Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pomoc u izboru stampaca
STRANA 1 OD 1
lauven Pomoc u izboru stampaca 28.07.2009. 19:14 T19075

status: user
broj poruka: 54

E, ovako, situacija je sledeca...
U skorije vreme bih poceo da radim multimedijalne prezentacije. Posto ne bih klijentu da odnesem Cd bez omota planirao sam da i to odradim kako valja. E, sad posto sam totalni laik sto se tice stampe interesuje me kako bih ja mogao da omote odradim u `kucnoj varijanti` na sto jeftiniji nacin a da to izgleda pristojno? To naravno ne bi bili veliki tirazi, vec 10-20 komada, sve zavisi.
Znaci, pitanje je koji stampac bi mi mogao odraditi taj posao? I da li se uopste isplati kupovati stampac za to vec odneti u stampariju da oni to odrade? Ponavljam da to ne bi bili veliki tirazi pa zbog toga ova dilema.
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.07.2009. 19:49 #131003

broj poruka: 12057

Mislim da je tu dovoljan neki crno-beli laser tipa Samsung ML-1640 za štancovanje. Refil je jeftin a ne verujem da ti je color Label neophodan.

Imaš po netu milion free PSD / CorelDraw template-a za te svrhe.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

hellborg re 28.07.2009. 20:03 #131006

broj poruka: 14
pa, stvarno sve zavisi od kolicine materijala, nacina upotrebe..

imas dve opcije:
laser (color)
+ trajnost otiska, cena stampe (jeftiniji papir, farba)
- visa startna cena, gabarit, slabiji kvalitet u odnosu na dobru ink stampu

ink
+ odlican otisak na foto papiru, pogodan za manje kolicine
- osetljivost otiska, cena kertridza 13-17jura (pricam o originalnim kertridzima, postoje kombinacije koje bi kostale mnogo manje - punis sam ili das nekome da ti odradi)

situaciju sa laserima ne znam, Samsung je svojevremeno bio dobar ali mislim da vise nije bestbuy

sto se tice inkjeta, imas dve dobre opcije, obe oko 100E u startu - epson 285
i Canon pixma, mislim da je aktuelan IP4600 (ni slucajno ne uzimaj nista slabije od serije 4).. pouzdano znam da je ovaj epson R285 uradio preko 22000 hiljade fotki, canon ip4300 je bio odlican, a nova serija ima manje kertridze (stvarno male) i nisam siguran da je u klasi epsona epsona.. cena za A4 foto papir 150g - 100kom je oko 1100,00

bezi od lexmarka, HPa itd.

pozdrav

lauven ... 28.07.2009. 20:38 #131008

Ok. Hvala na brzim odgovorima
Upravo sam nasao ovaj Epson R285 za 7200 din. tako da mislim da je to moja sledeca kupovina
Pozdrav.
MaliAbner Re: ... 28.07.2009. 21:31 #131013

broj poruka: 7769
Ne zaleci se...
prvo vidi sta od OS-ova podrzava taj stampac.
Generano sa Vistom 64-bit mnogi stampaci ne mogu da rade pa cisto da te to ne iznenadi.

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: Ok. Hvala na brzim odgovorima
:: Upravo sam nasao ovaj Epson R285 za 7200 din. tako da mislim da je to moja sledeca kupovina
:: Pozdrav
lauven ... 28.07.2009. 21:48 #131016

Naravno, nista jos nisam definitivno odlucio. Imam jos vremena. Ali, za sada mi ovo odgovara i sa finansijske strane i na osnovu Hellborg-ovog iskustva sa tim stampacem tako da je taj Epson za sada na prvom mestu. Bas sam procitao i par review-a na netu i uglavnom su pozitivna iskustva.

Inace, ja bas koristim Vistu Ultimate 64-bit tako da bi mi koristila i ta informacija u vezi kompatibilnosti. Znam da sam se za Hp d1460 bas namucio dok sam instalirao prateci softver i drajvere a ni posle toga nije sve radilo kako treba.
Vaskev re 28.07.2009. 23:15 #131043

broj poruka: 1673
Uradis sliku koju zelis, u velicini fotografskog papira koji ti odgovara, narezes na cd ili flesku i odneses kod fotografa i zatrazis onoliko slika koliko ti je potrebno omota i ne razmisljas o kvalitetu i o zapecenim ili istrosenim ketridzima a i ne kosta nesto vise, a kvalitet je daleko bolji od klasicnog stampaca plus trajnije resenje.

Bilmez Čisto da znaš 29.07.2009. 00:45 #131052

broj poruka: 25
Epsonovi ink kertridži sa 9 pinova, koji inače ima taj koji hoćeš da kupiš se ne dopunjuju. Doduše postoje reset uređaji za njega ali koji su često neuspešni jer funkcionišu samo ako je kertridž potrošen do 80-ak procenata.
Takođe ni ML1640 se ne puni. Njegova elektronika pukne na 2000 kopija i zahteva original toner sa čipom koji kod nas ne postoji da se kupi a sam toner je skuplji od štampača. da pridodam da u ml1640 imaš test toner za nekih 300 listova.. Video sam u oglasima lika koji ih moduje za 3,5 soma dingosa što nije loše ako se puno štampa.
Ja bi ti preporučio da nađeš dobar polovan canon 4000 ili 4200. On štampa extra na cd i puni se bez problema

lauven ... 29.07.2009. 07:37 #131066

E, sad stvarno ne znam sta da radim

Da li mozda neko zna kako se krecu cene stampe? Recimo jedna A4 strana, color, na nekom glossy papiru
Ili, sto kaze Vaskev, da odem lepo kod fotografa da on to odradi.
imarkovic @lauven 29.07.2009. 08:24 #131068

broj poruka: 18996
i ja se slazem da je to najpametnija i najjeftinija varijanta, ako ne razmisljas time da se bavis..

bosic ne bacaj pare u stampace i kertridze 29.07.2009. 08:46 #131069

broj poruka: 3

Evo da ti odgovori stampar koji od toga zivi.
Kupi polovan hp 710-920c za 20-30 eur. Ima na berzi jedan 920c samo ga proveri.
Kertrdze dopunjuj kod dobrih firmi koje to rade za 10eur ako ne zelis sam
da se igras, a ako mozes sam kosta te 3 eur.
Ako ti crknu kertridzi, isplati se kupiti nove jer ces ih dopunjavati jos 10 puta,
postoje i korejske zamene za hp koje su jeftine, to su refabrikovani originali
isto se dopunjuju.
Kopirnice ne rade na foto papiru, a ti ga nabavi u mega marketima za najvise 10 din.tabak.
Ako ipak ides u stampariju ili kopirnicu oni stampaju na color laserima, ali za kvalitet se obrati samo najboljima, koji imaju novijeg Xeroxa ili Canona za oko 100 din a3 na 300gr. papiru

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs