Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Ko hoce klimu u kompu....
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Ko hoce klimu u kompu.... 27.06.2009. 01:13 T18355

status: user
broj poruka: 1620
Ima i toga....sa inverterom... http://www.xpressar.com/product/rsc100/rsc100-features.html Cena ocekivana,klao solidan komp...49k....

Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Budalaština 27.06.2009. 01:38 #124213

broj poruka: 4163
smišljen nov način za uzimanje para onima koji imaju više nego što im treba.
Šta je sledeće GPRS uređaj za računar ako se izgubi da nađe put do vlasnika. Možda kućište hladnjak u obliku radijatora-štedite zimi za grejanje...

Shit happens

Equinoxe Re: 27.06.2009. 01:54 #124219

broj poruka: 12057

Evo sad ću.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gogi1 glupo 27.06.2009. 10:16 #124233

broj poruka: 2076

Totalna glupost......... U Intel makini imam ukupno 5 venta od po 12cm + dobar kuler i pitam se zasto sam i na to bacao pare, jer na drugoj makini koju sam skoro uzeo imam AMD 5200+ klokovanog na 3.1 samo sa box kulerom , bez i jednog dodatnog ventilatora, u zatvorenom kucistu i radi savrserno. Dakle, bacanje para!
Sub-Z Naravno da je glupost.... 27.06.2009. 10:22 #124235

broj poruka: 1620
Ali uvek ima kandidata za bacanje para...zato i smisljaju razne budalastine...Da pozoves Atom za mesec dana reci ce ti da si prodali 10ak....

Fiat iustitia, et pereat mundus

MaliAbner Dozvolite da se ne slozim sa vecinom... 27.06.2009. 14:07 #124260

broj poruka: 7769
Ja sam se konkretno pitao kad ce i ovo doci na red.
Razmislite o temperaturama tokom leta, Bax je naveo vise puta da mu je u sobi pakao, nije jedini kod mene je manje vise isto.
E sad zamislite koliko klima u kucistu pomaze da se spusti temperatura, znaci u samom kucistu bar 10°C manje (a mozes da je nadibris da radi na 10°C fiksno) po meni je to sjajno, zato sto su komponente u startu hladnije tj ko da je zima.
Nista genijalno ali radi posao, jos ako cena vremenom postane prihvatljiva (a uvek tako bude) ~70E, bice dosta likova koji ce to kupovati ...

Tomato Republic Of Serbia !!!

gogi1 :) 27.06.2009. 14:30 #124262

Ma bitno da on super radi, sad dal` mu je vrucina ili ne bas me briga........S` druge strane, to hladjenje jedino moze zaziveti kod ekstremnih overklokera.
2m4Y re: 27.06.2009. 14:32 #124263

broj poruka: 2352
...ziva istina, ja sam o ovome razmisljao vec pre nekoliko godina, kad vec postoje tecna hladnjenja, i slicno sto ne i ovako nesto, ...mada je meni padalo na pamet da dovucem kanal sa posotjece sobne klime ka kucistu xD! Sve u svemu, koliko god bilo koristno, problem ce biti cena, jer tako nesto nece ni izbliza biti jeftino...

...a realno ce kostati mnogo manje...

Pozz...

P.S.: ...na kraju krajeva, uzecu mali frizider, i smestiti komponente u njega xD...

gogi1 zamrivac 27.06.2009. 15:20 #124268

Ma zasto frizider kad imas zamrzivac, bar da se vidi raskos:)
Almighty84 Re 27.06.2009. 15:39 #124269

broj poruka: 294
To je takozvano fazno hladjenje, namenjeno klokerima i ostaloj celjadi, Ljudi to sami prave, mada se i TT dosetio, napravio i pustio u prodaju sa sve kutjistem. Inace kada se to pravi, uzme se ispravan kompresor od nekog `starog` frizidera. kompresor i ostatak skalamerije se nalazi van kutjista, pa se za njega pravi od lima ili cega hoces zasebno kuciste, a bakarne cevi idu na procesor i na sta vec ima potrebu da se ohladi, kad se sve sklopi, nazoves cika majstora da sistem napuni freonom i ura... U svakom slucaju, to je everyday varijanta za extremni OC, a da je najpribliznije tecnom azotu... Svaka roba ima svog kupca
ICEsd Pa sad nije isplativo 27.06.2009. 16:22 #124284

broj poruka: 2157

Za pare koje kosta klima za racunar lako moze da se kupi klima za sobu pa da `ladi i tebe i racunar :DDD mada ideja nije losa za overklokere.Mada se pitam kako su resili problem kondenzacije vode, mislim stariji frizideri su morali rucno da se otapaju i da se struze led sa zidova nadam se da se to ovde ne radi :DDDDD
SkyFire Re: Pa sad nije isplativo 27.06.2009. 16:51 #124297

broj poruka: 18472
To je bas pitanje na mestu.Nego nije tu problem same kondenazacije okolo vec kondenzacije unutar samog socketa ispod CPU-a.To je opasno.Ovaj sistem je napravljen za performanse za svaki dan.Na duze vreme ni jedno promenljivo fazno hladjnje ne sme da se drzi jer stvara kondenz.Predpostavljam da postoje preventive kao sto je zalivanje samog socketa sa vazelinom (nije sala,zaista se to radi) ali sa tim se odmah pozdravite od ploce jer to vise nikad nece moci da se ocisti!Eto i to se u svetu OC-era radi.
Ne znam kako je to TT resio ali bih voleo da protestiram jedan primerak iz ciste radoznalosti.Inace ja to licno nebih kupio.

I Want to believe - The truth is out there

::
:: Za pare koje kosta klima za racunar lako moze da se kupi klima za sobu pa da `ladi i tebe i racunar :DDD mada ideja nije losa za overklokere.Mada se pitam kako su resili problem kondenzacije vode, mislim stariji frizideri su morali rucno da se otapaju i da se struze led sa zidova nadam se da se to ovde ne radi :DDDDD
acayo ... 27.06.2009. 17:00 #124304

broj poruka: 851
Da dobro je sve to mozda extra hladi CPU ali da li ste nekada pipnuli frizider sa zadnje strane? Kompresor mora da se hladi jer se greje tako da mozda bi vam bio hladniji CPU ali u sobi bi vam svakako bilo toplije

SkyFire Ma najbolja kombinacija je.. 27.06.2009. 17:11 #124310

Svakako klima u prostoriji u kojoj se komp nalazi a za samo hladjenje komponenti CPU,GPU vodeni sistemi su i dalje najprakticniji i najucinkovitiji.Jeste da je jedan pro vodeni sistem skup ali je besprekoran.
Od kako sam poceo da radim sa vodenim hladjnjem definitivno nikad nebi vise presao na vazduh u uslovima za svaki dan.

Slavuj ... 27.06.2009. 17:27 #124317

broj poruka: 2236
Zar se problemi sa vrućinom u tim sobama u koje sunce ``bije`` ne rešavaju navlačenjem roletni preko prozora i uključivanjem klime ili onog plafonskog ventilatora ?
Eventualno i otvaranjem strane kućišta, ako su neke/sve komponente ne znam koliko dugo u nekim kritičnim temperaturnim opsezima...

EKSTRA
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz ree 27.06.2009. 18:36 #124338

broj poruka: 801

Je ima neki test na netu da vidimo da li je sarena laza ili zaista vredi 500e

SkyFire Re: ree 27.06.2009. 18:39 #124340

http://www.hardocp.com/article.html?art=MTU5NCwsLGhlbnRodXNpYXN0

:: Je ima neki test na netu da vidimo da li je sarena laza ili zaista vredi 500
gile23 Re: Re: ree 27.06.2009. 18:48 #124344

broj poruka: 9121
Ovde pise -1 stepen ?

Pozdrav!

:: http://www.hardocp.com/article.html?art=MTU5NCwsLGhlbnRodXNpYXN
:: I Want to believe - The truth is out there
:: ::
:: :: Je ima neki test na netu da vidimo da li je sarena laza ili zaista vredi 500
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs