Mozda ce delovati smeshno da ti preporucujem misa od 10 eura ali mish je strava. Gigabyte GM -M6880 Laser gaming 1600/800 dpi (promenljiv single click-om), 5 dugmadi (od cega 3 promenljiva uz softver), lepo lezi u ruci, gume sa strane itd. Sto da placas logitech ime jos 30-40 evra vise, ovaj mis je ubedljivo najbolji za pare koje ces dati. I kvalitet plastike je dobar. Razmisli
Pored Lodžiteka MX400, imam i Gigabajta GM-M6800, optičku verziju GM-M6880 (tj. njegovog prethodnika). Koristio sam ga mesec-dva. Malo su mu tasteri tvrđi, točkić sporiji u odnosu na Lodžiteka, što je po meni plus, a što se tiče lažanja u šaci, pa kao da su ga pravili za mene. Cena mu je prava sića, e sad koliko bi dugo izdržao stalnu eksploataciju, to ne bih mogao da kažem.
Kupih V450, prezadovoljan sam. Uzeo sam srebrno-crni, jer su crni i crveni od one glatke plastike odozgo, pa ostaju otisci, a ovde ne, jer je hrapavija. Na donjoj strani je glatka plastika i na ovom, mada ga ne koristim odozdo, pa me to i ne zanima.
Malo mu je kliktanje skrolom tvrđe u odnosu na onaj Microsoft, ali već sam se navikao.
Ne osećam ga pod šakom, kao da ga i ne korsitim, nema utrnulih prstiju u nekim ``šklj`` položajima, crvenog zgloba koji konstantno drlja po podlozi ili stolu prateći pokrete miša, nego skroz opušteno kontrolišem samo prstima bar 90% pokreta kursora.
Dugmiće ne krasi ono čuveno ``levlje i dešnje`` reagovanje, nego gde god pritisnem, on prihvati.
Ništa ne zveči, ne cvili, ne škripi.
Radi na drvetu, mermeru, parketu, furniru, plastici, odeći, na podlozi od 50 dinara...
Posle 10 sekundi blejanja ulazi u stand by.
Posle 30 sekundi se automatski gasi, domet ima oko 10m, radi bez greške.
Treba mu ~0.2s da se ponovo pokrene, bilo koliko da se ne koristi, bez obzira da li je na stand by-u ili sleep modu.
Ne pati ni od kakvih lagova, bagova, problema, samo sam utakao onaj Nano Reciever u USB, a baterije stavio u miša i on se sam uključio. Ima i malo POWER dugme sa donje strane.
Dobar je i za Counter Strike. Naravno, morao sam da isključim automatsko ubrzavanje i da smanjim sensitivity, jer je osetljiviji jedno 3 puta više od onog gore Microsoftovog.
Posto ti ne koristis TFT monitor od 22+ inca, nego CRT 17 inca, za tebe je sasvim dovoljan bio mis od 300 dinara, prvi mi je trajao 3 godine (on je bio oko 1000), ali ovaj drugi mi traje vec 2 godine i nikakvih problema nema (ovaj kosta 300 dinara sa pdvom :)) Evo ovaj djokosrb kupio OCZ Equalizer, drzi ga na 800 dpi, a mis moze da ide na 1800, a na 1800 samo mis malo pomeris leti odmah na drugu stranu ekrana.
Hteo sam mali miš, a da bude Logitech. Ne žalim ni jedan dinar koji sam platio.
Ne znam koliko ovaj ima dpi, niti me zanima, primećujem da je precizniji od starog, stvarno ne znam koliko je u %.
Ima i ovaj kao neko ubrzavanje kursora, LOW/MEDIUM/HIGH, ali onda postaje zaista bolesno osetljiv, pa ga držim na OFF, ionako mi je sensitivity na 3/10, a monitor se vodi kao 19``, odnosno ekran je 18.
E o tome i pricam, znaci on lupi na 1800 samo leti, ne mozes mu nista, dok je na 800dpi ok, a ovaj od 300 dinara je ili 600dpi ili 800dpi. Ali naravno treba imati kvalitetan mis, i batali CRT i predji na TFT :).
Pozdrav!
:: Hteo sam mali miš, a da bude Logitech. Ne žalim ni jedan dinar koji sam platio :: :: Ne znam koliko ovaj ima dpi, niti me zanima, primećujem da je precizniji od starog, stvarno ne znam koliko je u % :: :: Ima i ovaj kao neko ubrzavanje kursora, LOW/MEDIUM/HIGH, ali onda postaje zaista bolesno osetljiv, pa ga držim na OFF, ionako mi je sensitivity na 3/10, a monitor se vodi kao 19``, odnosno ekran je 18 :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.