Iskljuci, ukljuci, uninstall, install, USB enhanced on/off, USB high speed/full speed, promena USB kablica, skidanje novih drajvera za stampac, tresenje stampaca sa obe ruke, ukljucivanje u sve dostupne USB portove, instaliranje drajvera sa diska.
Ali je stampac nevidljiv za cela tri racunara gde je isproban (dva kod mene i jedan u servisu).
Stampac lepo zvuci kad se ukljuci ali radi u zescem stelt rezimu.
Sta da radim, ne kupuje mi se novi stampac kad je ovaj jos bebac?
Cuo sam za varijantu sa kratkim USB kablom ali takav jos nisam nasao, moj je 1.8m.
:: Da instalirani su pre prikljucenja stampaca. Stampac je ukljucivan na zahtev. it :: :: Ni u servisu nisu znali sta mu je. (doduse nije ovlasteni servis)
računar MORA da detektuje štampač i zatraži drv kada ga priključiš na usb. Ako ga ne detektuje (a usb portovi su ispravni) imaš dve varijante -ne valja usb kabl (tvoj od 1.8m je standardan kratki) -crko formater na štampaču (elektronika)
U drugom slučaju jeftinija varijanta ti je da kupiš polovan hp 1010 1012 1015 1018 ili 1020 nego da ga popravljaš
Apsolutno to što ti kaže servispc, da nisi pomenuo druge računare, bio bi i usb kontroler odnosno, usb priključci na mbd-u pod sumnjom, ali, ako ga ne vidi na tri računara, onda, ili signal ne biva poslat od elektronike štampača, ili, neispravan usb kabl-konektori- ne sprovode signal između računara i štampača. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Onda je crkla formater ploca u stampacu i opravka je neisplativa. Inace 1020 je u Kanadi za Novu Godinu prodavan po ceni 50 dolara ili ti oko 35 evra, po ceni novog tonera kod nas.
par saveta pa probaj.... obavezno deinstaliraj drajvere pre nove instalacije ne ukljucuj stampac (vec povezan USB kablom) dok ti to instalacija ne zatrazi hp 1020 obavezno zahteva Net Framework 2.0 ili visi nije na odmet da u OS-u imas i win instaler 3.1 ili visi opciju update sa neta u instalaciji obavezno preskoci... ja 1020n imam na poslu i to slatko radi, jedino sto za vise od 10 uzastopnih kopija pocinje da pregreva papir
Zvanican stav hpa po ovom pitanju je: `da je problem registrovan i radi se na njegovom otklanjanju ` ... naravno ovo je staro vec par godina i nije se resilo.
postoji vise stvari koje treba da obratis.
Prva i najcesca greska je obavezno ne povezivati uredjaj sa racunarom dok ne zahteva softver. Ako to nisi uradio, jedino sigrurno resenje je da krenes sve ispocetka, i to najbolje sa novim os. znam da nije bas najpopularnije ali tako je najsigurnije. neki antivirusi mogu da prave problem, tako da je najbolje sve te zastite pre pocetka pogasiti.
Drugo, znam iz iskustva da je povucena velika kolicnia usb kablova bas zbog ovih problema. Naime, usb je ispravan, povezi ga na bilo koj drugi hp uredjaj, skener, inkjet stampac pa cak i glomaznije laserske stampace, radi ali ova serija 1000 (1020,1022,p1005,p1006....) neradi i pirjavljuje ovaj problem. Resenje je naravno u trazenju boljeg odnosno kvalitetnijeg kabla. Ako znas nekog ko ima stariji usb kabl, probaj sa tim, jer svi ovi novi su nikakvi.
Trece ovaj problem se cesto vezuje sa usb2.0 konetkerom (ko zna kako ce biti sa 3.0) naime utvrdjeno je da starije konfiguracije tipa PIII nemaju ovaj problem jer imaju usb1.0, takodje ovaj problem je samo kod nekih ploca ne svih novije generacije. na hpovom sajtu, mozes da nadjes dosta opisa kao i saveta sta da radis kada imas gresku sa USBom pa ne bi bilo lose ni to da pogledas....
Dobro sad crkla ploča, znači naručim drugu i platim jeftinije od cene novog štampača.
E neće biti cena je paprena.
Sramota za HP podršku kada je u pitanju elektronika. Štampač je korišćen kod kuće i odštampao je jedan toner. Sa refilovanim tonerom odštampao je svega stotinjak stranica pre nego što se preselio u večna lovišta. Slava mu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.