od 80 50 e je za nas `prosjake` a ta od 150e pa na vise to su hladjenja ali ko ima para taj ce i dati, o5 jedna stvar mi se tu svidja a to je dva radijatora, sto je mnogo dobro jer dok tecnost ohladi kartu pa u radijator pa na procesor pa onda u pumpu to je vec toplo ovako 2 i :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
ne zajebavaj me covece ozb? e svaka cast sto si lud i ja bi isto da imam toliko para, samo ja sam moju makinu stavio u ulje sad ces ti reci da sam ja lud ceo racunar osim hdd-a pentium III to je za sad proba, samo da ti kazem da me je vise izaslo zejtin ulje nego komp, i to je u staklenom akvarijumu koji sam napravio za njega, e a reci mi koje ti je hladjenje od 500e imas li sliku???
Danger Dan Black Ice Extreme Triple Magicool Extreme Dual Magicool Extreme Dual Switech Storm CPU Water Block Swiftech MCP655™ series 12 VDC Pumps 1200l/h EK GTX 295 GPU Waterblock Full Cover I jos jedna pumpa Magicool Pumpstation 700 DC12V Thermaltake Aqua M6 modovan - prilagodjen fitingu 1/2 creva!
I jos raznih drangulija koje sve to prate..I sve u svemu jos nije zavrseno sve..Dosao sam do kraja ali bice jos malo.Bas zbog toga nemam komplet slikano ali planiram da bacim slike kad sve bude zavrseno na guru 3d pa ce moci da se vidi.
Mnogo sto sta sam pored toga uradio,modovao sam kuciste,pravio stalak za radijatore po mojim nacrtima..Kazem ti,ljubav i strast prema necemu je cudo..
Nego cini mi se da si ti davno meni neki link ostavio sa tim sistemom u ulju i da si rekao da ces i ti to da uradis.Meni je to interesantno jako.Ko zna,mozda se i ja usudim da to isto izvedem
Gledao sam neke review-e na http://www.3dgameman.com/ i za ovog lika je sve KickAss product, tako da sam malo zbunjen...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Do sad nisam imao problema sa pumpom a desava se da komp radi bez gasenja i po 2-3 sedmice ,nekad i vise,bez i jednog restarta wina.. Jednostavno to radi veoma dobro..
e buraz, ovo ti je fucking amazing well done, odusevio si me, jeste jeste strast prema poslu nema sta, 3x radijatora pa to moze da ohladi nuklearni reaktor, nego nisu mi bile jasne 2 stvari zasto 2 crossfire bridza i sta je onaj krug u centru, inace stvarno je cool prosledicu linkove mojim ortacima, a to sa uljem moras prvo da proveris posto nam je debilna zemlja pa se mesa malo vode sa uljem, a kad napravis mali akvarijum malo veci od dimenzije ploce i stavis dve neonke sa strana i okolo akvarijuma drvo po ivici znas ti sta je to, neonke sijaju a ulje svetlo zuto-zeleno a ja ga okacio na zid, i strava je a mogu misliti kad bi ti to cudo okacio na zid ako uradis ili sta god uradis posalji mi sliku obavezno!
Dva mostica sam povezao cisto iz bezbednosti..Nekad je znalo da zabode sa jednim mostom tj kablom mada uopste nije potrebno dva!Radi i bez drugog.
Ono u sredini je ventilator Thermaltake iFlash Mini,on ocitava temperaturu,ima senzore na sebi i pokazuje i logo Thermaltake.Inace mi sluzi za hladjenje NB-a posto je meni masina uvek OC-vana do maximuma. Kad zavrsim sva montiranja dobices slike bez brige..Hvala.Pozdrav.
P.S.Stize mi jos jedan Black Ice Xtreme Triple iz Amerike u novembru.To ce biti ukupno 4 radijatora.Dva Dual i dva Triple!
Green Green Grass of Home
:: e buraz, ovo ti je fucking amazing well done, odusevio si me, jeste jeste strast prema poslu nema sta, 3x radijatora pa to moze da ohladi nuklearni reaktor, nego nisu mi bile jasne 2 stvari zasto 2 crossfire bridza i sta je onaj krug u centru, inace stvarno je cool prosledicu linkove mojim ortacima, :: a to sa uljem moras prvo da proveris posto nam je debilna zemlja pa se mesa malo vode sa uljem, a kad napravis mali akvarijum malo veci od dimenzije ploce i stavis dve neonke sa strana i okolo akvarijuma drvo po ivici znas ti sta je to, neonke sijaju a ulje svetlo zuto-zeleno a ja ga okacio na zid, i strava je a mogu misliti kad bi ti to cudo okacio na zid ako uradis ili sta god uradis posalji mi sliku obavezno :: :: gj dud :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.