Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koje kuciste?
STRANA 1 OD 1
Steel Koje kuciste? 09.06.2009. 12:14 T17901

status: user
broj poruka: 5
Koje kuciste preporucujete do 8000din.
Meni je za oko zapalo Thermaltake V9 zbog odlicnog hladjena, al vidim da nema bas u ponudi
pa ako mislite da za te pare moze nesto bolje javite.

Agent Dick Steel
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja23 Re: Koje kuciste? 09.06.2009. 12:19 #120084

broj poruka: 77
Moja preporuka Cooler Master 690

:: Koje kuciste preporucujete do 8000din
:: Meni je za oko zapalo Thermaltake V9 zbog odlicnog hladjena, al vidim da nema bas u ponud
:: pa ako mislite da za te pare moze nesto bolje javite
::
:: Agent Dick Steel
Equinoxe Re: 09.06.2009. 12:28 #120091

broj poruka: 12057

Chieftec CX-05B-B
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=589
http://www.chieftec.eu/images/cases_big/CX-05B-B.jpg
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Plamen re 09.06.2009. 12:33 #120096

broj poruka: 2836
Cooler Master Gladiator 600 - 7600din

Steel hmmm 09.06.2009. 12:34 #120097

I cooler master izgleda dobro al mi i Chieftec izgleda jako dobro.
Koja su vasa misljenja o postavci napajanja dole.
Malo mi nije jasno odakle vuce vazduh ako mu je fan dole?

Agent Dick Steel

Equinoxe Re: hmmm 09.06.2009. 12:38 #120102

Meni je napajanje dole u CM ATCS 840 kućištu i hladno je. I po meni bolje je da ventilator srče vazduh ispod kućišta nego topao (od disipacije komponenata) iz kućišta. Samo što je onda apsolutno neophodan filter za prašinu.

:: I cooler master izgleda dobro al mi i Chieftec izgleda jako dobro
:: Koja su vasa misljenja o postavci napajanja dole
:: Malo mi nije jasno odakle vuce vazduh ako mu je fan dole
:: Agent Dick Stee
gile23 ... 09.06.2009. 12:58 #120114

broj poruka: 9121
Ja imam Chieftec LBX 02, unutrasnjost kucista je ista kao kod ovoga Chiefteca koji je bax preporucio, nemam zamerki osim jedne moras da napravis sam ceo sistem za izduvavanje vazduha iz kucista jer je unutra vreo vazduh jer je ovaj moj Chieftec od neke legure napravljen, a takodje to mozes resiti jednostavnim otvaranjem stranice. A razlika izmedju ovog mog i ovog Chieftec sto je bax preporucio je malo lepsi spoljasnji dizajn i veci broj konektora, koje ima taj Chieftec sto ti je bax preporucio recimo moj nema eSATA prikljucak.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 09.06.2009. 13:02 #120117

I još jedna bitna stvar, mesto za ventilator na vrhu kućišta koji treba da im ulogu odvoda toplog vazduha van kućišta.

:: Ja imam Chieftec LBX 02, unutrasnjost kucista je ista kao kod ovoga Chiefteca koji je bax preporucio, nemam zamerki osim jedne moras da napravis sam ceo sistem za izduvavanje vazduha iz kucista jer je unutra vreo vazduh jer je ovaj moj Chieftec od neke legure napravljen, a takodje to mozes resiti jednostavnim otvaranjem stranice. A razlika izmedju ovog mog i ovog Chieftec sto je bax preporucio je malo lepsi spoljasnji dizajn i veci broj konektora, koje ima taj Chieftec sto ti je bax preporucio recimo moj nema eSATA prikljucak
:: Pozdrav
imarkovic RE: hmmm 09.06.2009. 13:12 #120120

broj poruka: 18996
ta kucista sa napajanjem dole, napajanje mora da se rotira da bi fan bio gore, a to je po meni jako glupo, a i nije prakticno, kablove vuci na gore, kada se lakse spustaju odozgo, sto je potpuno logicno..

ja ti preporucujem upravo LBX-02 kuciste, jako je kvalitetno, kao i napajanje, CM za te pare ne moze da se uporedi..

Equinoxe Re: RE: hmmm 09.06.2009. 13:14 #120123

Da fan bude gore, zašto ? Staviš filter za prašinu, to bar nije problem, za Chieftec-a to ima da se nabavi i gotovo. Moj Antec PSU je daleko hladniji dole nego gore.

Što se kablova tiče, harddiskovi su dole, grafička je u donjem delu, jedino što ide gore je ATX i jedan molex za DVD.

:: ta kucista sa napajanjem dole, napajanje mora da se rotira da bi fan bio gore, a to je po meni jako glupo, a i nije prakticno, kablove vuci na gore, kada se lakse spustaju odozgo, sto je potpuno logicno.
:: ja ti preporucujem upravo LBX-02 kuciste, jako je kvalitetno, kao i napajanje, CM za te pare ne moze da se uporedi.
gile23 ... 09.06.2009. 13:21 #120126

Zato sto se ogroman broj kulera koncentrise pri dnu, a ne pri vrhu, a taj kuler na vrhu nije bas prakticno resenje, jer ne moze da drzi na kucistu neke stvari, a ovom LBX 02 samo zameram sto nema eSATA prikljucak, i zato sto je unutar njega vreo vazduh.

Pozdrav!

imarkovic Re: RE: hmmm 09.06.2009. 13:22 #120127

dobro, ok to, a kablovi? moras da priznas da je prakticnije kad je gore..
Equinoxe Re: ... 09.06.2009. 13:24 #120128

Onda najbolje da ga onako ko bolid staviš u sto, da ne može vazduh ni da uđe ni da izađe, al zato možeš da staviš filadendron na njega? Kolika je tvoja soba / sto kad nemaš mesta pa ti treba prostor na kućištu. Sva moderna kućišta imaju ventove gore jer svakako topao vazduh ide gore, oni ga samo ubrzavaju da što pre izađe.

:: Zato sto se ogroman broj kulera koncentrise pri dnu, a ne pri vrhu, a taj kuler na vrhu nije bas prakticno resenje, jer ne moze da drzi na kucistu neke stvari, a ovom LBX 02 samo zameram sto nema eSATA prikljucak, i zato sto je unutar njega vreo vazduh
imarkovic gile23 09.06.2009. 13:30 #120131

::a ovom LBX 02 samo zameram sto nema eSATA prikljucak, i zato sto je unutar njega vreo vazduh.

kako to mislis, eSATA, pa eSATA ti je na ploci (pozadi), ili dobijas bracket uz rack (pozadi, kod PCI slotova). A ako ti se mozda hardovi greju, imas mesto za cooler sa strane koji duva u hdd, ili izvlaci vazduh...

gile23 Re: gile23 09.06.2009. 13:31 #120132

Nema eSATA spolja kao ovaj Chieftec sto je bax preporucio, soba je 15 kvadrata, sto je veliki, kuciste je na stolu, a na kucistu torbica od slusalica i neki diskovi.

Pozdrav!

:: ::a ovom LBX 02 samo zameram sto nema eSATA prikljucak, i zato sto je unutar njega vreo vazduh.
:: kako to mislis, eSATA, pa eSATA ti je na ploci (pozadi), ili dobijas bracket uz rack (pozadi, kod PCI slotova). A ako ti se mozda hardovi greju, imas mesto za cooler sa strane koji duva u hdd, ili izvlaci vazduh..
Steel Thermaltake? 09.06.2009. 13:32 #120133

Mislim da cu uzeti CX-05B-B jer vidim da ima da se uzme u Novom Sadu i jos mi ostane para da kupim dodatne kulere za njega.

Hvala svima na savetima :)

Dal je neko imao iskustva sa Thermaltake kucistima bas me zanima kakav im je kvalitet?

Agent Dick Steel

Equinoxe Re: Re: gile23 09.06.2009. 13:40 #120136

Ništa ti pokrij kućište diskovima, a topao vazduh ko šiša i zakone fizike.

Cooler Master:
ATCS 840 - dva x 23mm gore
HAF32 23mm gore
Cosmos (S) - ventilatori gore
..

Antec:
Twelwe hunder - ventilator gore
Nine Hundred (2) - ventilator gore
Svi Armori - ventilator gore

Thermaltake:
Spedo - ventilator gore
Kandalf - ventilator gore

NZXT:
Tempest - ventilator gore
Khaos - ventilator gore

Lian-Li:
PC-P80 - ventilator gore
Armor suit - ventilator gore

:: Nema eSATA spolja kao ovaj Chieftec sto je bax preporucio, soba je 15 kvadrata, sto je veliki, kuciste je na stolu, a na kucistu torbica od slusalica i neki diskovi
:: :: ::a ovom LBX 02 samo zameram sto nema eSATA prikljucak, i zato sto je unutar njega vreo vazduh.
:: ::
:: :: kako to mislis, eSATA, pa eSATA ti je na ploci (pozadi), ili dobijas bracket uz rack (pozadi, kod PCI slotova). A ako ti se mozda hardovi greju, imas mesto za cooler sa strane koji duva u hdd, ili izvlaci vazduh..
imarkovic .. 09.06.2009. 13:46 #120139

gle stvarno ima eSATA, do jaja, jos ga stavili napred, ne, ovaj Chieftec ne prestaje da me iznenadjuje..stvarno su bruka dobri..
makini Thermaltake V9 09.06.2009. 14:26 #120147

broj poruka: 97
Odlicno kuciste! Tiho, extra provetreno, filteri rade svoj posao, prelepo, jos ako kupis sprej crni za 300 kinti i ofarbas ga iznutra, bombonica! Evo i teme za V9 od ranije http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17258&forid=13&katid=2

makini Thermaltake V9 09.06.2009. 14:29 #120150

broj poruka: 97
Odlicno kuciste! Tiho, extra provetreno, filteri rade svoj posao, prelepo, jos ako kupis sprej crni za 300 kinti i ofarbas ga iznutra, bombonica! Evo i teme za V9 od ranije http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17258&forid=13&katid=2

Scyter Re: 09.06.2009. 14:35 #120152

broj poruka: 8138
THERMALTAKE Soprano DX.

The Way It`s Meant To Be Played

FSamir *-*-*-*-*-*-*-* 09.06.2009. 20:58 #120230

broj poruka: 777

Napajanje dole Obavezno - još bolje ako je pregrađeno u posebnom tunelu
Bar jedan ventilator gore Obavezno

Ovo sam kućište više puta pominjao i još uvek mi je favorit.
Antec P182(3), napajanje dole u posebnom tunelu, jedan ventilator gore (šteta što nisu dva), iza lima na koji se montira ploča postoji mesto za smeštanje svih kablova, stranice su od sendviča aluminijum-plastika-aluminijum i tako su urađene da vrlo upijaju zvukove (kad kucneš u stranicu nema limenog zveckanja već je zvuk kao da lupneš prstom u membranu bas zvučnika), izgled neću komentarisati.

Generalno svaki Antec je dovoljno dobar.

Providene bočne stranice i ventilatori na njima su po meni samo fenseraj koji dozvoljava da zvuk curi pravo napolje. Dugo se zezam sa vazdušnim hlađenjem, bilo je tu svega i svačega i moj je zaključak da su bočni ventilatori nepotrebni. Ventilatori koji su veći od 120mm su dobra zamisao ali se pitam ako želiš (moraš) neki da zameniš gde kupiti drugi. Više volim 120mm pa biraj, kombinuj...

Evo budućeg favorita:

http://www.hardocp.com/news.html?news=NDAwMDMsLCxoZW50aHVzaWFzdCwsLDE=

pwner ... 09.06.2009. 21:34 #120236

broj poruka: 475
Skupo je Corsair Obsidian 800D, a kod nas Corsair opet slabo nalazis...
Cekam da Corsair ponudi nesto jeftinije... Jedina zamerka na ovaj Obsidian 800D je sto ostaju otisci od prstiju :S.

OCz re 09.06.2009. 21:38 #120238

broj poruka: 2900
Obsidian je unutra fino uradjen, kvalitet na nivou naravno. Ali spolja je toliko klasicnog dizajna ..mislim za 21 vek ko da ga je Stevie Wonder dizajnirao ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs