Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
LPT (parallel printer port) kabl za GIGABYTE plocu?
STRANA 1 OD 1
Antilohije LPT (parallel printer port) kabl za GIGABYTE plocu? 25.08.2009. 12:19 T19593

status: user
broj poruka: 688
GIGABYTE plce sa chipsetovima 780,790 opciono imaju u dnu (gledajuci plocu kako je montirana u kucistu) konektor za kabl koji pruza na kucistu paralelni port (A-DB-25). Korisna stvarcica ko voli da kaci paralelne stampace i skenere. E sad, pitanjce je ima li neko ideju gde nabaviti ili naruciti takav kabl? https://www.gigabyte.co.rs ne radi (bar kod mene), ne znam ima li smisla raspitati se po pc servisima? Napominjem da me ne interesuju usb2lpt ili pci2lpt adapteri jer su skupi i cesto ne rade...
help (f1)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 25.08.2009. 13:20 #135131

broj poruka: 2270
Pa zalemi sam. LPT port kupi u bilo kojoj elektronskoj radnji, kablove isto, šemu signala imaš u uputstvu za ploču... Zaboravih kako se zove ona radnja kod Cvetnog trga, tamo će ti napraviti ako te baš mrzi.

Upravo videh da imam jedan takav kabl, dužina oko 28cm. Ako odgovara tvoj je.

Antilohije e, ne mrzi me... 25.08.2009. 15:02 #135166

...nego nisam nesto vest sa lemilicom i tako nekim pipavim stvarima. Znaci videcui po radnjama da mi naprave. Hvala ti, truba mi je da ti uzimam kabl, ima 100% da ti zatreba cim ga das :))
Pozz
Plamen re 25.08.2009. 15:22 #135175

broj poruka: 2836
Ako se ne varam o cemu je rec, ja sam kupio adapter, tj ubacish ga u USB a na drugom kraju dobijash LPT port. Kosta oko 300din.

Antilohije Re: re 25.08.2009. 15:46 #135181

Plamene, najpouzdanije adaptere tog tipa pravi firma `DIGITUS` i oni kostaju 1500-2000 din kao i pci2lpt kartice, u stvari naisao sam samo na primerke sa tzv. `zenskim` paralelnim portom (dugacak a u stedini rupa) a ja hocu onaj sa 25 rupica. Ta cena koju si naveo je bas dobra, reci gde ima?

:: Ako se ne varam o cemu je rec, ja sam kupio adapter, tj ubacish ga u USB a na drugom kraju dobijash LPT port. Kosta oko 300din
::
Plamen re 25.08.2009. 16:42 #135197

Gledaj ovaj adapter je dobar. Znaci super odradjuje posao. Cale ga je kupio i ne verujem da je preko 500din. Koristim ga za stampac Epson LX300+. Kupljen je u Krusevcu u radnji `Music Box`. Ako si iz BG-a mozesh sigurno da ga nadjes. Ne znam da li mislimo na isto, ali to je kabli na jednom kraju se ubacuje u USB a na drugom se dobije taj Paralelni port za stampace.

Antilohije Re: re 25.08.2009. 20:26 #135263

Mislio sam originalno jedan kraj na konektor na ploci (kad vec ima predvidjen) a drugi kraj da je LPTza stampac ali sto da ne probam i tu usb varijantu,ako nije skupo (mada nisam nigde nasao tako nesto jeftino)... hvala

:: Gledaj ovaj adapter je dobar. Znaci super odradjuje posao. Cale ga je kupio i ne verujem da je preko 500din. Koristim ga za stampac Epson LX300+. Kupljen je u Krusevcu u radnji `Music Box`. Ako si iz BG-a mozesh sigurno da ga nadjes. Ne znam da li mislimo na isto, ali to je kabli na jednom kraju se ubacuje u USB a na drugom se dobije taj Paralelni port za stampace
Plamen re 26.08.2009. 02:25 #135389

Ae pogledacu sutra tacnu cenu pa javljam. Siguran sam da nije preko 500din, cini mi se da je oko 300din. Javljam u svakom slucaju.

IceCream re 26.08.2009. 07:30 #135397

broj poruka: 791
takav kabel i sve sa montaznom sinom mozes naci u starim masinama samo da bocnes (ako imas gde) imas i LPT i RS232 varijantu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs