Treba mi veliko kuciste za komp:asus p5wd2, intel p4 930, seagate 250GB, asus en7600gt, dvd rom plextor, 2xGEIL 512mb 667MHz, da kosta do nekih 70 eura, ako nema do 70 moze i do 100.Razmisljao sam o nekom Chieftec,Chenbro,Cooler Master ili slicno.Koje?
:: Treba mi veliko kuciste za komp:asus p5wd2, intel p4 930, seagate 250GB, asus en7600gt, dvd rom plextor, 2xGEIL 512mb 667MHz, da kosta do nekih 70 eura, ako nema do 70 moze i do 100.Razmisljao sam o nekom Chieftec,Chenbro,Cooler Master ili slicno.Koje :: Ne znam shta smatrash pod velikim kucishtem.Chenbro je standardno Midi kucishte i malo je manje od Midi Chieftec kucishta.Postoje Cooler Master Big Tower kucishta ali su skupa, dok je Cooler Master Midi opet manje od Chiefteca i koshta (najjeftinije) oko 40e bez napajanja. U principu za tebe je verovatno najbolje neko od Midi Chieftec kucishta koja su malo veca od standardnih Midi kucishta.Najjeftiniji model je oko 80e sa napajanjem od 350W, dok je neko od longer midi Chieftec kucishta (josh veca) neshto preko 100e sa napajanjem od 400W. Licno smatram da su i Chenbro i Cooler Master bolji od Chiefteca ali verovatno nisu dovoljno veliki za tebe.
Ako imas dovoljno kesha uzmi Thermaltake Xaser (bilo koji broj) U pitanju je Chieftech kuciste sa nekim izmenama (dobijas ventilatore, kontroler broja obrtaja, logo na strani i slabasna plasticna vratanca napred su zamenjena celicnim) Uzeo sam ga jos pre par godina i u njemu se dosad promenilo 5 ploca, 3 napajanja, gomila optickih uredjaja i HDD-ova i ne mislimda cu ga ikad zameniti za neko drugo :)
Ukoliko je kesh bitan, onda uzmi Chieftech... Ventilatore mozes i sam da uzmes, kontroler da uzmes neki drugi (ja sam moj ionako zamenio CoolerMasterovim) a vratanca molzes i da skines :) Ono sto je bitno je da je kuciste prostrano, kvalitetno i lako se u njemu menjaju komponente :)
Nije pominjao ni da mu ne trebaju dodaci :) Sem toga, naglasio sam da ako ima kesha uzme ovo... Jeste skuplje, ali vredi... Koristio sam ja i Chieftec (npr. na poslu imam Chieftec model na osnovu kog se prave Xaser kucista)i ostala ali je ovo bilo najbolje (pored toga sto je crno Chieftec bilo nemoguce naci kod nas (svi prodaju tamno sivu umesto crne, a vrlo je tesko naci u toj boji optiku)
:: Nije pominjao ni da mu ne trebaju dodaci :) Sem toga, naglasio sam da ako ima kesha uzme ovo... Jeste skuplje, ali vredi... Koristio sam ja i Chieftec (npr. na poslu imam Chieftec model na osnovu kog se prave Xaser kucista)i ostala ali je ovo bilo najbolje (pored toga sto je crno Chieftec bilo nemoguce naci kod nas (svi prodaju tamno sivu umesto crne, a vrlo je tesko naci u toj boji optiku Lako je preporuciti neshto ako ima kesha.Ja bih mu lako preporucio Cooler Master Stacker 830 koji je klasa za Xaser-a ali koshta preko 200e.
Uvek postoji pitanje isplativosti... U slucaju npr. CM kucista koje si naveo problem je sto nema 3.5" slotova... Sto znaci da ces za HDD-ove morati da koristis bracket koji ti isporucuju... A sta ces ako imas vise od 3 hdd-a (sto i nije tako retko ako ih vezujes u sata raid posto svaka ploca ima bar po 4 sata konektora i 2-3 ide) ili koristis zip drajv ili neki citac kartica koji ide na 3.5" ili mozda floppy (mada on vec izumire) Naravno, tu je i estetski deo, ali to je vec stvar ukusa... Ja smatram da je TT najisplativije i da zadovoljava kvalitet koji meni treba... Cena je samo jedan element u celoj racunici... BTW kad sam ga kupovao bilo je oko 100e bez napajanja... Par meseci kasnije su digli cene... :( BTW koje kuciste koristis?
:: Uvek postoji pitanje isplativosti... U slucaju npr. CM kucista koje si naveo problem je sto nema 3.5" slotova... Sto znaci da ces za HDD-ove morati da koristis bracket koji ti isporucuju... A sta ces ako imas vise od 3 hdd-a (sto i nije tako retko ako ih vezujes u sata raid posto svaka ploca ima bar po 4 sata konektora i 2-3 ide) ili koristis zip drajv ili neki citac kartica koji ide na 3.5" ili mozda floppy (mada on vec izumire) Naravno, tu je i estetski deo, ali to je vec stvar ukusa... Ja smatram da je TT najisplativije i da zadovoljava kvalitet koji meni treba... Cena je samo jedan element u celoj racunici... BTW kad sam ga kupovao bilo je oko 100e bez napajanja... Par meseci kasnije su digli cene... :( BTW koje kuciste koristis :: :: Ja nisam ni pricao o isplativosti, CM jeste preskup ili i TT je pogotovu za one kojima ne trebaju silni dodaci uz njega.Covek je pominjao prostranost a za to mu je dovoljan obican Chieftec koji je, je li, korishcen i za izradu TT-a. Inace pomenuti CM ima koliko sam video mesta za 5 uredjaja od 3.5" shto je i vishe nego dovoljno. Ko je ovde pominjao veci broj diskova, RAID i slicno? Naravno da je TT odlican ali CM je ipak klasa za sebe.
Evo ti link http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/stacker830/ za review... Kao sto vidis nema 3.5 mesta :) Sto se tice Cooler Mastera, od njih koristim Aerogate kontroler, ali mi kvalitet izrade ne uliva poverenje kao kod TT koji ima mnogo robusnije proizvode... (npr. kod Aerogate su koristili tanak lim pomocu kog se pricvrscuje u bay, tako da se lako krivi prilikom monitranja sina za ubacivanje u 5.25 bay... Sto se tice toga preradjivanja, na nasem trzistu ima jos dosta preradjenih Chieftec kucista (npr. u skoro svakom broju Digitala imas bar po jedno do dva) koja su nekad i jeftinija od originala :) U svakom slucaju, moje misljenje je da je TT trenutno najbolji... :) btw ne rece sta ti koristis?
Kao sto rekoh... Ta 4 se nalaze unutar kucista u 4-in-3 modulu... To znaci da se cetiri 3.5 uredjaja pakuju na 3 mesta za 5.25 uredjaje i da stoje popreko... Sto se tice preostalog 3.5 ni to bas nije tacno buduci da ne dobijas 3.5 mesto vec samo adapter preko kog mozes da ubacis 3.5 uredjaj u 5.25 mesto... To znaci da ce ti raspored mesta biti: 1x3.5" vidljivo (pomocu adaptera), 4x3.5" skrivena i 5x5.25" vidljiva (ukupan broj mesta je 9) Na svim Chaintec derivativima imas 4x5.25, 2x3.5 vidljiva i 4x3.5 skrivena... Jedini je problem sto ti je ovde raspored ogranicen, a tamo nije...
Sto se tvog kucista tice nemoj odmah da se ljutis... Samo me je interesovalo koje si uzeo i zasto, posto vidim da cesto dajes dobre odgovore (ja obicno nemam vremena pa odgovaram samo na ono sto vidim na glavnoj strani) Naravno, to ne utice mnogo na mene posto sam ja zavrsio sa izborom kucista, ali cu mozda moci nekome da predlozim...
U tome jeste fora kod Cooler Master-a. daraspored nije ogranicen.Uostalom ovo je big tower i namenjen je velikom broju uredjaja. Nisam se ljutio za tvoje pitanje nego mi nije bilo jasno kakve to veze ima sa ovim.Ja ne preporucujem CM jer ga imam (nemam ga), a i da imam kinte verovatno ga ne bi uzeo jer je preveliko za moj ukus.Inace finansijska situacija mi nije ostavila puno izbora tako da imam (i prezadovoljan sam) ASUS TA211 sa ASUS 360W PFC napajanjem (5.25" Ext Bay x 4,3.5" Ext Bay x 2,3.5" Int Bay x 4).Nije neshto posebno ali za mene sasvim dovoljno, veoma lepo, dobrog kvaliteta , a nije skupo.
Malo izgledom vuce na Mac :) mada bih licno izbegao Asusa posto sam izgleda baksuz kad su oni u pitanju... U poslednjih godinu dana (od kad je MSI za*ebao svoj distributere pa ga je na kratko nestalo) od kad je pocela navala Asusa retko koju sam plocu nabavio i/ili narucio a da je nisam vratio... Desavalo se cak da se iz nekog razloga Asus TV karta i Asus maticna ne slazu itd. Kod barebone sistema se uglavnom desavalo da odlepi ploca i da uvek vrti ventilator sumanutom brzinom... Bar im je reklamacija ok... Sto se tice samostalnih kucista imao samo prilike da istestiram jedno na Vintage barebone sistemu (ona mini su bezveze) i ono se pokazalo sasvim solidno... Kvalitet izrade je ok i ne moras da razmisljas da li ces se iseci kao kod kineza :)
Thermaltake Xaser proizvodi niko drugi do sam Chieftec. Imao sam kuciste Chieftec iz serije CX B-B-BS i prodao ga a kupio sam isto takvo iz serije LCX sa napajanjem od 410w i mogu vam reci da doticna ploca ASUS P5WD2 u njemu izgleda sicusno :) Ovo kuciste je iste visine kao i ostala iz serije BX i CX ali je po dubini dobilo nekih 10cm, tako da u njemu ima mesta za sve buduce nadogradnje u narednim godinam. Cak i cooler COLER MASTER HYPER 6+ izgleda maleno u njemu.
ja imam takvo i odlicno je. ili uzmi drugu neku boju (sh-01b-b-b je crno) Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: Malo izgledom vuce na Mac :) mada bih licno izbegao Asusa posto sam izgleda baksuz kad su oni u pitanju... U poslednjih godinu dana (od kad je MSI za*ebao svoj distributere pa ga je na kratko nestalo) od kad je pocela navala Asusa retko koju sam plocu nabavio i/ili narucio a da je nisam vratio... Desavalo se cak da se iz nekog razloga Asus TV karta i Asus maticna ne slazu itd. Kod barebone sistema se uglavnom desavalo da odlepi ploca i da uvek vrti ventilator sumanutom brzinom... Bar im je reklamacija ok... Sto se tice samostalnih kucista imao samo prilike da istestiram jedno na Vintage barebone sistemu (ona mini su bezveze) i ono se pokazalo sasvim solidno... Kvalitet izrade je ok i ne moras da razmisljas da li ces se iseci kao kod kineza : :: :: Pazi, i ja ne volim ASUS i izbegavam njihove CD/DVD uredjaje i ploce.Ali ovo je kucishte i ne moze se porediti sa tim.Opet, ime koje nosi garantuje kvalitet i josh ako je cena niska onda je odlicna kupovina.Citao sam vishe testova njihovih napajanja i pokazala su se odlicno.Inace ona jeftinija Chieftec kucishta od 80e sa napajanjem nisu nishta bolja od ASUS-a, jedino su veca i umesto obicnih shrafova su oni koji se mogu rukom zavrtati.Sem toga kvalitet je priblizan na oba kucishta.A Chieftec je osetno skuplji. ::
Najteze je ljudima objasniti zasto da kupe dobro kuciste i dobro napajanje... :) Svi uzimaju kineze koji su sa napajanjem 20e (za te pare ne moze ni dobro napajanje da se uzme) i posle se zale na nestabilnost u radu :)
Chieftec iz L serije. Tipa lbx... mislim da ga ima u gigatronu. e onda prodash napajanje, i kupish LC titan i zavrshio si. (Moze i CoolerMaster 550w ili vishe, jel ti treba 8pin-sko napajanje ploce.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.