Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
HDMI to composite/s-video
STRANA 1 OD 1
JovankaO HDMI to composite/s-video 15.06.2009. 16:07 T18038

status: user
broj poruka: 446
kablic i ili adapter da li postoji, ako da onda koliko kosta i gde se moze naci?

Sta da se radi, nema se novca za novi HD TV... sav je potrosen na novi hardver :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.06.2009. 16:42 #121581

broj poruka: 12057

Ono što ti možeš da uradiš je: HDMI to DVI kabl, (toga ima gde hoćeš), pa onda DVI na VGA adapter, (to se uz svaku karticu koja ima DVI dobija, a ima i posebno da se kup) i onda vga na komponente:

http://www.kanibal.co.yu/link/terminisani%20kablovi/video.htm
Pozovi njih, oni su imali VGA (DSUB na komponente).

Kakle HDMI muški na ženski DVI, njega na ženski DSUB pa na kompoenete ako nađeš kabl ili pogledaj moj odgovor oko pravljenja ovde:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=18029&forid=9&katid=2
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

marke hmm 15.06.2009. 17:28 #121588

broj poruka: 384

tesko da ce to da moze. prvo se negde raspitaj pre nego sto bilo sta kupis. Hdmi je iskljucivo digitalni, dok je standardni dvi ima i analogni i digitalni, pa moze samo adapter, mislim da ti to nece pomoci. Ja sam nedavno pokusavao nesto slicno, i nije mi uspelo.

okreni recimo kanibal, oni prodaju svakakve kablove i prave ih, pitaj ih da li mozda tako nesto moze, ali ja cisto sunjam. kabl koji su meni napravili, vga-rgb, nije hteo da mi radi. mozes ako ides sa kompa na tv, sa dvi-a na vga pa da nesto izmisljas, mozda ti radi, ali sa hdmi, mislim da ne moze.
VMARC Ono sta tebi treba.... 15.06.2009. 20:18 #121627

broj poruka: 9420
Je HDMI to DVI konverter. Sa jedne strane je HDMI ulaz a sa druge DVI + mala banana izlaz. Preko DVI ti ide slika a preko standardne banane zvuk. Dalje, ako ti je potrebno mozes koristiti i DVI to Analog adapter, koji kao sto rece BAX dobija uz svaku katricu. Sam HDMI to DVI kabal ti nece odraditi posao, jer neces imati zvuk i on sam po sebi nije konverter, vec samo koristi slobodne pinove na DVI konektoru graficke karte za HDMI prenos slike i zvuka (primer kada uz VGA dobijes DVI-HDMI adapter, koji ponavljam tebi ne radi posao, jer je takoreci `jednosmeran` u pravcu DVI-HDMI a ne i obratno HDMI-DVI).

Baby BM

Scyter Re: 15.06.2009. 20:26 #121630

broj poruka: 8138
Bolje je da uzmes HDMI to VGA adapter,(valjda ima negde da se nadje) i HDMI kabl.Ja sam imao gomilu problema sa HDMI to DVI kablom,cak mi se i prikljucak za HDMI na LCD TV-u pokvario,pa sam morao da ga nosim u servis.Ljudi nisu mogli da rese problem,na kraju su mi dali novi LCD TV.

The Way It`s Meant To Be Played

JovankaO Sve mi jasno 15.06.2009. 22:12 #121656

broj poruka: 446
jos samo da mi ta skalamerija proradi kako treba ( na composite kacim skart prikljucak, pa sve to na TV).
FSamir Hell No...marke je upravu 15.06.2009. 22:22 #121660

broj poruka: 777

HDMI je čisto digitalna veza.
DVI ima pinove i za digitalnu vezu i za analognu ali taj adapter nikako nije konvertor digitalnog u analogno.

To povezivanje zaboravi...skupljaj pare ispočetka.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs