Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Prodajem komp i kupujem tetris
STRANA 1 OD 1
Ognjeni Prodajem komp i kupujem tetris 02.08.2009. 12:58 T19151

status: user
broj poruka: 4518
Aloha...

bem ti vise kompjutere , samo neki problemi sa njima i kad treba i kad ne treba.
Vratim se posle 15 dana kuci i hocu da upalim komp, ne moze...riknuo UPS.Ne bi mi nista cudilo da nisam preduzeo sve da se upravo to ne bi desilo....

imam ups i 2 surge protectora...sve bilo izgaseno,kablovi izvadjeni iz zida ali i pored toga ups mi rikne...e pa stvaarno.

Dajte mi neke preporuke za ups (sa AVR-om ) do 3000 din....ne treba mi nista spec....cisto da regulise napon koliko toliko i kad nestane struje da mogu da izgasim komp...znaci radi moje sigurnosti....neki osnovni model.

Imao sam musteka od 600 i evo trajao mi je oko 3 god dok nije riknuo....

hvala

Ajd uzdravlje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @ognjeni 02.08.2009. 13:14 #131560

broj poruka: 18996
stavis APC AVR iza UPS-a, znaci struja da ide prvo u AVR, pa iz AVR-a u UPS, iz UPS-a u napajanje od kucista, a preporucio bih ti da monitor ukljucis u AVR, da bi UPS imao sto manje opterecenje, pretpostavljam da ti je kuciste bitnije od monitora, a monitoru ne treba neka specijalna zastita, ili samo monitor ubaci u UPS, ali u obelezenu uticnicu koja ide direktno na strujun, NE UPS.
Za AVR i UPS bih ti preporucio samo APC, pa za bilo sta da se odlucis, UPS-650VA, a AVR-Line-R 1200I.
http://itsvet.com/proizvod/apc-back-ups-cs-650va/comp_comp_ups/106/171
http://itsvet.com/proizvod/apc-line-r-le1200i/comp_comp_surgearrest/106/16

ja bih ti preporucio Smart-UPS 1000VA, to je prava stvar, ali skuplji je dosta.
Equinoxe Re: 02.08.2009. 13:14 #131561

broj poruka: 12057

http://www.informups.com/guard_s_compact.html

Inform Guard Compact GS 600A (600VA) na primer bi uzeo pre Musteka, a pre Informa MGE, samo je on skuplji.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

Ognjeni Re: @ognjeni 02.08.2009. 14:56 #131570

e jbg sad...treba mi do 3000 din a ne do 30 000 din .)....neka osnovna varijanta da mi poveca sigurnost koliko toliko....svestan sam njihovih nekvaliteta ali da dajem vise tesko....

a dosada mi je sve bilo nakaceno na ups....znaci i monitor i kuciste i linije od adsl-a....znaci sve je islo preko ups-a i radilo bez greske.....ne bih odvajao ni monitor(placen 320e tako da mi je sve bitno ) ni druge komponente...samo ne znam zasto bih odvajao....uzeo bih neki ups sa avr-om zajedno.

...eto opruzio bih se jos malo pa da uzmem ovu najeftiniju varijantu od informa

Inform 600A
UPS, Guard 600VA Compact GS Line Interactive/AVR/ABM

3700 din.....vredi li kupovine i razlike ...sobrzirom da mogu naci musteka sa avr-om za 2200-300 din.

Ajd uzdravlje

:: stavis APC AVR iza UPS-a, znaci struja da ide prvo u AVR, pa iz AVR-a u UPS, iz UPS-a u napajanje od kucista, a preporucio bih ti da monitor ukljucis u AVR, da bi UPS imao sto manje opterecenje, pretpostavljam da ti je kuciste bitnije od monitora, a monitoru ne treba neka specijalna zastita, ili samo monitor ubaci u UPS, ali u obelezenu uticnicu koja ide direktno na strujun, NE UPS.
:: Za AVR i UPS bih ti preporucio samo APC, pa za bilo sta da se odlucis, UPS-650VA, a AVR-Line-R 1200I
:: http://itsvet.com/proizvod/apc-back-ups-cs-650va/comp_comp_ups/106/17
:: http://itsvet.com/proizvod/apc-line-r-le1200i/comp_comp_surgearrest/106/1
::
:: ja bih ti preporucio Smart-UPS 1000VA, to je prava stvar, ali skuplji je dosta.
rasha44 Mustek - kontakti 02.08.2009. 15:00 #131571

broj poruka: 1492
Otvori Musteka, otkači sve kontakte (buksne) i dobro ih očisti. Verovatno ćeš neke morati i da pritegneš. Nemoj da se uplašiš kad vidiš koliko je unutra sve loše urađeno. Vidi koja je oznaka baterije (mini akumulatora) pa probaj da je nađeš. U Beogradu, u Mikro Princu, cene tih baterija su od 700 - 1.000 RSD.
A možda će ti i proraditi posle sređivanja kontakata.

Ja sam pre dve godine menjao bateriju na Mustek 400 (stara trajala 3 godine) i radi bez problema. To ti je jeftinija varijanta, nego da kupuješ nov.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Ognjeni Re: Mustek - kontakti 02.08.2009. 15:08 #131572

Nosio sam ga u servis odmah u nadi da je otisla samo baterija (zamena 1500-1800 za ovaj model u ns ) ali su mi rekli da nije baterija i da mi se ne bi isplatila popravka .....

eno mi ga u kolima nisam ga ni vadio sa ovih 50 C ovih dana :) ... A i ne bih da cackam oko toga Raso....hvala ti svakako a i svakako su mi rekli da mi se ne bi isplatila popravka pa pretostavljam da nisu kontakti da je elektronika.

Ajd uzdravlje

:: Otvori Musteka, otkači sve kontakte (buksne) i dobro ih očisti. Verovatno ćeš neke morati i da pritegneš. Nemoj da se uplašiš kad vidiš koliko je unutra sve loše urađeno. Vidi koja je oznaka baterije (mini akumulatora) pa probaj da je nađeš. U Beogradu, u Mikro Princu, cene tih baterija su od 700 - 1.000 RSD
:: A možda će ti i proraditi posle sređivanja kontakata
:: Ja sam pre dve godine menjao bateriju na Mustek 400 (stara trajala 3 godine) i radi bez problema. To ti je jeftinija varijanta, nego da kupuješ nov
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Re: Re: Mustek - kontakti 02.08.2009. 15:18 #131574

Nema na čemu. Ako ti se ne čačka, onda OK. Njemu zna da rikne sklopka, a to se ne isplati menjati, jer naplate oko 80% cene novog UPS-a.
Jbg, ja sam fanatik. Kad mi je već bio otkazao poslušnost, morao sam da ga rasklopim, da vidim šta ima unutra.
I posle sam ga sam sredio.

Nightbird

:: Nosio sam ga u servis odmah u nadi da je otisla samo baterija (zamena 1500-1800 za ovaj model u ns ) ali su mi rekli da nije baterija i da mi se ne bi isplatila popravka ....
:: eno mi ga u kolima nisam ga ni vadio sa ovih 50 C ovih dana :) ... A i ne bih da cackam oko toga Raso....hvala ti svakako a i svakako su mi rekli da mi se ne bi isplatila popravka pa pretostavljam da nisu kontakti da je elektronika
:: Ajd uzdravlje
:: :: Otvori Musteka, otkači sve kontakte (buksne) i dobro ih očisti. Verovatno ćeš neke morati i da pritegneš. Nemoj da se uplašiš kad vidiš koliko je unutra sve loše urađeno. Vidi koja je oznaka baterije (mini akumulatora) pa probaj da je nađeš. U Beogradu, u Mikro Princu, cene tih baterija su od 700 - 1.000 RSD
:: :: A možda će ti i proraditi posle sređivanja kontakata
:: ::
:: :: Ja sam pre dve godine menjao bateriju na Mustek 400 (stara trajala 3 godine) i radi bez problema. To ti je jeftinija varijanta, nego da kupuješ nov
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Ognjeni Re: Re: Re: Mustek - kontakti 02.08.2009. 15:20 #131576

Oki.....a sta kazes za ovog informa gore..jel se isplati razlika u odnosu na musteka iste snage koji je jeftinij dobrih 1500 din

p.s. ee daa..jel moze neko da mi objasni ono sto ni u servsu nisu mogli....god damn it kako mi je riknuo sam od sebe ups kada je bio iskljucen, kablovi svi izvadjeni iz zida i nista nije pomerano???

Ajd uzdravlje

:: Nema na čemu. Ako ti se ne čačka, onda OK. Njemu zna da rikne sklopka, a to se ne isplati menjati, jer naplate oko 80% cene novog UPS-a
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: Nosio sam ga u servis odmah u nadi da je otisla samo baterija (zamena 1500-1800 za ovaj model u ns ) ali su mi rekli da nije baterija i da mi se ne bi isplatila popravka ....
:: :: eno mi ga u kolima nisam ga ni vadio sa ovih 50 C ovih dana :) ... A i ne bih da cackam oko toga Raso....hvala ti svakako a i svakako su mi rekli da mi se ne bi isplatila popravka pa pretostavljam da nisu kontakti da je elektronika
:: :: Ajd uzdravlje
:: :: :: Otvori Musteka, otkači sve kontakte (buksne) i dobro ih očisti. Verovatno ćeš neke morati i da pritegneš. Nemoj da se uplašiš kad vidiš koliko je unutra sve loše urađeno. Vidi koja je oznaka baterije (mini akumulatora) pa probaj da je nađeš. U Beogradu, u Mikro Princu, cene tih baterija su od 700 - 1.000 RSD
:: :: :: A možda će ti i proraditi posle sređivanja kontakata
:: :: ::
:: :: :: Ja sam pre dve godine menjao bateriju na Mustek 400 (stara trajala 3 godine) i radi bez problema. To ti je jeftinija varijanta, nego da kupuješ nov
:: :: :: Nightbird
:: :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

imarkovic @Ognjeni 02.08.2009. 16:02 #131583

broj poruka: 18996
pa brate, ja sam ti samo preporucio Smart, ne moras da ga uzmes, a ova dva uredjaja UPS+AVR su ti oko 10.000din zajedno, i dobijas mnogo vise na kvalitetu i trajnosti - APC, a ako kupujes nesto u rangu sa Mustek-om (firma koja je poodavno propala), pa onda bolje uzmi samo APC surge arrest i furaj to, nemoj ni da uzimas UPS, koj ce ti djavo, meni nikad nista nije crklo, imam samo surge arrest, ne pada mi na pamet da dajem ni dinar za UPS, peglace, itd...

Mozda je bio pri riknjavanju neposredno pre nego sto si ga iscupao iz struje i kada si ga ponovo ukljucio, samo je otegao papke...

::p.s. ee daa..jel moze neko da mi objasni ono sto ni u servsu nisu mogli....god damn it kako mi je riknuo sam od sebe ups kada je bio iskljucen, kablovi svi izvadjeni iz zida i nista nije pomerano???

rasha44 Možda uopšte nije crkao 02.08.2009. 16:28 #131588

`p.s. ee daa..jel moze neko da mi objasni ono sto ni u servsu nisu mogli....god damn it kako mi je riknuo sam od sebe ups kada je bio iskljucen, kablovi svi izvadjeni iz zida i nista nije pomerano???`

Evo šta je kod mene bilo. Sve je radilo, sem prebacivanja na bateriju, kad nestane struje. Kad sam ga rasklopio, video sam da je pola kontakta bilo labavo i da su neki šrafovi na sklopki jedva držali. Kad sam očistio sve kontakte, malo pritegao buksne i zategao sve šrafove, stvar je proradila. Naravno, pošto je baterija radila 3 godine, što joj je fabrički maksimum, stavio sam novu.
Tako da postoji mogućnost da ti sprava uopšte nije crkla, već je problem u kontaktima. Pošto nije radila 15 dana, sve se ohladilo i negde je izgubio kontakt. Verovatno na nekoj, ili na više buksni. Ove u servisu mrzi da se akaju sa time, posebno što sigurno znaju da je Mustek loše pravljen.

Onaj Inform Guard jeste bolji, ali svi UPS-ovi u toj klasi su manje-više isto g*. Najbolji je APC, ali on je bolesno skup.

Nightbird

pajsgudgud EEE moj Ognjene život je čudna pojava 02.08.2009. 21:23 #131624

broj poruka: 3741
Nek meni neko objasni zašto grom udara u drvo kad drvo ima uzemljenje:P

p.s. ee daa..jel moze neko da mi objasni ono sto ni u servsu nisu mogli....god damn it kako mi je riknuo sam od sebe ups kada je bio iskljucen, kablovi svi izvadjeni iz zida i nista nije pomerano???

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

liman Re: EEE moj Ognjene život je čudna pojava 02.08.2009. 21:37 #131625

broj poruka: 809
Sama je opalila!
Nisam je ni pipnuo, majke mi!

:: Nek meni neko objasni zašto grom udara u drvo kad drvo ima uzemljenje:
:: p.s. ee daa..jel moze neko da mi objasni ono sto ni u servsu nisu mogli....god damn it kako mi je riknuo sam od sebe ups kada je bio iskljucen, kablovi svi izvadjeni iz zida i nista nije pomerano??
:: support normalit
:: MOJ DNK je bolji od tvog!!
Ognjeni ... 03.08.2009. 15:12 #131708

aloha....ajde mi recite please razliku izmedju ova dva ?

prvi nema AVR a skuplji je za 3000 skoro....
mustek 636 i mustek 625....

http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/PowerMust636.htm

http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/Mustek-Produkte-UPS%20PowerMate%20625.htm

da li bi mi zavrsio posao ovaj 625.......ako ne , onda jbg moram da se pruzim za inform a duplo je skuplji.
Ajd uzdravlje

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs