Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Canon LBP2900 - problem
STRANA 1 OD 1
hocukuci Canon LBP2900 - problem 13.07.2009. 16:57 T18763

status: user
broj poruka: 296
Iznenada se pojavio problem, naime kada ukljucim stampac koji je pre nekoliko dana stampao bez problema, prijavljuje da se proveri da li je ukljucen i da li je dobro povezan kabal. Sve je provereno nekoliko puta i sve je u najboljem redu. Stampac je prikljucen u struju i usb kabal je na mestu, lampica na stampacu sija, po ukljucivanju cuje se karakteristican zvuk, sve najnormalnije a ipak prijavljuje problem. Radi provere ispravnosti, USB kabal koji je udenut u stampac, prebacio sam u skener koji stoji pored i on radi najnormalnije.
Operativni sistem je Vista Ultimate, probao sam i na drugoj particiji gde imam XP i isto prijavljuje. Napominjem da je sve do pre neki dan radilo odlicno, nista od kablova nije u medjuvremenu skidano niti premestano.

Da li je moguce da je doslo do nekog kvara na stampacu?

http://img149.imageshack.us/img149/6687/cans.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/2360/canon.jpg

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
petrovski Canon LBP2900 - problem... 13.07.2009. 17:48 #128411

broj poruka: 5

Cest problem kod lbp-2900 (i kod lbp-3000).

Racunar jednostavno ne prepoznaje da je stampac ukljucen. Pokvarena ploca (elektronika)...

Ako je u garanciji salji ga u garancijski servis a ako nije - opet u servis.

MaliAbner E a kako si ga naterao da radi pod 64bita 13.07.2009. 18:11 #128426

broj poruka: 7769

Tomato Republic Of Serbia !!!

hocukuci nije valjda 13.07.2009. 19:45 #128447

Pa kako iz cista mira? Bio je iskljucen sve vreme, samo je kabal od struje bio udenut u uticnicu kao i uvek. Bas bezveze. Mozda je od ovog proteklog nevremena i grmljavine, ali svejedno nije u to vreme bio ukljucen (ali je kabal po obicaju bio u uticnici). Znam da je jednom pre nekoliko dana kada je bilo ono nevreme i negde udario grom, cini mi se blizu zgrade racunar (a ne stampac) bio ukljucen, i podignut sistem, i prilikom tog groma racunar se restartovao, ali nije bilo nikakvih posledica. Supruga mi kaze da je primetila da pojedine uticnice varnice kada zagrmi. Nista mi se ne svidja ovo, bas bezveze ako je crko, napominjem on se on pokazuje sve vizuelne (lampica) i audio (uobicajen zvuk pri ukljucivanju stampaca) karakteristike kao da je ispravan, ali ne radi. (((((((((((((

re: E a kako si ga naterao da radi pod 64bita

Oba sistema su mi x86

Ima li jos neko misljenje??

Hvala.

Stripy Re: nije valjda 13.07.2009. 19:58 #128450

broj poruka: 4163
:: Ima li jos neko misljenje?
::
:: Hvala

Ima. Crko formater (elektronika)
hocukuci kad je tako... 13.07.2009. 20:12 #128451

hvala svima na odgovorima.

servispc, da li znas koliko kosta popravka elektronike i da li se isplati popravljati?
I ako nije problem i ako neko zna, koji je razlog kvara elektronike, da li grmljavina ili nesto drugo? Da znam za ubuduce.

Hvala najlepse.

Dragot re 14.07.2009. 00:01 #128507

broj poruka: 1149
Probaj kabel ubaciti u neki treci USB!
Jer meni kad tako pise kad ukljucujem neki uredjaj onda samo ukljucim u neki drugu usb i sve ponovo radi!!!

hocukuci nece 14.07.2009. 03:17 #128560

Na zalost izgleda da nema druge nego u servis, samo pitanje je dal` se isplati.

milan81 jeste... 22.07.2009. 15:25 #130034

broj poruka: 17

formater je u pitanju na zalost....imam jedan hp1010, rashodovan ali ne moze njegov...probao sam..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs