Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Novo kuciste CM HAF, Sniper...?
STRANA 1 OD 1
TheBear Novo kuciste CM HAF, Sniper...? 26.08.2009. 18:04 T19629

status: user
broj poruka: 6502
Gledam neka kucista, planiram da kupim neko u skorije vreme cenovno do max 13000-14000 din.
Meni su zapala za oko Cooler Master HAF 932 ili Cooler Master Storm Sniper... I Thermaltake ima dobru ponudu ali su mi ta kucista preglomazna (Armor+, Kandalf, Xaser) Tako da njih ne bih...
Ako neko ima Sniper ili Haf nek bar prokomentarise mane ili ono sto valja...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 26.08.2009. 18:12 #135482

broj poruka: 2900
Koje god, Sniper ti je doduse mid-tower.

Oba imaju dobro hladjenje i veoma slicne performanse istog, kao i mogucnost da sam ghetto nakacis po dva ventilatora iza HDD kaveza i iza 5.25` pa da ti to duva na CPU/GPU jer su fanovi ne toliko daleko (kao kod nekih kuciste gde ima maltene 15-20cm od 5.25` do ploce).

Moraju se malo cesce cistiti jer se gomila prasina no sta ces...nema dobrog hladjenja a da se ne kupi prasina.

Eh da, HAF-om lim me je malo razocarao, gore ona mreze moze da se savija kada se pritisne sakom, isto i sa stranicama. Dok mi je Sniper malo cvrsci na dodir.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Sniper 26.08.2009. 18:23 #135485

broj poruka: 1492
Kućište je odlično. Prostrano, sa izvrsnom ventilacijom. Napred i gore ventovi od 20 cm, nazad 12 cm. Može da se postavi još jedna 12-ica dole i dve 12-ce ili jedna 20-ica na levu stranu kućišta. Gore mogu da se postave dve ili jedna (kako više voliš)
12-ca, umesto one 20-tice. Sve je pri ruci. Paljenje, dugme za regulaciju broja obrtaja ventova, 4 USB ulaza, eSata i Firewire.
Meni jedino smeta što su prednja i leva strana mrežaste, što povećava buku. S druge strane, to mnogo poboljšava hlađenje. Lomio sam se između njega i HAF-a, a presudilo je to što je dovoljno niži da može da stane pod sto. I još nešto. Kućište je stabilno kao stena. Ne mrda se, stranice su dovoljno debele da uopšte ne vibriraju,
Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan.

Evo ti link za video review:
http://www.youtube.com/watch?v=zdXog4d2eqs

Kad odgledaš, samo u search polju ukucaj Cooler Master HAF 932, pa pogledaj review od 3dGameMan.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

TheBear Znaci performanse u hadjenju su slicne... 26.08.2009. 18:23 #135486

mene plasi sto Sniper nema Side Fan, ne znam koliko je sad to bitno uopste i doprinosi u hladjenju... Po nekim testovima na netu Sniper ima 20c topliju grafiku kao nego HAF 932...
A i ne izgleda mi Sniper mnogo nizi od HAF-a, Sniper je 551 visina, a HAF 560 mm to nije nesto mnogo vise, a sirina i dubina su isti ja mislim...

rasha44 Re: Znaci performanse u hadjenju su slicne... 26.08.2009. 18:29 #135487

Greška na sajtu. Sniper je oko 4cm niži od HAF-a. Rekoh ti ja da sa strane možeš da montiraš dva od 12cm ili jedan od 20cm. Ima već predviđene rupe za montažu.
Pogledaj oba video review-a, pa će ti biti lakše da se odlučiš.

BTW, ja sam u martu kupio Sniper u DESK-u za 13.300 RSD. Sad su mu nabili cenu na oko 16.000 RSD. Mislim da je jefriniji u A*om Comp i V*p House.

Nightbird

:: mene plasi sto Sniper nema Side Fan, ne znamkoliko je sadto bitno uopste i doprinosi u hladjenju... Po nekim testovimananetu Sniper ima 20c topliju grafiku kao nego HAF 932..
:: A sto se tice velicine, mislim da nije mnogo manji snajper od HAF-abar po informacijamasa sajta...
::
:: Sniper
:: (L)566.6 x (W)254.6 X (H)551 m
:: HAF 932
:: (L)575 mm x (W)230 x (H)545 m
:: Ispada da je snajper cak i malo visi i siri, sad dal je to greska na sajtu ne znam..
TheBear Da da 26.08.2009. 18:29 #135488

sad sam ispravio post nisam ja to nesto dobro gledao izgleda...
A i gledao sam, ima valjda verzija sa Sidefan-om ali ta je oko 15-16000 din. na drugim mestima ima za 13000 i nesto... Al ne bih jadodavao da pravim dodatnu buku sa 12-icama i 20-icom...
Meni snajper izgleda cvrsto i kvalitetno, a i ima super funkcije gasenja LED ventilatora i kontrolu ventilatora.
I zanima me za napajanje kad je okrenuto sa ventilatorom na dole i uzima vazduh ispod kucista, dal se tu mnogo puni prasinom, da li je bolje da bude sa ventilatorom nagore ?

OCz re 26.08.2009. 18:33 #135489

Nizi je Sniper, ali daleko od toga da je mali, unutra je solicno prostran.
Nego kazem koliko sam ja upucen spada u mid-towere.

Inace ko sto rasha rece mozes staviti sa strane fanove, ja bi npr. skinuo onaj gore i stavio ga sa strane.

HAF ima 230mm fanove koji su odlicni, veoma tihi a sigurno 3x jaci od onih koje koristi Armor i Armor+. Sniper takodje ima fanove sa dosta dobrim protokom (200mm fanovi).

A fan sa strane je dosta koristan, spusta najvise NB temp. a i karticu. A taj review gde je razlika 20c je totalno netacan. Mozda 3-4-5c ali nikako 20c.
TheBear Ovaj review sam gledao 26.08.2009. 18:38 #135490

http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2009/01/12/cooler-master-storm-sniper-review/4

Posledna tabela GPU stress test... Sniper 70c a HAF 53c kao...

OCz re 26.08.2009. 20:29 #135524

Ma to su oni nesto sje...i nije tolika razlika sigurno, kao sto rekoh sa bez fana na HAF-u mozda 4-5c i to je to. Max toliko.

DaSickSyst 26.08.2009. 20:42 #135526

broj poruka: 2909
Od bolje hladjenih Thermalake kucista imas trenutno na nasem trzistu Element T.
Nije veliko,ima odlicno hladjenje i veoma dobru cenu oko 7000 dinara.
http://elementt.thermaltake.com/
Siper je definitivno bolji,ali ja licno ne bih dao toliko para za mid tower kuciste...

Danas sam narucio za sebe Thermaltake Spedo...I ja sam se do juce dvoumuio izmedju HAFa 932,CM RC 690 i TT Spedo-a...
HAF je stvarno prelep,ali ne mogu da svarim to da nema ni jedan jedini filter za vazduh,a uz toliku cirkulaciju vazduha unutar kucista mogu samo da zamislim na sta bi licio za dve nedelje bez ciscenja.....Mada realno da nije ta mana to kuciste bi kostalo makar 250 evra jer ima fenomenalne termalne performanse i veoma je tiho.
CoolerMaster RC690 je fenomenalno kuciste i za tu cenu neces naci bolje odradjeno mid tower kuciste...Mozda ne sija,nema providne stranice,ali je veoma tiho,ima dobro hladjenje i izuzetan kvalitet izrade...A kosta oko 7500-8000 dinara.

DaSickSystem

rasha44 Šta još da ti kažemo? 26.08.2009. 20:49 #135527

Dao sam ti linkove za dva video review-a, gde je sve pokazano. Kažem ti da je Sniper čvrst ko stena, lim debeo, ne savija se. Unutra ima mesta koliko hoćeš. Ja fan od napajanja držim dole. Nisam primetio da se nešto mnogo skuplja prašina.
Snajper ti je nešto između big i middle tower. Širok 24 cm, odličan cable management. Gore ima dva metalna držača, pokrivena plastikom pa se ne vide, za lakše prenošenje kićišta.
To ti je to. Idi u radnju, pogledaj, pa sam odluči.

Nightbird

Equinoxe Re: 26.08.2009. 21:13 #135532

broj poruka: 12057

Između ta dva, HAF. Kad bi HAF izgledao kao Sniper to bi bio pun pogodak.

gile23 Re: 26.08.2009. 22:18 #135544

broj poruka: 9121
Od tog Element T je po meni jedino bolji Element S:

http://uk.thermaltake.eu/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001397&id=C_00001399&name=Element+S&ovid=
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1321&ID=1852#Tab1

Nego koji je speedo od ova dva:

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1317&ID=1828#Tab2
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1317&ID=1829#Tab2

Pozdrav!

:: Od bolje hladjenih Thermalake kucista imas trenutno na nasem trzistu Element T
:: Nije veliko,ima odlicno hladjenje i veoma dobru cenu oko 7000 dinara
:: http://elementt.thermaltake.com
:: Siper je definitivno bolji,ali ja licno ne bih dao toliko para za mid tower kuciste..
:: Danas sam narucio za sebe Thermaltake Spedo...I ja sam se do juce dvoumuio izmedju HAFa 932,CM RC 690 i TT Spedo-a..
:: HAF je stvarno prelep,ali ne mogu da svarim to da nema ni jedan jedini filter za vazduh,a uz toliku cirkulaciju vazduha unutar kucista mogu samo da zamislim na sta bi licio za dve nedelje bez ciscenja.....Mada realno da nije ta mana to kuciste bi kostalo makar 250 evra jer ima fenomenalne termalne performanse i veoma je tiho
:: CoolerMaster RC690 je fenomenalno kuciste i za tu cenu neces naci bolje odradjeno mid tower kuciste...Mozda ne sija,nema providne stranice,ali je veoma tiho,ima dobro hladjenje i izuzetan kvalitet izrade...A kosta oko 7500-8000 dinara
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: 26.08.2009. 23:07 #135555

:: Od tog Element T je po meni jedino bolji Element S
:: http://uk.thermaltake.eu/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001397&id=C_00001399&name=Element+S&ovid
:: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1321&ID=1852#Tab
:: Nego koji je speedo od ova dva
:: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1317&ID=1828#Tab

:: Pozdrav

Ovaj prvi.
Advance Package ne moze da se nadje kod nas,ali svakako planiram da dodam jos neki ventilator pored tri koja idu uz njega.

DaSickSystem
Ishmerish ... 26.08.2009. 23:09 #135556

broj poruka: 7285
Sta mislis o Antec-ovim kucistima?

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

DaSickSyst Re: ... 26.08.2009. 23:38 #135562

:: Sta mislis o Antec-ovim kucistima
Odlicna,ali su kod nas preskupa...Kazem kod nas zato sto je u USA Antec P183 oko 140$ ili nesto preko 9000 dinara dok je kod nas 17000 dinara...
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811129061
Ovo se nadovezujem na Abnerovu temu o dranju nasih prodavaca.

I TT,CM,Chieftec imaju i dobra i losa kucista...Neka su klasicni plasikaneri,a druga su odradjena sa kvalitetnijim materijalima i boljom zavrsnom obradom...Ali do sad jos nisam video Antec kuciste sa jeftinom plastikom ili fush zavrsnom obradom...Jednostavno su im sva kucista kvalitetna.
Antec P182 me odusevilo...Kad ga pogledas na slici cini se da nije nista posebno...Ali je dovoljno da otvoris to kuciste i odmah se vidi da se neko mnogo potrudio oko sitnih detalja koja su ispustena kod mase drugih CM ili TT kucista....P183 takodje,ali cene su im po 15000-17000 dinara.

DaSickSystem
TheBear Iako i ja volim full tower 27.08.2009. 07:11 #135589

a sniper nije bas full ali je samo malo manji od HAF-a, negde izmedju full i middle, svideo mi se samo zbog izgled-a i mislim da ima jako solidno hladjenje i dosta prostora u njemu... Za Spedo obican dobiju se 3 ventilatora od 120mm, nema onog naprednog cable menagement-a, jedino sto se dobije je onaj sistem za hard diskove, ali to nije nista specijalno, slabiji je dosta od advance package, a taj advance je precenjen, i za Spedo bar po nekim review-ovima po netu kazu da je jako lose izrade i da je tanko 0,8mm dok su Armor+ ili Kandalf 1,0mm...
Antec kucista su jako lepa i izgledaju kvalitetno, ali preskupa, Antec 1200 kosta 17000 din. iako je super kuciste ipak i to spada u midi tower i preskupo je...

Ishmerish RE 27.08.2009. 11:00 #135601

12000 je preskupo i nepotrbno za korisnika sa normalnim potrebama.Mislio sam prvenstveno na 900,jer za cenu ispod 10K po meni nema bolje.Odlican kvalitet izrade i promaja kao na soliteru bez prozora,plus je i lepo za sve pare.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Dachman nine hundred 27.08.2009. 11:06 #135603

broj poruka: 630
Kod njega licno mi se ne svidja sto sva prasina iz sobe zavrsava u njemu i sto mu konstrukcija nije nekako `pritegnuta` posto ko voli muziku i ko voli da je `odvrne` dolazi do brujanja samog kucista.

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: nine hundred 27.08.2009. 11:17 #135606

Za prasinu postoje filteri ili zenske hulahopke i problem resen.A sto se konstrukcije tice moj se ne cuje nista a u sobi mi je Kenwood pojacalo od 500W(sinusno) i dve bas kutije sa po dva MNC-a od 350W(4 omh) i Joy Kitikonti - Joyenergizer skoro do panja.

:: Kod njega licno mi se ne svidja sto sva prasina iz sobe zavrsava u njemu i sto mu konstrukcija nije nekako `pritegnuta` posto ko voli muziku i ko voli da je `odvrne` dolazi do brujanja samog kucista
:: __________________________________________
:: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
TheBear Antec 900 27.08.2009. 12:19 #135617

lepo je kuciste, ima super hladjenje, ali malo je, unutra je skuceno, Cooler Master kucista su dosta prostranija...
Ja da Antec 1200 kosta oko 13000 uzeo bih ga bez razmisljanja...
Ishmerish ... 27.08.2009. 13:33 #135629

Nije skuceno uopste,jedino sto kaveze za hard treba povaditi i sa tim imas mesta koliko hoces,plus direktnu promaju od prednjih fan-ova.Ja sam imao Zalman 9700NT,Ocz Repper i 4870x2 i nije bilo pretrpano.Ako hoces bigT imas TT Shark za male pare a o njemu sam dosta toga dobrog cuo.Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs