Nemam nikakvo pitanje, nemam nikakvu dilemu, na treba mi nista... samo hocu sa vama da podelim moju muku i bol, bice mi lakse :( xexe...
Resim ja da napravim `silent PC`... Box cooler na AMD 5200+ necujan na 2300 obrtaja. Kupio i pasivno hladjenu Gigabyte 9600 GSO. I na kraju jedino sto je pravilo buku je bilo MS-Industrial napajanje od 550W. Kada je kupljeno bilo je potpuno necujno i ako je imalo dve osmice ali je vremenom postalo bas bucno. I tako ja, uzimajuci u obzir budzet i komentare na netu sto se tice buke, odlucim da uzmem LC Power LC5500 550W. Onako sav uzbudjen sto cu konacno moci da radim na kompu a da mi nista ne odvlaci paznju ubacim ja njega, sa sve nalepnicom silent...power on...i...VRUUUUUUUUM!!!!!!!!!!!!!!!! Znaci, napajenje se cuje kao propeler od onog matorog Boinga! Bar dva puta je bucnije od ovog kojeg sam imao. Uzas... Sad imam dva napajanja koja mi ne trebaju. I toliko sam se smorio da me mrzi i da vadim ovo pa da vracam staro. Samo da cujete kako `prede`... Mozda se i naviknem na ovo. Mamu im j**em.
Moguće je da reklamiraš taj LC, to sigurno nije normalno ponašanje. U bilo kom slučaju možeš i sam da zameniš ventilatore na napajanju (preporučujem xilence modele, stvarno su tihi i nisu skupi), samo nemoj da se navikavaš na buku.
i STA SAD,MISLIS DA JE SVAKO LC NAPAJANJE TAKO BUCNO??? Totalno gresis,to napajanje je veoma tiho,a veoma je verovatno da je tvoj primerak falican!!! I najbolji proizvodjaci imaju pravo da ponekad naprave propust i greskom izbace neko napajanje sa falinkom. Reklamiraj ti to i dobijas drugo napajanje garantovano...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Nemam nikakvo pitanje, nemam nikakvu dilemu, na treba mi nista... samo hocu sa vama da podelim moju muku i bol, bice mi lakse :( xexe.. :: :: Resim ja da napravim `silent PC`... Box cooler na AMD 5200+ necujan na 2300 obrtaja. Kupio i pasivno hladjenu Gigabyte 9600 GSO. I na kraju jedino sto je pravilo buku je bilo MS-Industrial napajanje od 550W. Kada je kupljeno bilo je potpuno necujno i ako je imalo dve osmice ali je vremenom postalo bas bucno. I tako ja, uzimajuci u obzir budzet i komentare na netu sto se tice buke, odlucim da uzmem LC Power LC5500 550W :: Onako sav uzbudjen sto cu konacno moci da radim na kompu a da mi nista ne odvlaci paznju ubacim ja njega, sa sve nalepnicom silent...power on...i...VRUUUUUUUUM!!!!!!!!!!!!!!!! :: Znaci, napajenje se cuje kao propeler od onog matorog Boinga! Bar dva puta je bucnije od ovog kojeg sam imao. Uzas.. :: Sad imam dva napajanja koja mi ne trebaju. I toliko sam se smorio da me mrzi i da vadim ovo pa da vracam staro. Samo da cujete kako `prede`... Mozda se i naviknem na ovo. Mamu im j**em :: :: Eto, tako, sad mi je malo lakse... xexexe
Trebao si da uzmesh seriju Green Power v2.2 / v2.3. Ja imam LC POWER 6550 GP2 550W v2.2 (14cm) i napajanje je extra. Ne greje se uopste a i veoma je tiho. Uzmi bolje ovu seriju zato sto je novija a i Silent su malo jeftinija.
Naravno da ne mislim da su sva LC napajanja bucna. Bukvalno svaki vlasnik LC Power napajanja kaze da, ne da nisu bucna, nego se skoro ni necuju. Zbog toga sam se i odlucio za njih. Medjutim, ovo je jezivo bucno.
E, sad, razmisljao sam da zatrazim novo ali na osnovu cega da ga reklamiram? Bar da je pisalo nesto kao `noise < 20 db` pa kad cuju da je ovo bar 70 db da mi ga zamene. A, SILENT sto pise na njemu je relativna kategorija. Na primer, ono je gluvim ljudima silent.
Moja greska: I moje napajanje je silent ali GP serija. Preporucujem ti da im vratish to i da uzmesh kao moje zato sto je novija serija i verzija. Skuplje je za oko 800din (4800din kosta) ali vredi svaku paru.
u vibraciji. I ja imam LC 6550GP Silent Giant Green Power (550W, 14 cm fan) već godinu i po dana. Kad sam ga prvi put montirao na Coolem Master Centurion 534, isto sam čuo taj bruuum. Doduše, ne tako jako kao što ti opisuješ, ali je meni smetalo. Osetljiva duša, šta ćeš. Onda sam mu na 2-3 mesta podmetnu tvrd sunđer i od onda je sve u redu. Pritisni rukom kućište na nekoliko mesta oko napajanja. Ako taj bruum nestane, znači da napajanje treba bolje da se učvrsti.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
To je prvo sto sam i ja pomislio. Zato sam ga kasnije skroz izmestio iz kucista i bila je potpuno ista situacija. Jednostavno, cini me se da se ventilator non stop okrece na 100%.
:: u vibraciji. I ja imam LC 6550GP Silent Giant Green Power (550W, 14 cm fan) već godinu i po dana. Kad sam ga prvi put montirao na Coolem Master Centurion 534, isto sam čuo taj bruuum. Doduše, ne tako jako kao što ti opisuješ, ali je meni smetalo. :: Osetljiva duša, šta ćeš. :: Onda sam mu na 2-3 mesta podmetnu tvrd sunđer i od onda je sve u redu :: Pritisni rukom kućište na nekoliko mesta oko napajanja. Ako taj bruum nestane, znači da napajanje treba bolje da se učvrsti :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Eto, bar malo da se nasmejem u svoj ovoj muci To je, cini mi se, potpuno silent napajanje Tako nesto bi mi trebalo.
A, sad na stranu zezanje... Poslao sam mail Pokretu za zastitu potrosaca da vidim da li imam osnov za reklamaciju. Ako nece da vrate pare, bar da mogu da ga zamenim.
Vi slobodno ostavljajte predloge sto se tice nekog tihog napajanja za 3000-4000 din. a koje ce da pokrene:
AMD 5200+ Brisbane (nije klokovan) 2 gb ram Gigabyte 9600 GSO, 512mb ddr3 Hitachi Deskstar 500 GB DVD rezac dve neonke i to je to.
Isao sam na Power Supply Calculator i ovo ne bi trebalo da trosi vise od 220 W pri 90% load-u.
imam oba napajanja i MSI i LCPower 550w (silent, nije gp), ovo drugo je bolje konstruisano i za nijansu tise ali oba su prilicno tiha, teska, rade non stop i stabilno... nema tu nikakvog VRUUUUM!
Imao sam ja jos ``tise`` napajanje, pre sam postovao na forumu, ali ne mogu da nadjem topic :). Idi na doplatu, ako nece da ti ga daju pod garancijom.
Pozdrav!
:: Eto, bar malo da se nasmejem u svoj ovoj muci :: To je, cini mi se, potpuno silent napajanje Tako nesto bi mi trebalo :: :: A, sad na stranu zezanje... Poslao sam mail Pokretu za zastitu potrosaca da vidim da li imam osnov za reklamaciju. Ako nece da vrate pare, bar da mogu da ga zamenim :: :: Vi slobodno ostavljajte predloge sto se tice nekog tihog napajanja za 3000-4000 din. a koje ce da pokrene :: :: AMD 5200+ Brisbane (nije klokovan :: 2 gb ra :: Gigabyte 9600 GSO, 512mb ddr :: Hitachi Deskstar 500 G :: DVD reza :: dve neonk :: i to je to :: :: Isao sam na Power Supply Calculator i ovo ne bi trebalo da trosi vise od 220 W pri 90% load-u :: :: :: :: Pogledaj ovo veoma zanimljivo resenje :) :: :: :: :: http://www.made-in-china.com/image/2f0j00mvetlZVWMpbdM/Single-Phase-Big-Power-Supply-Transformer.jp :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Kazem ti uzmi lepo moje navedeno napajanje. Kosta oko 4500 - 4800din ali je veoma pouzdano. Meni je racunar radi 10h tokom svakog dana i nemam nikakvih problema.
Znam za tu foru. Medjutim, ovo napajanje uopste nema taj broj. Ko zna ko je ovo sklepao...
Evo, sad i videh da LC5500 na svim slikama na netu ima `zakrivljene` zice koje prekrivaju ventilator dok su na ovome prave sto mi daje jos jedan razlog za sumnju.
Da nadjes detaljnu sliku tog napajanja i da vidis dal ima taj broj ili neka neko ko ima to napajanje kaze da li ima ili nema.Ako ima onda su tebi uvalili neko slj napajanje.
Ne znam brate sta da ti ka`em, sem da ga nosis na reklamaciju, tri sam ugradio takva, vrte non-stop i nijedno jos ni da pisne... Uzmi ti lepo MS Industrial, zameni cooler, stavi neku silent varijantu a to LC vrati, ko zna ko je to pravio i li je uopste LC...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Mislis, bas ovaj model si ugradjivao? I nisu uopste bucna?
Razmisljao sam i da zamenim ove dve osmice na MS Industrial ali sam odustao iz dva razloga: 1. Mnogo mi cudno izgledaju one zicice. Imam osecaj da cu nesto zeznuti Nisam toliko iskusan sto se tice tih stvari. 2. Ne znam kako je resena kontrola obrataja na njemu pa sam razmisljao sta ako ja kupim dva ventilatora, izmucim se da ih zamenim a on krene da ih vrti na 100% a tada ni Noctua nije silent
Mislim da cu ipak videti da ga nekako vratim.
:: Ne znam brate sta da ti ka`em, sem da ga nosis na reklamaciju, tri sam ugradio takva, vrte non-stop i nijedno jos ni da pisne... Uzmi ti lepo MS Industrial, zameni cooler, stavi neku silent varijantu a to LC vrati, ko zna ko je to pravio i li je uopste LC.. :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: ::
Nesto tu ne stima,sto se tice da su bucni.Ili su toliko nekvalitetni kuleri,ili su greskom spojeni na 12V.Ako ne mislis da ga vraves,otvori ga i prespoji kulere na +5v.Ne mozes da pogresis.Crnu na masu(videces skupinu crnih zica),pa ga prilemi na njih.A drugu na +5v(skupina crvenih zica).Posto su 2 kom,nebi trebalo da prave problem oko zagrejavanja napajanja jer jetan uvlaci,a drugi izvlaci vazduh,tako da manji broj obrtaja kulera nece da pravi problem.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Mislis, bas ovaj model si ugradjivao? I nisu uopste bucna :: :: Razmisljao sam i da zamenim ove dve osmice na MS Industrial ali sam odustao iz dva razloga :: 1. Mnogo mi cudno izgledaju one zicice. Imam osecaj da cu nesto zeznuti Nisam toliko iskusan sto se tice tih stvari :: 2. Ne znam kako je resena kontrola obrataja na njemu pa sam razmisljao sta ako ja kupim dva ventilatora, izmucim se da ih zamenim a on krene da ih vrti na 100% a tada ni Noctua nije silent :: :: Mislim da cu ipak videti da ga nekako vratim. :: :: :: :: Ne znam brate sta da ti ka`em, sem da ga nosis na reklamaciju, tri sam ugradio takva, vrte non-stop i nijedno jos ni da pisne... Uzmi ti lepo MS Industrial, zameni cooler, stavi neku silent varijantu a to LC vrati, ko zna ko je to pravio i li je uopste LC.. :: :: :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: :: :: ::
Ovo ne sme da se trpi i tu nešto ne valja u startu. LC ako mu išta valja, valja to što se NE ČUJE. Pa bio 12 bio 14cm. Rasklapanjem ćeš ostati bez garancije, ali, daj pogledaj bez rasklapanja, pošto je zaštitna rešetka široka, da slučajno neka žica ili bilo šta drugo ne dodiruje lopatice ventilatora, onda bi to bio vruum koji je objašnjiv... u suprotnom, vraćaj dedinu sliku da ne bi s` tobom probao onu vurunu! .... a taj MS Industrial... trebao si samo da podmažeš ventilatore na način koji smo ovde više puta objašnjvali ili da se `izuješ` i kupiš nove... što ne preporučujem, baci to gowno i veseli se što je do sada preživelo a da nije bilo zgarišta u kućištu.
Sad se setih pogledaj da ti neki kuler ne dohvata neku zicu od napajanja ili bilo cega, to moze da napravi tih 70db, desavalo se to meni 2 sobe dalje cujem komp xd. @Pisko jesi li ti iz Gornjeg Milanovca uvek zaboravim da te pitam :).
Podmazivao sam ja MS Industrial jer nisam smeo da cackam nista oko zamene ventilatora posto su ove zice drugacije nego na klasicnim kulerima a ne bih da zeznem nesto To bi mi bilo najjeftinije i najjednostavnije resenje ali buka se nije smanjila.
Ne znam kako da opisem taj zvuk na LC Power-u. Ne zvuci kao da zapinje o nesto vec se jednostavno cuje kao najjeftiniji moguci ventilator odvrnut na max. Samo se cuje nenormalno strujanje vazduha. Znaci, komp je u dnevnoj sobi a ja opusteno iz kuhinje cujem da radi. Zvuk je najpriblizniji onom kada vozite dugo auto pa stanete da se odmorite, izgasite auto a ventilator na hladnjaku krene da vrti
E, da napomenem da je zastitna resetka na slici koja je na kutiji drugacija od one na samom napajanju. Ako to nesto znaci...
Definitivno kuleri rade na 12v.Pa da je ne znam koliko nekvalitetan kuler,nebi terbao da se toliko cuje na+5v.Biseri su stavili dva kulera i spojili ih na +12v.Ccc Na desetine napajanja sam umesto jednog kulera na 12V stavio jos jedan i oba prilemio na 5v i uopste se ne cuju,a sto je najbitnije napajanje se ne greje.Kuleri su manje kvalitetni(iz kineskih napajanja).Dakle jedan uvlaci,a drugi izvlaci. Ako nisi spretan da to odradis,daj nekome ko bi mogao.Posao traje 15 min. Naravno gubis garanciju od kada ga otvoris,tako da dobro razmisli.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.