Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Moje iskustvo sa Titan FENRIR
STRANA 1 OD 1
co72 Moje iskustvo sa Titan FENRIR 27.08.2009. 00:32 T19635

status: user
broj poruka: 153

Pozdrav svima,danas sam stavio Titan Fenrir na plocu i ako nekom moze da pomogne pri odabiru kulera ovo je moje zapazanje.U stanu mi je veoma vruce,nemam klimu itd.......
Pod prime95 nije presla temp preko 56 stepeni a kod torture sa LinX 60 stepeni.

Ako nekog zainteresuje detaljnije moze da pogleda sliku na:

http://img39.imageshack.us/img39/7202/kompx.jpg

Toliko i pozdrav nadam se da ce nekom pomoci .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Hvala ti kolega! 27.08.2009. 03:16 #135576

broj poruka: 10997

Ako ti je kuciste potpuno zatvoreno (nije skinuta leva bocna stranica), onda su ovi rezultati veoma dobri.
co72 tortojed 27.08.2009. 05:37 #135583

Caos

Cao kolega posto vidim da te interesuje evo ti malo detaljniji odgovor.Ovo je bio test pri otvorenom kucistu sa leve strane.Kuciste je Chieftec ono nesto standardno njihovo znaci nema odozgo ventilator a ni veliki sa strane samo dva mala otvora pri kraju sa leve strane i za hardove 2,znaci nesto prosecno to jest stara garda.Ja sam ga zatvorio i izvrsio ponovo test posto i mene interesuje kolika ce biti temp,posto ga mislim svakako drzati zatvoreno kad kupim ocz xtc hladjenje za memoriju.I jos nesto podigao sam i napon na procesoru,mozes videti za koliko na ovoj novoj slici jer mi se jednom komp restartovao posto trazim najmanji napon na kom moze da radi ovaj klock.Evo na slici su ti rezultati temperature sa podignutim naponom i zatvorenm kucistem.Na kucistu imam jedan mali ventilator koji hladi graficku i jednu 12-icu pozadi koja izvlaci vazduh.Temp pod Prime95 nije presla 58 stepeni a pod LinX 63 stepena.Evo rezultata na slici:

http://img379.imageshack.us/img379/2659/kompzatvorentitanfenrir.jpg

Eto nadam se da ti je bilo od nekakve pomoci .

pozdrav

tortojed O.K., jos uvek su to dobri rezultati. 27.08.2009. 06:06 #135586

broj poruka: 10997
Ja pratim temperature preko Riva tuner-ovih plugin-ova (hardware monitoring) tokom `realnog` opterecivanja (3D igre) i rezultati su sledeci:
CPU: manje od 65*C (e8400@3.6GHz, MasterCooler TX2)
GPU: manje od 60*C (GeForce 9800GT/512MB, stock cooler)
kuciste je Chieftec big tower, zatvoreno, sa samo jednim izduvnim kulerom od 8cm.
co72 tortojed 27.08.2009. 18:08 #135684

Caos opet,procesor najvise maltretira ovaj program Linx 0.62 pa mozes najrealnije da vidis dokle ce ti ici temp,makar je mene najvise totrurisao.A za graficku mislim da cu igrice sasvim ok,ako nema nesto bolje ,ne znam tako otprilike nekako.

Pozz
irena007 ...Vendetta 2 22.09.2009. 23:22 #142135

broj poruka: 329
Linx 0.62 (100 prolaza)
asus p5q-e
q9550 @3.5Ghz

70 stepeni

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs